Autor Subiect: Si New Ignis poate fi mai inalt...  (Citit de 13541 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline duculetu

Re: Si New Ignis poate fi mai inalt...
« Răspuns #50 : 04.Sep.2019, 03:54:15 p.m. »
Eu am parcat masinuta langa Cristi R si Ignisul lui parea foarte putin mai inalt si cred ca asta era datora jantelor R16 fata de R15 (desi ar trebui sa am balonul mai mare, roata e putin mai mica pe R15). Desi arcurile MAD sunt descrise ca ar putea intalta masina cu 2.5cm, eu pun la indoiala - dar nici expert nu sunt.
Totodata, Cristi R spunea la intalnirea din Bucuresti ca daca iti montezi arcurile dupa ce ti-ai schimbat amortiozarele, masina o sa devina foarte rigida - deranjant. Pe cei de la MAD i-am intrebat daca tiu ceva si mi-au raspuns ca nu au primit nici o specificare ca amotiozarele s-ar schimba.
Daca tu gasesti o varianta, fix in conditiile mentionate mai sus, vreau si eu  :D

Rotile pe 185 sunt problematice pe masina noastra, neavand aceasta dimensiune in CIV, stiu ca este riscul mic dar la un control nu as vrea sa o aduc platforma ca nu am numere.

Urmaresc cu interes discutiile de aici unde ai adauga si acele distantiere la roti pentru un ecartament crescut si stabilitate marite.

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #51 : 04.Sep.2019, 04:05:04 p.m. »
Sunteti siguri ca vreti Ignisul "mai inalt" este o masinuta atat de ingusta...ii cresc automat sansele sa nu stea deloc bine in curbe si sa fie mai sensibila in cazul vanturilor laterale, este pacat. Doar parere personala.
Go Terios!!!:)

The following users thanked this post: gabineg

Offline f.cristi

« Răspuns #52 : 04.Sep.2019, 04:13:35 p.m. »
Se poate adapta stilul de mers.
Mie imi sunt necesare modificarile pt. drumuri de munte pt. ca spoilerul față vine destul de aproape de sol spre deosebire de restul mașinii.

Offline lucianer

• Hero Member
« Răspuns #53 : 04.Sep.2019, 04:21:38 p.m. »
Din pacate, asta este "moda" pseudo mini SUV (fara suparare). Ele sunt destinate plimbatilor scurte in oras. Nici cu Jimny nu este chiar rasfat pe sosea dar, daca ai virat in coclauri cu el... O sa.ti mulțumească. Oricum....ai de grijă :)

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Offline shpeedy

« Răspuns #54 : 04.Sep.2019, 04:25:05 p.m. »
@duculetu: daca vrei o modificare functionala (in sensul cresterii capacitatilor de trecere ale masinii) exista riscul sa trebuiasca sa iesi din cadrul legal macar temporar (set dedicat de roti), cat folosesti masina in anumite situatii...

Deocamdata, cel putin pe perioada garantiei, o sa ma pastrez si eu la specificatiile stock ale Ignisului (am inceput sa-mi strang cele necesare pentru un set dedicat de roti de 15 pentru iarna - deocamdata anvelopele sunt luate). Dupa garantie, sa fim sanatosi, da' macar un set dedicat cu AT-uri tot imi fac... ;)

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

The following users thanked this post: f.cristi

Offline f.cristi

« Răspuns #55 : 04.Sep.2019, 04:28:29 p.m. »
Cum am mers vara asta mult pe drumuri de munte cu Ignis-ul am constatat ca pt. tipul de zona sau drumuri frecventate de mine imi lipsesc cam 2-3 cm de garda.
Zilele trecute am studiat un Ignis model vechi si mie imi pare ca garda era mai mare decât la actualul si constanta pe toata lungimea (spre deosebire de modelul nou care pare plonjat in față).
« Ultima Modificare: 04.Sep.2019, 04:53:17 p.m. de f.cristi »

Offline duculetu

« Răspuns #56 : 04.Sep.2019, 04:29:35 p.m. »
@lucianer de asta spuneam eu mai sus de marit ecartamentul. Odata cu inaltarea ii in calcul si latirea si nu cred ca o sa ai probleme, ba chiar o faci mai stabila fata de cum este acum, chiar daca pierdi din aerodinamica.
@shpeedy, mai am ~5.5 ani de garantie si tare as vrea sa fac masina asta "a mea".

Offline lucianer

• Hero Member
« Răspuns #57 : 04.Sep.2019, 04:37:26 p.m. »
Bafta la modificari dar este pacat de ea. As fi facut asta cu o masina mai ieftina din toate punctele de vedere si care era destinata iesirilor in off.road. Fac obparanteza aici si spun ca, daca Sandero Stepway era 4x4...pffff, aveam un best buy ever.Mama lor de francezi cu marketingul lor de kkt.
Gata off topicul :)

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Offline enicky

« Răspuns #58 : 04.Sep.2019, 04:39:26 p.m. »
@duculetu Cristi R si-a montat arcurile Mad chiar in garantie fiind si cu acordul dealer-ului, iar montajul a fost gratuit, in urma reclamatiilor facute pt ca suspensia spate era slaba. Cel putin asa mi-a spus mie.
Cat despre faptul ca nu ti s-a parut mai inalta a lui, tot de la el stiu ca are permanent in portbagaj o lada cu scule, motiv pt. care masina e usor "lasata".
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline duculetu

« Răspuns #59 : 04.Sep.2019, 04:42:57 p.m. »
@lucianer, marirea ecartamentului se face cu patru distantiere (bucati de metal si prelungiri de prezon), nu se intervine asupra structurii masinii. Pe alea le poti da jos daca nu iti plac dupa "x" timp. Scriu din citite - nu am incercat.
@enicky ai dreptate despre montaj pe spate, pe fata a fost contra cost, dar punctul tau tot valid ramane. Si despre greutatea pe care o are in portbagaj ai dreptate dar eu comparam bara din fata. Repet, a fost ochiometric, e posibil sa fie diferenta doar ca nu am observat eu.