si pun inca o postare, sper sa ma ierte adminii, iata raspunsul pentru laterale fata si parbriz, performantele cu privire la "soare"
For the front side windows we don’t have athermic solution, for that glass the solar transmission is 82%, the UV transmission is cca 41%.
For the front windshield the solar transmission is 81%, the UV transmission is 15%.
Deci ce inteleg eu, avem un factor de protectie de 18%, iar razele UV sunt taiate aproape la jumatate - pentru parbriz si pentru laterale fata, avem 19% protectie si transmisie UV de doar 15%.
Daca adaugam si un LLumar 80 sau chiar si 90 (nu stiu daca se gaseste la noi), putem ajunge cu protectia mai jos de 50%, ceea ce echivaleaza cu un SPF f bun. Nu vorbesc de lege aici.
Consider util pentru cei care au probleme medicale si trebuie sa evite expunerea la soare pe perioade lungi.
P.S. de aici si excplicatia ca cine statea in spate era bine merci , la racoare si cine statea in fata (adica eu), se cocea incet si sigur la soare.
P.P.S. am rezolvat problema A.C.-ului care imi parea slab si ca nu face fata, il tin permanent pe butonu de dezaburire si acum este altceva. La 20 de grade nu-l pot tine mai mult de treapta 2, pentru ca se face chiar frig.