Autor Subiect: Cat de mare poate fi profitul unui dealer auto?  (Citit de 12324 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline toma

Re: Cat de mare poate fi profitul unui dealer auto?
« Răspuns #70 : 14.Mai.2019, 10:14:17 a.m. »
Am mutat discutia unde ii este locul.

Ontopic: @f.cristi, @ntire2000 daca credeti ca dealer-ul castiga mult (raportat la costurile de functionare pe care le are) de ce nu va deschideti reprezentanta? Un business in care castigul e mare si facil ar trebui sa prezinte interes, nu?

Offtopic: nu am fost niciodata antreprenor, sunt in postura de angajat de cand am inceput sa castig bani pentru ca mi s-a parut mai comod si mai putin riscant asa. Am prieteni antreprenori in diverse domenii, discut cu ei, incerc sa inteleg cum se vad lucrurile si din postura angajatorului. Nu suntem mereu de acord... dar incepi sa intelegi diverse lucruri.
Sunt din ce in ce mai iritat de cei care expun pareri categorice despre activitatea de antreprenoriat fara sa fi avut o afacere proprie in viata lor! 

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: steph

Offline enicky

« Răspuns #71 : 14.Mai.2019, 10:37:54 a.m. »

Citat
Sunt din ce in ce mai iritat de cei care expun pareri categorice despre activitatea de antreprenoriat fara sa fi avut o afacere proprie in viata lor!

Si eu !
    Am facut 16 ani comert, en detail. Nu m-am imbogatit, dar nici nu pot sa ma plang, cum se intampla pe vremuri in cercul de "privati".
 Cel putin stiu in ce domenii se practica adaosuri comerciale mari. Iar serviciile si industria auto(auto+piese) sunt doua dintre ele.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

« Răspuns #72 : 14.Mai.2019, 10:40:28 a.m. »
Pai atunci intrebarea e valabila si pentru tine: de ce nu ti-ai facut o afacere in zona asta? Eu mi-as face daca as fi sigur ca obtin un castig mare si usor...
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline smiley

« Răspuns #73 : 14.Mai.2019, 10:48:55 a.m. »
Cat timp in Ungaria un kit roata de rezerva il cumperi cu ~680 lei transport inclus iar la noi in reprezentanta e 1130 lei zic eu ca nu ar trebui sa le plangem de mila reprezentantelor.

Vitara Passion AllGrip 2018 1.4 Boosterjet White
Opel Astra H 2004 1.4 XEP

Offline ntire2000

« Răspuns #74 : 14.Mai.2019, 11:00:57 a.m. »

Ontopic: @f.cristi, @ntire2000 daca credeti ca dealer-ul castiga mult (raportat la costurile de functionare pe care le are) de ce nu va deschideti reprezentanta? Un business in care castigul e mare si facil ar trebui sa prezinte interes, nu?

Ca sa nu credeti ca sunt doar într-o extrema, sunt constient si de faptul ca sa-ti faci un biznis în tara noastra este un act de curaj, ca sa nu spun de nebunie.
Stiu ca statul aproape ca-i calareste la propriu pe cei care deschid afaceri, ca multi din partea de sud a RO si-au mutat SRL-urile în Bulgaria, de exemplu.
Problema e ca multi se dau manageri dar nici 10% dintre ei n-a citit macar un curs de marketing ca sa vada ce presupune sa ai o afacere si cum sa ti-o gestionezi.
Multi nu stiu sa-si optimizeze cheltuielile si sa-si gândeasca afacerea pe termen lung, majoritatea se ghideaza pe principiul "lasa ca vedem la momentul potrivit" ce ne facem daca se întâmpla ceva, orice neprevazut.
Pe de alta parte starea de lucruri în care ne zbatem cu totii e o vina a întregii societati, a mentalitatii care predomina în Romania.
Atâta timp cât expresii de genul "lasa ca facem sa fie bine", "lasa ca merge si asa", "toate fac asa" sunt uzuale în orice domeniu, atunci nu trebuie sa ne miram de halul în care ne aflam.
« Ultima Modificare: 14.Mai.2019, 11:17:37 a.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline toma

« Răspuns #75 : 14.Mai.2019, 11:02:58 a.m. »
N-a spus nimeni sa le plangi de mila. Faci comparatie si cumperi de unde consideri. E valabil pentru orice.

Pana la urma ecuatia e simpla: Orice om care investeste doreste sa faca profit. Daca se arunca prea mult in final va omori afacerea in loc sa o creasca. Din partea cealalta, orice client doreste sa aiba preturi cat mai mici, sau raport calitate/pret cat mai bun. Daca face un efort sa se informeze va alege mereu ce considera potrivit. Pe o piata libera totul se desfasoara in aceste limite: cum pastrezi clientul multumit facand profit.

Repet intrebarea: daca considerati domeniul unul in care se pot obtine castiguri mari si rapide, de ce nu deschideti o afacere in acest domeniu?

Offline smiley

« Răspuns #76 : 14.Mai.2019, 11:09:48 a.m. »
Repet intrebarea: daca considerati domeniul unul in care se pot obtine castiguri mari si rapide, de ce nu deschideti o afacere in acest domeniu?

E mai comod sa fim parerologi  :inteligent:

Vitara Passion AllGrip 2018 1.4 Boosterjet White
Opel Astra H 2004 1.4 XEP

Offline enicky

« Răspuns #77 : 14.Mai.2019, 11:10:55 a.m. »
Pai atunci intrebarea e valabila si pentru tine: de ce nu ti-ai facut o afacere in zona asta?
   Simplu : am aflat mult mai tarziu, iar investitia pentru a schimba profilul era mult mai mare. Stai linistit, chiar daca asa pare, comertul nu este chiar asa simplu si usor :) :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

« Răspuns #78 : 14.Mai.2019, 11:16:49 a.m. »
E mai comod sa fim parerologi  :inteligent:

Cu afirmatia asta sunt de acord  :D

Simplu : am aflat mult mai tarziu, iar investitia pentru a schimba profilul era mult mai mare. Stai linistit, chiar daca asa pare, comertul nu este chiar asa simplu si usor :) :)

Nu cred ca este simplu, cu atat mai putin usor. Motiv pentru care nu am curaj sa incep o astfel de activitate.

Investitia mare e unul din lucrurile care par sa le uite cei care doar compara preturi. Ca sa incepi o afacere vii cu bani de "acasa" (pe care ii ai, pe care ii imprumuti etc), bani pe care ii risti. Acest risc e real si am impresia ca e foarte usor trecut cu vederea de multi...

In momentul in care constati ca cineva poate oferi un pret mult mai bun, pe langa decizia fireasca de a cumpara de acolo, este foarte interesant sa afli de ce poate oferi acel pret. Explicatia facila: pentru ca nu e lacom ca ceilalti cred ca nu este mereu adevarata. Asa cum ai spus, activitatea fiind complexa, poate si raspunsul la intrebarea asta e tot complex...
« Ultima Modificare: 14.Mai.2019, 08:58:59 p.m. de toma »

Offline ntire2000

« Răspuns #79 : 14.Mai.2019, 11:32:18 a.m. »
E drept ca raspunsurile sunt de multe ori complexe si nimeni nu poate emite adevarul absolut.
Problema care se pune raportat la domeniul auto ca servicii si comert este complexa de asemenea.
Ceea ce nu se vede corect din partea cealalta, a patronului de reprezentanta/service/showroom este faptul ca nimeni nu e nebun sa bata sute de km pâna în tari riverane RO ca sa-si repare/achizitioneze masina.
Am citit de un coleg care a mers taman din Braila 700 de km ca sa-si repare motorul la Debrecen.
De ce n-a facut-o aici? Ca sa conduci 2 zile pentru a repara o bucata de tabla mi se pare cam aiurea.
Sa fie de vina serviciile de proasta calitate? Sa fie preturile?
Si nu e doar unul, sunt tot mai multi care aleg sa faca sute de km pentru servicii care teoretic le ai la aproape doi pasi de casa.

Pe alte forumuri citesc de oameni care-si cumpara Duster din Ucraina ca acolo cica ar fi mai ieftin.
Astea sunt totusi semnale de alarma pentru piata auto din RO, înseamna ca e loc de mai bine, ca pe undeva serviciile nu sunt cum ar trebui sa fie dupa 30 de ani de capitalism.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού