Tocmai am avut in casa o discutie avand subiect economia. Si de aici a mai fost un pas pana la discount-ul oferit la masina. Apoi mi-am aruncat o privire peste topic sa ma dumiresc cam ce s-a obtinut .
Cam toti vorbim de culoare, simpla sau biton. Masina costa 15850 cool sau 17850 passion(pret vechi). Intrebarea este : clientul o primeste nevopsita??? Evident nu ! Dar peste preturile mentionate trebuie sa platim vopseaua sau vopsitul sau si una si alta? Si daca o vreau nevopsita? de ce radeti? Poate sunt vopsitor si mi-o fac eu!(iar radeti!)
La negociere mi s-a spus citez "vopseau v-o dau eu". I-auzi ce marinimos era vanzatorul ! Si nici nu ne cunosteam ! Parerea mea : BLUF sau caterinca sau w.e., dar nimic serios.
Nu cred ca producatorul cere bani pe vopsea !!! El a lansat ideea, dar niciodata n-o sa vrea bani pe vopsea !
La al doilea dealer negociam pe o masina biton, vanzatorul : "va fac reducere din vopsea 600, ca nu pot 800". I-auzi altu' mama ranitilor ! Da' eu nu ti-am cerut bre discount, de ce imi dai?
Cotiera discount! cat costa o cotiera universala? Probabil 20, 50 sau maxim100e. Cu montaj, asta originala 1000lei. Da' cu ce pret vine? Inteleg ca un coleg a luat-o cu 600lei fara montaj, deci pret de intrare nu este mai mare de 400 lei(daca nu mai mic). Din doua cotiere vandute ai scos una discount. Sau din 2 montaje am scos 2 cotiere discount.
Ce-i drept nu stiu unde a plasat janta(normala) noua care mi-a dat-o mie
ca cadou. D.p.m.d.v. cred ca pana acum dealer-ii nu s-au omorat cu discount-urile, adica daca in fata mea ca si client ele au avut o valoare, in schimb bugetul lor n-a fost afectat.
In opinia mea discount ar fi atunci, cum spunea
@shpeedy mai sus, sa-mi reduca efectiv din pretul oficial 10-15%, fara cadouri gen cotiere, ceas, etc.
Probabil despre aceste reduceri vom vorbi peste 2-3ani.