Autor Subiect: Dezamagiri Suzuki S-Cross  (Citit de 46475 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline crsors

Dezamagiri Suzuki S-Cross
« : 13.Dec.2016, 11:24:10 p.m. »
Salutare tuturor.
Din pacate nu am gasit subiectul similar la SX4 S-Cross, astfel incat as dori sa postez aici doua mici probleme. Sectiunea Vitara se pare ca este mult mai animata, si este normal avand in vedere numarul mult mai mare de autovehicule vandute fata S-Cross prefacelift.
In ziua in care am luat masina, abia cand am ajuns acasa am descoperit ca nu imi recunoaste un anumit stick pe USB (pe SD nu au fost probleme). Am zis ca poate este formatat cu ntfs si poate unitatea nu stie de aceasta formatare. Am citit manualul sistemului audio si intr-adevar asa era. A doua zi mi-am pregatit mai multe stic-uri formatate cu fat32 de diferite capacitati si fuga la masina. Ce sa vezi ... nada  :(. Norocul meu a fost, ca timp de un an, am rasfoit acest forum si pe undeva citisem ca o vitara cu aceeasi problema nu avea cablul USB legat la unitate, iar omul o rezolvase la revizia de 1000km. Asa ca, ce sa astept pana atunci, am dat jos torpedoul si i-am bagat mufa. Nu a fost chiar usor datorita pozitiei incomode dar s-a rezolvat. Totusi dezamagirea ramane: daca au uitat ei sa bage o amarata de mufa....cine stie ce au mai uitat.
A doua dezamagire a venit a doua zi: un greiere face misto de mine din cand in cand pe plansa de bord in partea dreapta. Cand apare cand dispare. Cel mai probabil freaca doua plastice dar nu imi dau seama exact care. Dezamagirea ramane, pentru ca la Mondeo greierii au inceput abia dupa vre-o 10 ani si asta tot din cauza mea pentru ca majoritatea au aparut la fetele de usi pe care le-am tot desfacut cu diferite ocazii (schimbare boxe, reparatii usa)
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Passion 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline Lerua07

Re: Dezamagiri Suzuki S-Cross
« Răspuns #1 : 14.Dec.2016, 12:01:49 a.m. »
La Suzuki greierasii fac parte din dotarea standard !  >:)
Dar nu chiar la toate.... la mine au uitat sa-i puna  :happy:
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline aleksanders

« Răspuns #2 : 14.Dec.2016, 08:49:19 a.m. »
@lerua - ce masina ai avut inaintea vitarei?
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline VEC

« Răspuns #3 : 14.Dec.2016, 09:53:37 a.m. »
crsors
Nu stiu cat ai mers tu in aia 10 ani cu Mondeo dar sa nu ai "greieri" la masina in Bucuresti........ mare lucru

Altfel pe mine dupa 1an si aproape 2 luni si peste 27.000 km ma deranjeaza altele, mai mult sau mai putin importante, la masina asta:
- stabilitatea nu este tocmai punctul ei forte. La vant lateral se simte cam aiurea +  ca este cam usoara raportat la gabarit dar na... trebuie sa imbunatateasca si ei consumul cumva.
- becurile cu care a venit din fabrica sunt chioare rau, le-am schimbat
- kit-ul ala pt pana cu care vine din fabrica imi pare o mare porcarie, mai ales ca o eventuala pana rezolvata astfel te 'scarmana' de un nou senzor de presiune
- personal ma electrizez in draci de la plasticele masinii, o fi chestie de compatibilitate..........
- consumul este cu +0.5% fata de ce arata CB dar acceptabil pt mine
- cand se aprinde becul de combustibil nu stiu cati km as mai putea rula....  :dknw:
- daca a scazut putin presiunea la una din roti sub valoarea acceptata ma freaca cu avertizarile in bord de-mi vine sa-i dau dracu de senzori
  • S-Cross 1.6 COMFORT 2WD

The following users thanked this post: saureign

Offline AT

« Răspuns #4 : 14.Dec.2016, 01:55:18 p.m. »
...
A doua dezamagire a venit a doua zi: un greiere face misto de mine din cand in cand pe plansa de bord in partea dreapta. Cand apare cand dispare. Cel mai probabil freaca doua plastice dar nu imi dau seama exact care. Dezamagirea ramane, pentru ca la Mondeo greierii au inceput abia dupa vre-o 10 ani si asta tot din cauza mea pentru ca majoritatea au aparut la fetele de usi pe care le-am tot desfacut cu diferite ocazii (schimbare boxe, reparatii usa)

Spray cu silicon pentru bord - aplicare la imbinarea cele doua planse de bord (pulverizare, fara demontarea planselor).
Eu asa am rezolvat.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

The following users thanked this post: Cosmin09

Offline Cosmin09

« Răspuns #5 : 14.Dec.2016, 02:13:58 p.m. »
Pe principiul: daca nu poti face sa dispara frecarea, macar sa nu se mai auda :)
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline ...

« Răspuns #6 : 14.Dec.2016, 03:02:53 p.m. »
Ca sa-mi expun si eu parerea punctual vizavi de S-Cross pre-facelift: sensibilitatea la vant lateral n-as considera-o chiar dezamagire, pentru ca citisem despre ea in testele facute de altii, si sunt obisnuit de la Logan sa tin covrigul mai strans, daca e cazul. Greieri nu am inca. Becurile sunt cam chioare, dar nu prea merg pe bezna deplina si nu ma deranjeaza chiar atat de tare, cand se ard, le schimb. In caz de nevoie voi folosi roata de rezerva, nu kit-ul de pana, ca de-aia am negociat-o in pret. Nu ma curentez la masina, nu stau pana se aprinde becul de alimentare, n-am mai avut probleme cu senzorii de presiune de azi-vara, dar ma deranjeaza ca intra usor frunzele sub capota si trebuie sa o ridic ca sa curat. Atat. Pentru mine consumul chiar si cu un litru in plus fata de CB ar fi acceptabil, n-am calculat la pompa, ca doar la fel o sa bag benzina in ea. In rest, sunt multumit de ce am luat, la banii pe care i-am dat. Cred ca am mai zis asta.

Offline Laurentiu

« Răspuns #7 : 14.Dec.2016, 08:43:38 p.m. »
ma deranjeaza ca intra usor frunzele sub capota ...
Neajunsul se poate rezolva cu un furtun (negru sau argintiu) de cauciuc pt izolare tevi in genul: http://www.dedeman.ro/iasi2/termice/termice/tevi-din-otel-pentru-instalatii/izolatie-teava-9x28-98-insul-tube-l-2m.html .
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline crsors

« Răspuns #8 : 14.Dec.2016, 11:23:21 p.m. »
VEC
In cei 10 are 147.000km din care primii 27.000 a fost masina de firma. A facut si ceva km prin Bucuresti dar nu exagerat. Mai mult naveta si concedii. Dupa cum am si specificat greierii au inceput cand am inceput sa umblu la ea (eu sau tinichigii).

La S-Cross stiam ca o iau fara roata de rezerva, asa ca am luat-o in calcul si nu o pot trece la dezamagire. (momentan am pus o roata de vara dar mi se pare prea grea si ocupa mult spatiu, a.i. ma gandesc sa iau roata mica)
As putea sa trec si faptul ca nu are parbriz incalzit cum am la cea veche dar de asemenea stiam de lipsa lui si mi-am asumat-o. Daca voiam mai mult trebuia sa dau 24.000E pe un Kuga si aveam destule. Totusi  la ~18.000E consider ca are aproape tot ce imi trebuie.
Legat de stabilitate nu mi s-a parut sa fie probleme cand am venit pe A1 de la Pitesti. Sa vezi ce barca este Dusterul. Sau ce te dor mainile dupa ce mergi mai mult prin Bucuresti, ori cand gasesti apa in el dupa o ploaie mai zdravana.
Farurile led sunt super, mult peste xenoanele de fabrica pe care le am la Mondeo.
Consumul mai mare decat cel afisat i-l am si la Mondeo cu 1L chiar. (pana la 100k a fost 0.8)
Partea cu becul de alimentare nu ma deranjeaza pt ca  exista ac indicator+cati km ar mai fi de parcurs si cand scade sub 100-200 de km eu ii fac plinul.

Buna ideea "Spray cu silicon pentru bord" voi incerca desi nu stiu daca am cum sa dau la imbinarea cu stalpul dreapta unde mi se pare ca se aude. Momentan vad ca s-a ascuns din nou "insecta".
Oricum plansa de bord (cea de sus din plastic dur) mi s-a parut foarte subtire si neantifonata, cand am umblat sub ea pentru a baga mufa de USB in unitatea audio.

Parerea mea este ca nu este corect sa trecem la dezamagiri, dotari pe care nu le are masina atata timp cat stiam de ele inainte sa o luam. Dezamagiri sunt probleme de fiabilitate sau ceva care trebuia sa functioneze ori sa fie intr-un anumit fel si nu a fost asa.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Passion 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #9 : 15.Dec.2016, 10:13:51 a.m. »
Hmm... Eu am luat-o de două zile, nu e mare dezamăgire, dar cred că după ce au pus faruri și stopuri LED, puteau sa facă și iluminarea interioară pe LED. În bună parte am rezolvat-o în ziua 2, dar mi-ar fi plăcut să fie "de gata".
La fel, semnalizarea o puteau face LED sau măcar cu becuri silver. Se rezolvă și asta zilele viitoare : ))
Dar farurile LED chiar sunt... laser!
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

The following users thanked this post: ocoleanui