Autor Subiect: Noi reguli de ridicare a masinilor parcate neregulamentar  (Citit de 4353 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Noi reguli de ridicare a masinilor parcate neregulamentar
« Răspuns #10 : 16.Dec.2016, 12:21:14 p.m. »
Noua ne-au pus de curand in curtea institutiei unele foarte dure, inalte si inguste. Practic trebuie sa te opresti in fata lor ca sa nu te zgaltaie bine.

Dar sa revenim la parcari neregulamentare. Se pare ca guvernul a fost somat de primarii sa emita actul normativ, pentru ca nu exista baza juridica pentru cei care parcau pe linia de tramvai sau pe trecerile de pietoni sau in fata intrarilor in blocuri sau case.
Ca si ceilalti colegi care au scris inainte, si eu caut sa nu parchez pe trotuar, iar cand am de rezolvat o problema in centru, mai bine ma duc cu transportul in comun.
Mai nasol este cand vin dupa amiaza sau seara acasa si atunci trebuie sa-mi caut loc de parcare. Uneori astept si 45 minute pana se elibereaza vreunul, dar nu o las aiurea.   
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline shpeedy

« Răspuns #11 : 16.Dec.2016, 12:48:44 p.m. »
Poate reusim sa NU facem si acest topic intr-unul de mutat in aria de pacalici...

Ce ziceti?!

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #12 : 16.Dec.2016, 02:27:14 p.m. »
  O amenda (usturatoare) lasata in parbriz, eu zic ca e o metoda mai civilizata de eradicare a parcarii ilegale. In tarile europene se practica aceiasi metoda?

In Germania sau Elvetia se practica ambele metode dar depinde si de la localitate la localitate. Unele au serviciu propriu de ridicat masinile, altele apeleaza la terti iar altele nu au. Daca ai parcat intr-un loc unde parcarea este interzisa, blochezi o iesire dintr-un imobil, o banda de circulatie, zonele marcate pentru interventia masinilor de pompieri sau salvare, incomodezi vizibilitatea intr-o intersectie sau a semnelor de circulatie, incomodezi circulatia mijloacelor de transport in comun, incomodezi circulatia pietonilor pe trotuar sau zebra si in alte cazuri cand se considera ca se aduce atingere ordinii si sigurantei publice iti ridica masina. Daca nu, scapi cu o amenda.

Offline Laurentiu

« Răspuns #13 : 16.Dec.2016, 02:36:19 p.m. »
1. ...cei care parcau pe linia de tramvai sau pe trecerile de pietoni sau in fata intrarilor in blocuri sau case.
2. Mai nasol este cand vin dupa amiaza sau seara acasa si atunci trebuie sa-mi caut loc de parcare.
1. Cu astfel de parcari nici eu nu sint de acord dar nici sa ti-o ia de acolo unde nu incurci circulatia; stim cu totii tehnica primariilor de a monta semne ci OPRIREA interzisa ORIUNDE si de a incasa bani de pe urma parcarilor si a ridicarilor. Montarea semnelor e mai usoara decit alocarea unui spatiu de parcare pe linga spitale, banci, oficii unde omul de rind are mereu treaba etc.

2. De asta spun ca vor incepe vinatorile si certurile pe locurile de parcare dintre blocuri DACA trotuarele nu vor fi amenajate conform legii.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #14 : 16.Dec.2016, 02:45:09 p.m. »
Sa speram ca primariile vor incepe sa le amenajeze acolo unde este posibil, chiar si in varianta jumate pe trotuar si jumate pe carosabil sau in diagonala (botul pe trotuar si spatele pe carosabil).
« Ultima Modificare: 16.Dec.2016, 02:58:40 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline kellogs

« Răspuns #15 : 16.Dec.2016, 03:51:48 p.m. »
Citat
Reglementarea stabileste clar faptul ca ridicarea vehiculului reprezinta masura tehnico-administrativa pe care politistul rutier o poate dispune in una din situatiile prevazute de art. 143 din Regulament, cand vehiculul stationeaza neregulamentar pe partea carosabila:

Pana acum doar politia locala raspunde la apelurile cetatenilor pentru acces auto blocat. Vedem ce iese cu politia rutiera, insa nu trag sperante. Pentru cei ce nu au folosit serviciile politiei rutiere in caz de acces auto blocat, iata cum stau lucrurile:

1. operatorul intreaba adresa, culaorea, marca si nr. autovehicului in cauza. Eventual te pune sa stai cu ochii pe el si daca dispare sa le mai dai un telefon ca sa nu mai trimita echipajul.
2. odata ajuns echipajul am avut parte de urmatoarele trei cazuri:
 a) is nervos, dau buna ziua, soferul contravenient palavrageste, intreb de formalitati, arat actul CI, completez formular, dau buna ziua, contravenientul isi ia amenda.
 b) nu is nervos, soferul contravenient palavrageste, politistul o da pe aia romaneasca - "daca nu doriti sa ii dam amenda sunati si spuneti ca a mutat'o intre timp"
 c) daca contravenientul e vreun prieten al politiei locale (a se citi mafiot, interlop) politistii vin la adresa, dau noroc si imi zic zambitori ca nu mai e nimeni care ma blocheaza. Cu masina in cauza 5m mai incolo, cu interlopul privindu-ma ranjind de sus. Acesta va bloca accesul auto zi de zi  dupa bunul plac.

Ce e comun celor 3 cazuri ? Politia identifica proprietarul auto dupa nr. de inmatriculare si il suna, astfel incat acesta ori este in strada cand apare politia ori deja a mutat masina pe sestache.  Ma indoiesc ca acest comportament marca UE sa se schimbe brusc o data cu nu stiu ce alta bucata de hartie imprimata.
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline shpeedy

« Răspuns #16 : 16.Dec.2016, 04:02:43 p.m. »
Politia identifica proprietarul auto dupa nr. de inmatriculare si il suna...

O intrebare am: de unde corelarea nume proprietar <> numar de telefon?! :-/
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline aleksanders

« Răspuns #17 : 16.Dec.2016, 04:04:21 p.m. »
este un stat politienesc dar nu au nr tau de mobil, poate in cel mai bun caz cel de fix(romtelecom-telekom)
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline BXXENL

« Răspuns #18 : 16.Dec.2016, 04:24:34 p.m. »
Cand iti schimbi buletinul iti cer si nr de tel si adresa de mail.  Numarul de fix il au oricum.

Chef sa coreleze datele.. :dknw:
  • SX4 1.5
Alex

Offline aleksanders

« Răspuns #19 : 16.Dec.2016, 04:25:33 p.m. »
iti cer numarul ca si obligatie a ta sau asa ca sa stie ei tot - ca si ce job ai te pun si tot nu e obligatoriu sa zici
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea