Autor Subiect: Cat de mare poate fi profitul unui dealer auto?  (Citit de 12321 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Lerua07

Cat de mare poate fi profitul unui dealer auto?
« : 15.Ian.2017, 04:10:51 p.m. »
Din discutiile acestea cu Sara Motors se naste o intrebare : oare cat de mare o fi castigul unui dealer la vanzarea unei Vitara, daca Sara isi permite reduceri(cadouri) asa de mari ?  :-?
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline enicky

Re: Cat de mare poate fi profitul unui dealer auto?
« Răspuns #1 : 15.Ian.2017, 05:47:39 p.m. »
... oare cat de mare o fi castigul unui dealer la vanzarea unei Vitara,...
           Avand in vedere valoarea mare a (oricarei) masinii si faptul ca este un produs greu vandabil(dealer-ul nu vinde ca un supermarket, chiar si Lidl, ca sa se inteleaga comparatia), adaosul este destul de mare, undeva intre 30-40%(+).
           Si probabil cu multe accesorii se "jongleaza", in sensul ca mai pot fi oferite si de producator sau daca mie mi se ofera 3 repere cadou dar mai vreau inca 3 cu plata, posibil ca pretul celor din urma sa acopere(macar partial) pretul celor oferite gratuit.  Iar accesoriile obtinute pe plan local(vezi scuturi,senzori P.) sunt bine negociate si deci suporta adaos pana la pretul de lista al producatorului, plus manopera.
             Oricum, dealer-ul stie unde sa se opreasca cu oferta pentru a fi pe castig, iar cei cu un capital mai mic, prefera adaosuri mici, dar sa poata lucra si cu banii clientului. Iar faptul ca astepti 3 sau 6 luni masina(cu banii depusi) este un castig de ambele parti, el ca vinde si tu ca ai un pret mai mic. Dealer-ul stie ca daca ai banii in banca nu castigi in 6 luni 2000 pe dobanda, asa ca iti propune afacerea.

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Lerua07

« Răspuns #2 : 15.Ian.2017, 06:47:05 p.m. »
Sincer sa fiu nu cred ca adaosul unui dealer la masinile pana in 20K euro ajunge la 30-40%  :D
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline Vali D

« Răspuns #3 : 15.Ian.2017, 06:56:22 p.m. »
Sincer sa fiu nu cred ca adaosul unui dealer la masinile pana in 20K euro ajunge la 30-40%  :D

In nici un caz.......

Offline aleksanders

« Răspuns #4 : 15.Ian.2017, 07:17:22 p.m. »
15-20% in functie si de dotari
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline Vali D

« Răspuns #5 : 15.Ian.2017, 07:26:00 p.m. »
Considera ca la 20k euro, fierul propriu zis este jumatate din pret. Restul inseamna taxe stat, profit producator, transport. La acest pret isi baga si dealerul comisionul si masina ajunge la pretul final.

Offline aleksanders

« Răspuns #6 : 15.Ian.2017, 07:36:35 p.m. »
pretul final il da importatorul si acesta ii da marja de profit dealerului in functie de vanzari si cumetrii!
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline dAlex

« Răspuns #7 : 15.Ian.2017, 10:57:20 p.m. »
Din discutiile acestea cu Sara Motors se naste o intrebare : oare cat de mare o fi castigul unui dealer la vanzarea unei Vitara, daca Sara isi permite reduceri(cadouri) asa de mari ?  :-?

1) firma are 3 angajati pe partea de vanzari din cate am vazut eu. Si aia ca vai de ei, agentul de vanzari vine cu masina personala la servici..care nu-i Suzuki.

2) e parte dintr-un grup de firme mult mai mare, obiectul principal de activitate fiind constructiile.

3) e unul dintre cele 3 centre de casare masini pentru programul Rabla din oras.

Deci profitul, as putea baga mana in foc ca nu-i din vanzari. Pare mai mult un paravan pentru firma de constructii. Si sediul e ca vai de el, micutz si inafara orasului.
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline centel

« Răspuns #8 : 18.Ian.2017, 11:08:53 a.m. »
Eu am vazut pe o hartie, la una din multele vizite la Sara Motors o suma de 13.000+ euro, din cate am inteles ala e pretul cu care dealerul a cumparat masina de la fabrica, pretul de catalog e 16.650 => 3000+ euro profit numai din vanzarea masinii, adica ~19-21%. Pe langa asta sigur accesoriile oferite cadou au un pret de achizitie mult mai mic decat cel oferit clientiilor.
  • Vitara 1.6 Passion 2WD AT - Galactic Grey

Offline Cosmin09

« Răspuns #9 : 18.Ian.2017, 11:15:16 a.m. »
Diferenta de la 13 000 la pretul de catalog, cel peste 16000 nu poate fi considerata profit. Din banii aia se platesc transportul masinii, depozitarea ei, oamenii care o pregatesc pt livrare, o parte din costurile cu locatia unde este showroom-ul (curent, gaze, apa, curatenie, paza, gunoi, reparatii, impozite si taxe locale etc.), rate la credite, dobanzi sau comisioane la banca, costuri de publicitate (expunere vehicule in diferite locatii, reclame in presa, pe site-uri etc.), costuri cu resursele umane, pregatirea profesionala a angajatilor, etc. Abia apoi, cand se trage linie, ce ramane este profitul... Ca in orice afacere.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022