Autor Subiect: Probleme senzor faruri automate  (Citit de 5149 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Myhay

Re: Probleme senzor faruri automate
« Răspuns #30 : 30.Ian.2022, 12:24:14 p.m. »
Pai si nu exista o solutie? Adica alta solutie? De a se repara sau regla? In cazul asta daca nu , e degeaba optiunea asta. Avem senzor ploaie dar nu functioneaza corespunzator ba chiar face rau iti uzeaza stergatoarele aiurea
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline cristidav

« Răspuns #31 : 30.Ian.2022, 12:32:17 p.m. »
Iti spun sincer ca nici nu-mi pasa. Imi place inzecit modul clasic intermitent al stergatoarelor decat cel auto, asa ca nici nu mi-am batut capul cu reparare/inlocuire. De functionat, functioneaza pe auto, dar nu imi place cum, de-asta am decis sa optez pentru intermitent clasic. Care e chiar misto, la nivelul cel mai lung, 1, intre stergeri sunt vreo 6-7 secunde, iar la cel mai scurt, 5, e vreo secunda, cam asa.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

The following users thanked this post: teutzue, dacbuc

Offline Myhay

« Răspuns #32 : 30.Ian.2022, 08:08:52 p.m. »
Ca sa inteleg bine : in momentul de fata cand comutatorul este in dreptul Auto ele functioneaza dupa senzor. Daca invart spre + sau - nu mai tine cont de senzorul de ploaie ci doar dupa cum este setat in CB cu intermitenta la cateva secunde? Am observat ca si atunci cand invart spre - sau + sterg la fel de repede ca pe auto sau chiar mai repede. Nu se prelungeste timpul la cateva secunde bune sa stearga mai rar. De exemplu la Baleno daca dau la maxim spre minus sterg la interval de 4-5 secunde chiar.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline cristidav

« Răspuns #33 : 30.Ian.2022, 09:24:40 p.m. »
Ele sunt by default pe auto. Adica pui pe auto si sterg ele cand simt ploaie. POTI roti de rotita-potentiometru, insa diferentele sunt mici, daca senzorul simte ploaie (sau pelicula), degeaba pui pe minim ca el va duce stergatoarele la interval de 1-3 secunde, chiar daca tie iti trebuie mult mai rar.

In cazul meu, dupa ce am comutat modul auto (cel de mai sus) in stergere intermediara clasica, in momentul in care duc de pe OFF pe Auto, stergatoarele sterg INDIFERENT daca e uscat sau ud parbrizul. Sterg pana muti tu inapoi pe off. Iar de la potentiometru (rotita) poti seta la ce interval. Cel mai rar e undeva la 7 secunde sau chiar mai bine, iar cel mai des e la 1 secunda. Altfel spus, in modul asta, e ca la masinile old school, intermitent fara sa tina cont de senzor, efectiv nu-l mai baga in seama.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

The following users thanked this post: PAR, Myhay