Autor Subiect: Dezamagiri Suzuki S-Cross  (Citit de 46476 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline VictorN

Re: Dezamagiri Suzuki S-Cross
« Răspuns #150 : 20.Sep.2021, 03:25:20 p.m. »
Eu mă întreb de ce, daca pui hibrid sa reduci poluarea și să te incadrezi in norme, nu pui un sistem mai eficient?
Sa nu uitam că au avut nevoie de Corolla Și RAV4 rebranduite că sa întrunească normele de poluare.

E ca și cum vreau sa cobor 20m  de pe o creastă și mi-am cumpărat  doar 15m de frânghie. Pe ultimii 5 ii sar și sper să mă prindă cineva.

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk

Offline Hoinar

« Răspuns #151 : 30.Sep.2021, 04:48:26 p.m. »
am fost astaz si diagnosticul este, trebuie schimbat capacul + garnitura si pe deviz au mai mentionat ca nu recomanda sa circul cu masina, numai pe riscul meu.
Acuma stau si astept sa vine peasele minim 1 saptamana

P.S. Szuzuki romania se pare ca a schimbat termeni de garantie la bateria de 48V si acopera numa scurtcircuite. nu si daca cedeaza in primi 10 ani

Mie toti dealerii mi-au spus ca am 10 ani garantie la tot sistemul hibrid, deci inclusiv bateria. Cand o sa am ocazia, am sa intreb pe cineva din service Suzuki.
« Ultima Modificare: 30.Sep.2021, 05:04:27 p.m. de toma »
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

Offline enicky

« Răspuns #152 : 30.Sep.2021, 06:59:24 p.m. »
P.S. Szuzuki romania se pare ca a schimbat termeni de garantie la bateria de 48V si acopera numa scurtcircuite. nu si daca cedeaza in primi 10 ani
      Daca citim printre randuri, probabil ca asa se-ntelege.

Dar sa vedem ce spun ei pe site-ul lor, dar sa citim integral, ca altfel iar o luam pe campii :
    https://suzuki.ro/service/garantie-hybrid-pro-37/

P.S. Nu-l vad pe dom' profesor de romana. :D
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Hoinar

« Răspuns #153 : 30.Sep.2021, 07:24:56 p.m. »
Multumesc de link, ca sa stiu la ce sa ma astept :)
P.S. ... am scris ceva ... incorect gramatical?

Offline enicky

« Răspuns #154 : 30.Sep.2021, 07:57:33 p.m. »
Multumesc de link, ca sa stiu la ce sa ma astept :)
P.S. ... am scris ceva ... incorect gramatical?
  Ar mai trebui sa arunc o privire si pe documentele primite de la dealer, dar ...laptop-ul era mai aproape :)
 P.S. Nu-nu, tu ai scris corect, in alta parte e buba. :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Heavyd

« Răspuns #155 : 03.Oct.2021, 08:17:03 p.m. »
Gata se pare ca s-a rezolvat problema.
joi am dus masina si dupa 1h de asteptare, la un mecanic a venit ideea sa las masina peste noapte sa se raceasca complet motorul si dupa sa monteze dimineata noua garnitura si noul capac culbutor.
Presupun ca data trecuta ar fi fost si asta o problema ca au lucrat pe motorul cald, dupa ce au demontat capacul capacul s-a deformat ca s-a racit mai repede decat ar fi trebuit
Am fost vineri dupa masina si au montat capacul, garnitura + surubur noi.
Ce am mai observat au folosit un pic de silicon negru :)
Am facut 140 KM si momentan ii totul uscat. speram sa reziste reparatia pe bune.

Ce am mai observat ca acuma nivelul antigelului este intre nivelul minim si maxim (in 5 februarile lam pus pana la linia maxim si in 15 august era inca la nivelul maxim).
Nu stiu daca s-a consumat cumva (curs) sau pur si simplu cei de la service ai considerat ca ii la nivelul maxim si scot din el....
Si asa am antigel original (5l) cumparat, maine dimineata o sa il pun pana la linia maxim si vad daca mai dispare, ca daca dispare ii cam nasol
  • SX4 S-Cross Hybrid

The following users thanked this post: Octavianus

Offline Hoinar

« Răspuns #156 : 03.Oct.2021, 10:43:30 p.m. »
Antigelul "dispare" in mod normal, toate masinile care le-am avut ( personale si de firma, diverse marci ) peste vara scadea nivelul de antigel de la maxim la minim, adica din Martie pana in Octombrie, apoi pana in Martie nivelul ramanea constant.

The following users thanked this post: Heavyd

Offline enicky

« Răspuns #157 : 04.Oct.2021, 01:03:58 a.m. »
Antigelul "dispare" in mod normal, toate masinile care le-am avut ( personale si de firma, diverse marci ) peste vara scadea nivelul de antigel de la maxim la minim, adica din Martie pana in Octombrie, apoi pana in Martie nivelul ramanea constant.
  Aprob pozitiv ! :)

Offline Solange

« Răspuns #158 : 13.Ian.2022, 08:57:54 a.m. »
Am avut masini la care anitgelul nu dispare, cum ar fi Honda de exemplu.
La S Cross, a disparut trei sferturi de la maxim la minim in 2 ani la un rulaj de aproximativ 8000 / an. Nu mi se pare dramatic, doar jenant.
  • SX 4 S Cross
Suzuki - A Way of Life, but not a good one

Offline toma

« Răspuns #159 : 13.Ian.2022, 09:24:48 a.m. »
Ce am mai observat ca acuma nivelul antigelului este intre nivelul minim si maxim (in 5 februarile lam pus pana la linia maxim si in 15 august era inca la nivelul maxim).
Nu stiu daca s-a consumat cumva (curs) sau pur si simplu cei de la service ai considerat ca ii la nivelul maxim si scot din el....
Si asa am antigel original (5l) cumparat, maine dimineata o sa il pun pana la linia maxim si vad daca mai dispare, ca daca dispare ii cam nasol

Daca nu e sub minim nu ai nici un motiv sa adaugi. E perfect asa intre minim si maxim.

Asta e foarte ciudat pentru ca in mod normal e fix invers. In perioada rece volumul ocupat e mai mic si scade nivelul, in timp ce in perioada calda volumul ocupat creste...  :-?

Variatiile nivelului in vasul de expansiune sunt absolut normale, volumul lichidului variaza in functie de temperatura. Motor fierbine + cald afara -> nivel mare. Motor rece si -20grade afara -> nivel mic. Asta e si motivul pentru care exista vasul de expansiune (explicatia e continuta chiar in nume) si deasemeni pentru care nu e indicat sa-l umpli.

Prin urmare e de facut diferenta intre variatiile normale de nivel care apar in vasul de expansiune si pierderea efectiva de lichid de racire.
« Ultima Modificare: 13.Ian.2022, 12:41:04 p.m. de toma »
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: costin_bad, gabineg, Myhay