Autor Subiect: Cat de mare poate fi profitul unui dealer auto?  (Citit de 12325 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Cat de mare poate fi profitul unui dealer auto?
« Răspuns #40 : 22.Ian.2017, 08:58:54 p.m. »
P.S. enicky - aluzia nu iti este adresata.....toata stima.
             Nu-i nicio problema, dar am vrut sa dau un exemplu.
....ceea ce inseamna o marja bruta de 34,26%.
       Deci iata de la ce adaos se pleaca !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline NicNic

« Răspuns #41 : 22.Ian.2017, 09:08:44 p.m. »
Si pana acum am discutat doar de marja dealerului.
Pentru ca la o masina vanduta din fabrica catre dealer cu 10000, costul direct de fabricatie este doar de 6000 (valori sigure la nivel an 2016, pentru un anume producator auto). Atentie ca in acest cost nu intra cheltuieli de proiectare, retehnologizare, etc.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline aleksanders

« Răspuns #42 : 22.Ian.2017, 09:12:21 p.m. »
dusterul cumva ..... nu are cost de maxim 6500 euro  :D
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline NicNic

« Răspuns #43 : 22.Ian.2017, 09:15:10 p.m. »
dusterul cumva ..... nu are cost de maxim 6500 euro  :D
Nu stiu cat costa fabricarea Duster-ului ... :dknw:
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline gabs

« Răspuns #44 : 07.Feb.2017, 08:47:59 p.m. »
Buna seara,

Profitul unui dealer auto.....este mare  >:D<, cred...

Editat de @gabineg: @gabs, ti-ai spus punctul de vedere pe topicul dedicat dealerului respectiv. Aici se discuta despre profit. Multumesc!
« Ultima Modificare: 08.Feb.2017, 09:18:13 a.m. de gabineg »
  • Vreau o Vitara

Offline f.cristi

« Răspuns #45 : 12.Mai.2019, 08:47:17 p.m. »
PS: de multe ori m-am dus în supermarketuri aproape de ora închiderii (15-20 de minute înainte). In peste 90% din cazuri au fost situatii în care am simtit ca ar trebui sa ma car dracului de acolo, ca oamenii vor sa plece acasa, ce m-a apucat pe mine shopping-ul la ora aia?
Se manevra cu mopul sau masinute de-alea de spala pe jos aproape sa-mi dea peste picioare, mi s-a spus ca mai e putin si se închide, oamenii de pe raioane se uitau urât de parca-i înjurasem de mama, etc.
Eu v-am mai povestit candva cum e cu dealerii auto din provincie si cativa dintre voi mi-ati sarit in cap, ca vai, saracii...
Acum vreo 10 zile am mers la dealerul local Toyota ca sa vad noul RAV4. De cand vezi cladirea respectiva te intampina o atmosfera neprietenoasa: geamuri aburite, opacifiate, pliante/postere decolorate, o curte cu beton degradat, mancat . De 7-8 ani de cand s-a infiintat asa zisa reprezentanta, la intrarea in curte din principala e un sant destul de adanc care, cand ploua, se transforma in balta. Lipsa totala de respect pt. client; n-as avea curajul sa merg cu o masina in service acolo.
In fine, ca de obicei pustiu, intru pe usa si intreb pe un individ (despre care am banuit ca e angajat) care se grabea sa plece pana la cat e deschis. Aflu ca mai sunt 10 minute pana la inchidere (program boieresc, pana la 17.30) si imi spune ca o sa cheme pe cineva. Am zis ca doar o sa ma uit asa rapid la RAV si o sa revin pt. alte informatii. Vad masina, ii dau o tura si incerc sa deschid usile; toate inchise ! In 10 minute nu apare nimeni; eram singur-singur in reprezentanta. La un moment dat vad un individ (l-am recunoscut mai de demult ca fiind acolo, pe la vanzari) care se strecura tiptil printre masini in treaba lui. Nici vorba de buna-ziua; s-a facut ca nu ma vede. M-am enervat si am plecat urgent pe usa cu  promisiunea-mi ferma ca n-o sa mai revin niciodata acolo (si nici la alti dealeri locali de aceeasi teapa). N-am intrat bine in masina ca a iesit in urma mea si a incuiat urgent usa showroom-ului si a tulit-o cred ca inaintea mea din curte.
Cum naiba pot ajunge asemenea vanzatori de cartofi sa vanda si sa serviseze masini de si cateva zeci de mii de euro ? Adica importatorul oficial in Romania nu are niste proceduri si standarde de calitate, niste audituri ca sa vada ce prapad e in teritoriu ? Sau nu-i pasa ?
« Ultima Modificare: 12.Mai.2019, 09:15:10 p.m. de f.cristi »

Offline ntire2000

« Răspuns #46 : 12.Mai.2019, 09:13:05 p.m. »
Când pun adaosuri de 20-25% la masinile Suzuki care totusi sunt din segmentul ieftin, fa un calcul cât câstiga la Toyota care sunt mult mai scumpe, în conditiile în care vând 4-5 bucati lunar.
La asemenea câstiguri facute din pix cine crezi ca-si mai bate capul?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #47 : 12.Mai.2019, 09:59:58 p.m. »
Nu mai vorbiti fara sa stiti, intre 400 si 600 € castiga dealerul/ masina la suzuki
Daca vorbesti de fabrica e alta poveste, dar trebuie acoperita cercetarea etc
Dealerul nu are adaos de 20% ca nu vinde pepeni
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline enicky

« Răspuns #48 : 12.Mai.2019, 11:05:52 p.m. »
....Nu mai vorbiti fara sa stiti, intre 400 si 600 € castiga dealerul/ masina
.....Dealerul nu are adaos de 20% ca nu vinde pepeni
   Bre, imi esti simpatic, dar e duminica seara, nu ne strica ziua, zau !  :-((
 600 are adaos la un sh de 3-5000, iar la pepeni se pune intre 50 si 100% adaos. (Ca doar nu face 4-500km cu un camion de pepeni ca sa-i ia cu 80 de bani si sa-i vanda cu 1 leu.) :-))
   Cum iti imaginezi ca un dealer are pret de achizitie 17400 si pret de vanzare 18000?!
Nu mai crede si tu chiar orice asa.... suntem adulti, zau! :-j
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #49 : 12.Mai.2019, 11:07:43 p.m. »
Hai ca esti pe langa, ca de obicei
Cat crezi ca e marja dealerului, nu pretul de fabricatie
Nu amestecam mere cu pere
Masina, componentele pot costa 5000-6000 € dar suzuki nu-i da masina lui radacini cu atat, trebuie sa-si recupereze investitia etc

Marja dealerului in provincie e de 400 € iar in bucuresti maxim 800 €/masina
Mai informeaza-te inaite sa bati campii ca de obicei
Suzuki ca si daciile sint niste plastice ieftine asa ca si adaosul e mic
Un duster de exemplu costa  pret de fabricatie 6000€ si e vandut triplu, nu de dealer ci de fabrica care trebuie sa plateasca cercetarea, etc
La suzuki e probabil e identic
« Ultima Modificare: 12.Mai.2019, 11:20:14 p.m. de hippo »
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp