Autor Subiect: Ce discount ati reusit sa obtineti la achizitia unui Suzuki Vitara?  (Citit de 37591 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Soferim

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
  • Gen: Bărbat
    • Transilvania...
Re: Ce discount ati reusit sa obtineti la achizitia unui Suzuki Vitara?
« Răspuns #160 : 19.Mai.2017, 09:17:58 p.m. »
Multumesc. Oare cine a fost la Hinode Tg Mures poate posta aici discount-ul obtinut, precum si numele persoanei cu care a negociat? 
  • Suzuki Vitara 4x4 Varianta Passion

Offline aleksanders

« Răspuns #161 : 19.Mai.2017, 09:26:23 p.m. »
cred ca este mai indicat sa primesti informatiile in ptivat  ;)
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline Soferim

• Newbie
  • *
    • Transilvania...
« Răspuns #162 : 19.Mai.2017, 09:34:09 p.m. »
Da, chiar ii rog pe cei care au avut experienta aceasta sa imi transmita prin mesaj privat informatia, daca aici nu e posibil.  :fluier:

Offline shpeedy

« Răspuns #163 : 19.Mai.2017, 09:57:33 p.m. »
De curiozitate intreb: ce face lumea cu informatiile referitoare la discount-ul x obtinut de clientul y la dealer-ul z?!

Cu foarte mici exceptii (in general dealerii marcii nationale), cam toti dealerii dau discount, mai mic sau mai mare, fctie. de o multime de variabile:
- capabilitatile de negociator ale partilor implicate;
- conjunctura pietei;
- vandabilitatea modelului;
- costurile cu care a intrat efectiv in gestiunea dealer-ului - poate a prins o promotie la fabrica si masina/lotul respectiv are un pret mai mic fata de altele similare;
- "chimia" dintre partile implicate, samd.

Faptul ca cineva a obtinut 15% la un dealer la un moment dat nu este o garantie ca altcineva va obtine acelasi discount (sau in apropiere) la acelasi dealer.

As zice ca sanse de succes ar avea:
- contactarea tuturor dealerilor si vazut cu ce sare fiecare - o prietena (in Bucuresti fiind) si-a gasit acum 3 luni un VW Jetta nou bine dotat tocmai la Suceava, cu un discount de la peste 16.5k Euro la putin peste 13k;
- asocierea a doi/mai multi in vederea obtinerii unei oferte colective de la un dealer.

My two cents...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: Vali D, Soferim

Offline Soferim

• Newbie
  • *
    • Transilvania...
« Răspuns #164 : 19.Mai.2017, 10:24:30 p.m. »
Bine punctat aici. Si asocierea e o solutie.

Offline ASZ

« Răspuns #165 : 21.Mai.2017, 08:34:50 p.m. »
Pai cam aceeasi problema o am si eu. Multumesc.
La cumpararea din alt judet pot aparea probleme suplimentare la hartogaraie? = tichet rabla din Cluj, apoi inmatricularea provizorie... etc?
Eu locuiesc in Cluj, Hinode e in Mures ... a rezolvat el cu o rabla din Odorhei (au si acolo punct de lucru). Deci .. suna linistit si vezi ce poti obtine. Mi-au si adus masina cu 1 luna mai repede, decat cum ziceau alti dealeri ca pot aduce varianta dorita de mine.
Daca as lua acuma masina, as trimite mail / as suna la mai multi dealeri ... si probabil ca as obtine conditii mai avantajoase decat cele de anul trecut.

The following users thanked this post: Soferim

Offline Alex D

« Răspuns #166 : 07.Iun.2017, 12:41:08 p.m. »
Salut, am citit si eu cam toate postarile voastre, am cerut oferte la 3 dealeri. Ca idee niciuna nu e iesita din comun, sunt cam la fel.

Are vreo legatura ca varianta pe care o vreau e 1.6 allgrip versiune entry level Cool?

Puteti sa imi confirmati ca discounturile mentionate sunt de fapt la modelele mai scumpe?

• Suzuki Vitara Cool/1.6 Allgrip/Cool white pearl

Offline jupanul1

« Răspuns #167 : 07.Iun.2017, 12:47:01 p.m. »
Asta cu discountul e doar ar'metică - fiind vorba de procent (deci o valoare relativă), atunci când o transformi în valoare absolută s-ar putea să ai ceva dezamăgiri. Altfel spus 5% din 10000 e una, 5% din 20000 e alta.

E incorect să compari discount-ul în valoare absolută. La modelele mai scumpe va fi mult mai spectaculos deși procentual poate fi același.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline enicky

« Răspuns #168 : 22.Iul.2017, 11:31:43 p.m. »
   Tocmai am avut in casa o discutie avand subiect  economia. Si de aici a mai fost un pas pana la discount-ul oferit la masina. Apoi mi-am aruncat o privire peste topic sa ma dumiresc cam ce s-a obtinut .
   Cam toti vorbim de culoare, simpla sau biton. Masina costa 15850 cool sau 17850 passion(pret vechi). Intrebarea este : clientul o primeste nevopsita??? Evident nu ! Dar peste preturile mentionate trebuie sa platim vopseaua sau vopsitul sau si una si alta? Si daca o vreau nevopsita? de ce radeti? Poate sunt vopsitor si mi-o fac eu!(iar radeti!)
   La negociere mi s-a spus citez "vopseau v-o dau eu". I-auzi ce marinimos era vanzatorul ! Si nici nu ne cunosteam ! Parerea mea : BLUF sau caterinca sau w.e., dar nimic serios. Nu cred ca producatorul cere bani pe vopsea !!! El a lansat ideea, dar niciodata n-o sa vrea bani pe vopsea !
  La al doilea dealer negociam pe o masina biton, vanzatorul : "va fac reducere din vopsea 600, ca nu pot 800". I-auzi altu' mama ranitilor ! Da' eu nu ti-am cerut bre discount, de ce imi dai?
  Cotiera discount! cat costa o cotiera universala? Probabil 20, 50 sau maxim100e. Cu montaj, asta originala 1000lei. Da' cu ce pret vine? Inteleg ca un coleg a luat-o cu 600lei fara montaj, deci pret de intrare nu este mai mare de 400 lei(daca nu mai mic). Din doua cotiere vandute ai scos una discount. Sau din 2 montaje am scos 2 cotiere discount.
  Ce-i drept nu stiu unde a plasat janta(normala) noua care mi-a dat-o mie ca cadou.
  D.p.m.d.v. cred ca pana acum dealer-ii nu s-au omorat cu discount-urile, adica daca in fata mea ca si client ele au avut o valoare, in schimb bugetul lor n-a fost afectat.
  In opinia mea discount ar fi atunci, cum spunea @shpeedy  mai sus, sa-mi reduca efectiv din pretul oficial 10-15%, fara cadouri gen cotiere, ceas, etc.
  Probabil despre aceste reduceri vom vorbi peste 2-3ani.
« Ultima Modificare: 22.Iul.2017, 11:48:06 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline aleksanders

« Răspuns #169 : 22.Iul.2017, 11:43:42 p.m. »
Regula reducerilor e simpla - atata vreme cat masina se vinde cu timp de asteptare.... nu te astepta la reduceri colosale - cand ai parcul plin de masini si nu ai loc unde sa aduci modele mai noi.... se cam renunta la castigul dealerului ca sa poata improspata parcul.... abia aici putem discuta de reduceri - ce am obtinut cu totii pana acum nu este "dăcât" marketing!
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

The following users thanked this post: rexkrokiDAU, Soferim