Autor Subiect: Calitate parbriz  (Citit de 33259 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline SPIRIDUSHU

Re: Calitate parbriz
« Răspuns #120 : 11.Dec.2018, 02:33:21 p.m. »
cu mentiunea ca in video, la capitolul curatare, nenea avea deja parbriz curat. Daca solutia nu a mai fost aplicata si daca masina sta pe sub copaci... parbrizul nu a fost niciodata curatat calumea, atunci recomandarea este : fie curatate cu argila, fie curatate cu IPA fie curatate cu solutie dedicata puternica (ar putea fi cea din film, dar nu am incercat).
Apoi la curatarea produsului, trebuie sa stergeti destul de energic , sa nu apuce sa se usuce , ca e nasol. Trebuie sa stiti ca se sterge destul de greu fiind un soi de grasime, deci rabdare !
Efectul tine si mai mult de 6 luni, adica n-am apucat sa raman fara protectie, eu fac aceasta operatie inainte de primavara si inainte de toamna (cand oricum dau si o ceara pe masina si o curat asa ca la carte), anotimpurile ploioase, ca atunci ma intereseaza sa fie "proaspata" treaba.
Acum, pe iarna, cred ca trebuie un garaj ... cu temperatura ok.
...am uitat, nu am aplicat corect pe masina sotiei, acum vreun an si m-a sunat de pe drum ca nu mai vede nimic, era tot parbrizul un abur. Mi-a fost lene sa curat parbrizul cum trebuie si am dat doar cu solutie de spalat geamuri , gen Clin. Am dat jos Aquapel cu alcool izopropilic, am curatat bine si am aplicat iar ... Deci atentie !
Din experienta, aplicatorul este arhisuficient pentru : parbriz si laterale fata sau luneta.
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

The following users thanked this post: gabineg, kellogs

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #121 : 11.Dec.2018, 02:42:31 p.m. »
Cred ca pentru lateralele fata face toti banii, caci acolo nu sunt stergatoare...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline ...

« Răspuns #122 : 11.Dec.2018, 03:04:23 p.m. »
Pe oglinzile laterale ar face minuni, chiar/mai ales daca sunt incalzite. Am condus si masina cu oglinzi incalzite si stropii murdari acopereau completa oglinda cu un strat uscat, greu de indepartat.

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #123 : 11.Dec.2018, 03:24:25 p.m. »
n-am incercat dar suprafata este mica si din ce stiu nu prea este sticla, poti face o proba.
Foarte important de stiut : nu se da jos usor !!! Se da jos cu argila, alcool izopropilic sau solutie speciala, cu altceva ... nici o sansa.

Offline duculetu

« Răspuns #124 : 11.Dec.2018, 03:46:08 p.m. »
Si cand se invecheste se curata/duce sub forma de pete? Intreb pentru a imi da seama odata angrenat daca necesita mentenanta obligatorie.

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #125 : 11.Dec.2018, 03:59:56 p.m. »
nope, nici un semn,  pur si simplu observi ca apa incepe sa te deranjeze , ca nu mai aluneca de pe parbriz.

The following users thanked this post: duculetu

Offline wolfin

« Răspuns #126 : 11.Dec.2018, 04:05:42 p.m. »
eu am dat cu rainexpert de la prox....anul trecut...a fost ok...nu  m am plans..dar e deranjul prea mare. mai  ok a fost cel pt abur pe interior. bine era expirat..dar inca merge  :P
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline Lerua07

« Răspuns #127 : 11.Dec.2018, 04:22:00 p.m. »
Cred ca cea mai buna solutie este ... parbriz mentinut curat (bine degresat) + stergatoare bune ...  ;)
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline Blitzu

« Răspuns #128 : 12.Dec.2018, 10:54:46 p.m. »
Cred ca cea mai buna solutie este ... parbriz mentinut curat (bine degresat) + stergatoare bune ...  ;)
Si un scut anti-pietre ca la masinile jandarmeriei

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

"Understeer" is when you hit the fence with the front of the car. "Oversteer" is when you hit the fence with the rear of the car. "Horsepower" is how fast you hit the fence. "Torque" is how far you take the fence with you

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #129 : 13.Dec.2018, 10:13:25 a.m. »
pentru cei care sunt in proces de schimbare a parbrizului : cautati unul atermic sau unul antifonat (cum este cel de pe varianta diesel).
Daca exista varianta de atermic, verificati intai si intai : sa mearga ok cu senzorul de termperatura si sa fie ok cu semnalul gps de pe masina.
Daca luati varianta antifonata, veti avea cel mai silentios interior posibil si daca ii mai puneti si o folie ceramica, va veti bucura si de un sistem de racire AC mai eficient.

:)

The following users thanked this post: toma, wolfin, Meltdown