Autor Subiect: Noi reguli de ridicare a masinilor parcate neregulamentar  (Citit de 4348 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
A fost adoptata o hotarare de guvern care stipuleaza in ce conditii se pot ridica masinile parcate neregulamentar.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Cosmin09

Re: Noi reguli de ridicare a masinilor parcate neregulamentar
« Răspuns #1 : 16.Dec.2016, 08:20:12 a.m. »
Foarte clare noile reguli. Sper sa intre in vigoare cat mai repede si sa se si aplice corespunzator, peste tot si nediscriminatoriu.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline Laurentiu

« Răspuns #2 : 16.Dec.2016, 10:17:13 a.m. »
Sper sa intre in vigoare cat mai repede ....
Guvernul a repus in functie hringheritul auto actiune ce a pus pe jar multi proprietari de autovehicule. Foate repede vor intra in vigoare si vor actiona mai ales noaptea. Multi isi vor cauta masinile sa plece la serviciu.

"Pe drumurile publice cu o latime mai mica de 6m;
Masura nu va fi dispusa sau, daca a fost dispusa, executarea ei va inceta daca in vehicul este vizibila prezenta unor persoane.
...stationarea vehiculului este posibila numai daca acel trotuar este amenajat in acest scop, prin marcaje si semnalizare corespunzatoare."

Banuiesc ca sint putine alei cu latime mai mica de 6 m si multe trotuare amenajate in Bucuresti care sa permita parcarea. Va incepe vinatoarea parcarilor si certurile dintre locatari.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline dAlex

« Răspuns #3 : 16.Dec.2016, 10:27:01 a.m. »
Inseamna ca in tara noastra sunt destule locuri de parcare amenajate, in toate orasele, sau strazi largi peste tot si numai sa fii rauvoitor, ai putea parca pe un trotuar nesemnalizat(numar pe degete cate din astea am vazut) sau pe o alee mai ingusta.

Astia sunt de pe alta planeta!
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline Cosmin09

« Răspuns #4 : 16.Dec.2016, 10:37:49 a.m. »
Eu personal de-abia aseptam sa se reinceapa ridicarea masinilor dar dupa niste reguli clare, asa cum sunt cele de acum si nu aplicate diferit de la sector la sector, de la oras la oras ci dupa niste reguli generale, venite de la centru. Multe trotuare sunt ocupate de masini (in multe situatii, masinile celor care locuiesc in constructii noi care nu au fost prevazute cu locuri de parcare suficiente, cum sunt cele din Chiajna si care sunt ocupate de acei oameni care, cand au decis sa cumpere acolo, si-au asumat ca vor incalca legea si vor incurca traficul) si din aceasta cauza pietonii (unii cu carucioare cu copii, altii in scaun cu rotile, altii cu copii cu triciclete) sunt obligati sa mearga pe strada si sa se fereasca de masini.

In oras, asa cum eu pot, spre exemplu, cand am treaba si trebuie sa merg cu masina si nu cu metroul, sa parchez in parcarea cu plata de la Unirii sau de la Universitate sau de la Obor, asa ar putea si altii, in loc sa se ingheseie pe trotuare, urcand sau coborand chiar din dreptul trecerilor de pietoni, determinand pietonii care asteapta la semafor sa le faca loc sau se parcheze in dreptul sau chiar pe trecerile de pietoni sau langa intersectii ingreunand astfel vizibilitatea si punand in pericol siguranta traficului.

Sincer, eu de fiecare data cand am avut nevoie sa parchez in oras, de fiecare data am gasit loc de parcare legal (cu sau fara plata).

Fara restrictii si pedepse, nimeni nu va fi interesat de amenajarea de noi locuri de parcare: nici autoritatile locale, care poate de-acum vor fi asaltate de cereri din partea locuitorilor ale caror masini au fost ridicate pt ca acestia nu au avut unde sa le lase legal, nici omul de rand care, atunci cand isi cumpara o locuinta, nu se intereseaza daca va avea unde sa-si parcheze masina atunci cand va ajunge acasa.

Deci....sa se ridice masinile  :baston:
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

The following users thanked this post: Meltdown

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #5 : 16.Dec.2016, 11:20:24 a.m. »
Guvernul a repus in functie hringheritul auto actiune ce a pus pe jar multi proprietari de autovehicule. Foate repede vor intra in vigoare si vor actiona mai ales noaptea. Multi isi vor cauta masinile sa plece la serviciu.

Reglementarea stabileste clar faptul ca ridicarea vehiculului reprezinta masura tehnico-administrativa pe care politistul rutier o poate dispune.......

Despre ce hingherit, abuzuri sau conspirații discutăm?
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline aleksanders

« Răspuns #6 : 16.Dec.2016, 11:45:36 a.m. »
intervalul de ridicat masini a fost mereu in bucuresti 8-20 - sincer, se cam impune ridicarea anumitor masini  - daca mergeti spre parcarea de la magazinul unirea din bucuresti, veti observa ca abia te strecori cu masina, pentru ca sunt parcati pe stanga si dreapta (inclusiv pe trotuar) - atunzi zici bine!!!, inseamna ca e parcarea cu plata plina.... uimire.... este absolut goala - vrei sa mergi cu masina in centru, dar vrei sa parchezi moca, vrei sa respiri un aer mai curat si sa mergi pe trotuar, dar mergi cu masina pana in buza magazinului.... - fara sanctiuni, nici nemtii nu ar fi ajuns unde au ajuns!!!
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline Laurentiu

« Răspuns #7 : 16.Dec.2016, 11:54:23 a.m. »
... ridicarea vehiculului reprezinta masura tehnico-administrativa pe care politistul rutier o poate dispune.......
Politia rutiera nu poate dispune si noaptea? Trotuare intregi "neamenajate" sint folosite ca parcari iar ca sa nu aibe probleme (opozitie din partea proprietarilor), vor actiona  in cea mai mare parte pe timpul noptii (e doar o presupunere).

Este hingherit ridicarea masinilor si un venit substantial adus primariilor care nu se vor mai zbate pt amenajarea unor noi locuri de parcare ce le-ar diminua veniturile. O amenda (usturatoare) lasata in parbriz, eu zic ca e o metoda mai civilizata de eradicare a parcarii ilegale. In tarile europene se practica aceiasi metoda?
De fapt, legea hulita de APROAPE toata lumea ["Decizia ICCJ nr. 9 din 25 mai 2015 - Consiliile locale nu au dreptul sa reglementeze proceduri de ridicare a masinilor parcate ilegal" http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_41038/Decizia-ICCJ-nr-9-din-25-mai-2015-Consiliile-locale-nu-au-dreptul-sa-reglementeze-proceduri-de-ridicare-a-masinilor-parcate-ilegal.html] a fost repusa in drepturi de actualul guvern (pe linga "cresterea economica" bazata pe imprumut de la BM) care are o "grija" deosebita fata de cetatenii acestei tari. 

• Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #8 : 16.Dec.2016, 12:05:23 p.m. »
Politia rutiera nu poate dispune si noaptea?

Se pare ca nu... :D

In loc de 4 eu aveam 2. Spun "aveam" pt ca le-am rezolvat intr-o noapte cu o cheie tubulara de 17.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Laurentiu

« Răspuns #9 : 16.Dec.2016, 12:14:33 p.m. »
Se pare ca nu... :D
Una e politia rutiera si alta cea locala.  ;)   Din pacate nu am produs un furt ci o imbunatatire a circulatiei in zona. Nu vine primaria sa-mi repare suspensia. Intr-o zi pot trece de 5 sau 6 ori peste ele X 2 bucati = 10 sau 12 hopuri pe linga cele de prin oras. 12 hopuri X 2 punti = 24 dimburi luate de masina. Cite bucse sufera la un astfel de chin? Daca unora nu le pasa, e treaba lor insa vad ca multi injura spinarile de magar.
Daca ar fi fost montate legal, in primavara urmatoare ar fi fost remontate.
  • Suzuki SX4