Autor Subiect: Dilema achizitie floor-standing speakers  (Citit de 7633 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Lerua07

Re: Dilema achizitie floor-standing speakers
« Răspuns #30 : 15.Dec.2016, 01:00:15 a.m. »
Eu nu am spus ca se aude rau (mai cu seama ca si mie imi place dulceata de cirese amare  ;) ) , dar la banii aia iei un sistem 5.1 si un set de boxe stereo bune. Singurul avantaj ptr soundbar este ca nu mai ai jdemii de cabluri intinse prin camera. Asculta coloana sonora a unui film (nepiratat) pe un soundbar si apoi pe un sistem 5.1 (cu boxele asezate corect, nu ca f multi care le pun gramada langa aparat  :D) si sa vezi ce diferenta mare este.... cu 5.1 chiar o sa SIMTI ca mananci dulceata de cirese amare !  :happy:
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline Leutz

« Răspuns #31 : 15.Dec.2016, 02:25:54 a.m. »
Intre timp am instalat boxele aseara. De auzit se aude bine; in mod clar mai bine decat cu boxele mici ale siemtmului audio (combina ... mai pe romaneste). Dar in mod clar, pentru un audiofil ... mai e mult pana departe.
N-am testat la volum mare pentru ca am vecini pe doi pereti ai living-ului. Trebuie sa vorbesc cu ei mai intai, sa testez cat pot sa "bag" fara sa-i dau afara din casa. Insa chiar is la volum mic, misca destul de bine aerul catre toate colturile camerei. Deci e OK.

Altfel, incintele arata relativ bine finisate pe-afara. Sunt placaj ordinar, nici vorba de lemn masiv sau similar, lucru care nu m-a surprins.
Lucrul care m-a surprins insa, foarte neplacut, e ca difuzoarele de bas sunt hartie absolut ordinara, ca sa nu zic odioasa (cu un lac pe deasupra ca sa dea bine in carti; insa arta de prost gust si e si intins cu neglijenta. Arata foarte, foarte low-cost). Stiu ca am platit pe ele cel mai mic pret posibil. Nu cred ca au in gama ceva mai low-end de-atat, dar totusi ma mir ca gasesc asa ceva pe Yamaha, oricat de ieftine ar fi, in anul 2016.

Una peste alta, asa cum spuneam, merg bine. Amplificatorul de la combina e pana la urma pe 4ohmi, nu pe 6, asa cum eram convins din nu stiu ce motiv. Deci e OK. Ca si volum, n-am mers mai mult de 10 din 40, pentru ca deja e prea tare. Am remarcat ca pe la 6-7 se aude cam la fel de tare cum auzeam la 10 cu boxele mici, dar sunetul e mai plin datorita incintelor mai mari.

Deci pentru oricene are pretentii, nu recomand. Pentru ascultare curenta, filme si muzica stereo ... cu ceva vibratii in stomac, sunt OK  :).
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline saureign

« Răspuns #32 : 15.Dec.2016, 09:44:33 a.m. »
aspectul de "hartie ordinara" nu trebuie sa te mire. Este ceva normal. Sper ca nu preferi sa arate bine si sa sune prost. Pana la urma, sunetul se obtine din anumite combinatii de materiale, care - in marea lor majoritate - nu arata grozav. Dar suna bine. In boxe de mii de euro gasesti un aspect similar al materialelor difuzoarelor, ba chiar si capetele sarmelor de bobina sunt destul de vizibile (cum e la ATC-urile mele). Dar nu conteaza asta (cel putin, pt mine); important e cum suna.
  • S-cross 1.4 allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015

Offline hugbear

« Răspuns #33 : 15.Dec.2016, 11:02:19 a.m. »
Sunt placaj ordinar, nici vorba de lemn masiv sau similar
Le-mbraci tu singurel în beton - problem solved!  ;)
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Leutz

« Răspuns #34 : 15.Dec.2016, 12:09:04 p.m. »
Cam asa arata in comparatie cu alea vechi  :D. Cele vechi au un tweeter si cele doua difuzoare de medii care se vad in fata + unul de bas (relativ anemic) in lateral. Nu sunt rele pentru cat de mici sunt, insa in mod clar nu se pot compara cu astea mari.

Referitor la difuzoarele de hartie ... in magazinele fizice sunt fel si fel de boxe de-astea de podea de la diverse brand-uri consacrate, inclusiv Yamaha; preturile incep de pe la 700AUD. Nu gaseti mai jos, chiar si cu super reduceri. Toate acele boxe au difuzoare care arata foarte solid si foarte atent lucrate. Nu am mai vazut demult hartie pe boxe dintr-astea mari.

Ce-am cumparat eu, la 360AUD, nu sunt in magazine; nu numai modelul asta, dar nici seria din care face parte. Cred ca sunt parte dintr-o serie prea low-end si nu le aduc astia, ca nu se vand.

Pentru mine e insa mai mult decat suficient  :). Combina aia mica m-a multumit in ultimii aproape 7 ani. Deci poate peste alti 7 o sa iau ceva mai mare si mai solid  :happy:

Offline aleksanders

« Răspuns #35 : 15.Dec.2016, 12:13:18 p.m. »
acuma ai alta problema - televizorul pare si el prea mic  :D
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline enicky

« Răspuns #36 : 15.Dec.2016, 01:08:58 p.m. »
    Sa le stapanesti sanatos ! Arata bine.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline saureign

« Răspuns #37 : 15.Dec.2016, 02:10:19 p.m. »
eu am avut boxe Raidho Emilie S-centric, care costau ~3500 EUR la lista, si aveau difuzoare Vifa, de carton. Ziceai ca le-au lipit cu pelicanol pionierii la clubul scolarilor. Dar sunau ff bine.
  • S-cross 1.4 allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015

Offline shpeedy

« Răspuns #38 : 15.Dec.2016, 02:14:25 p.m. »
acuma ai alta problema - televizorul pare si el prea mic  :D

Mai degraba un AV receiver/amplif...  >:)
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Leutz

« Răspuns #39 : 16.Dec.2016, 02:46:30 a.m. »
la TV nu prea ma uit. Sta acolo mai mult de décor.
Insa un receiver cu ceva wireless pe el ar fi bun, ca acum stau cu fire de la sursa (calculator, tablete, telefoane etc.). O sa-i vina si lui timpul. Pentru moment, m-am linistit ...  :)