Autor Subiect: Calitate parbriz  (Citit de 33258 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bisti

Re: Calitate parbriz
« Răspuns #100 : 09.Dec.2018, 05:35:01 p.m. »
E bine, eu la Swift nu am reusit sa gasesc sub 750 lei cu montaj.

Offline Mmarza

« Răspuns #101 : 11.Dec.2018, 06:58:46 a.m. »
a evoluat cu 2 cm de duminica
am fost la 2 doctori de parbrize, ambii cu acelasi verdict: alt parbriz

la autoglass - parbriz + montaj = 590 ron, 4-5 ore, se va intampla miercuri toata povestea (plus 50 ron un tratament hidrofob daca tot suntem acolo :)

vreau sa il si protejez cu folie transparenta, vad unde gasesc si daca e ok pe temperaturile astea
  • Vitara 1.6 passion Silky Silver

The following users thanked this post: kellogs

Offline Blitzu

« Răspuns #102 : 11.Dec.2018, 09:39:20 a.m. »
Sa ne zici daca găsești ceva tip de folie care sa reziste la trecerea stergatoarelor. Pe mine cel puțin,m-ar interesa.
Bafta

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

"Understeer" is when you hit the fence with the front of the car. "Oversteer" is when you hit the fence with the rear of the car. "Horsepower" is how fast you hit the fence. "Torque" is how far you take the fence with you

Offline duculetu

« Răspuns #103 : 11.Dec.2018, 09:44:29 a.m. »
Eu am mai discutat odata despre folie si am ajuns la concluzia ca nu este cea mai buna idee. La momentul respectiv nu se omologaul (nu stiu acum) si putea fi problematic in ideea unui impact - parbrizul trebuie sa se comporta intr-un fel incat sa te protejeze; Acea folie ar fi intervenit ...

@delles20022002 ce varianta ai ales? Sunt curios daca este careva destul de ambitios sa plateasca 2000/2100 lei la dealer pentru un produs care se gaseste la 500 lei. Nu sunt convins ca exista calitate mai buna la piesa originala Suzuki ... dupa cum se vede in threadul asta.

Offline wolfin

« Răspuns #104 : 11.Dec.2018, 10:01:26 a.m. »
oricum parbrizul e laminat..deci nu se sparge..folia nu ar fi o problema (pe cand pe laterale da e cu semn de intrebare.....asa cum se pune problema la blocarea usilor......). la ora actuala exista la noi doar o folie  omologata...pe albastru sau verde...ceramica...llumar..cc 400 lei.

pe exterior....nu se monteaza.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline Blitzu

« Răspuns #105 : 11.Dec.2018, 10:19:44 a.m. »
Pe interior nu ma intereseaza. După cum știm,parbrizele de pe Suzuki se zgarie foarte usor,de-aia ma interesa daca exista o folie de protecție. 
Ca se sparge sau se crapă,asta e,nu ma intereseaza,este Casco pt asta. În schimb,pt zgarieturi,casco nu acoperă din cate stiu.
Deci in concluzie,cand e zgariat prea tare,trebuie sa-l "tratez" cu pietre...

"Understeer" is when you hit the fence with the front of the car. "Oversteer" is when you hit the fence with the rear of the car. "Horsepower" is how fast you hit the fence. "Torque" is how far you take the fence with you

Offline bisti

« Răspuns #106 : 11.Dec.2018, 10:31:23 a.m. »
Parbrizele OEM sunt AGC.
Am gasit AGC pentru Swift la H&D Autoglass - 790 lei cu tot cu montaj. La Dageco, acelasi AGC se monteaza pentru minim 1800 lei.
In rest, Pilkington - in reteaua lor, pe Grivitei - 975 cu tot cu montaj, iar la Austroglass - 700 lei cu montaj - nu se stie ce marca de parbriz, posibil chinezarie.

Offline wolfin

« Răspuns #107 : 11.Dec.2018, 10:31:35 a.m. »
da :(
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline Blitzu

« Răspuns #108 : 11.Dec.2018, 10:43:51 a.m. »
Eu am avut o experiență plăcută cu Pilkington la un Renault Master.
Parbrizul de fabrica ă fost lovit de Ceva pietricica după care a început să fuga crapatura  in 3 directii,aproape văzând cu ochii . Se vedea clar ca e subtire si fragil.
L-am schimbat cu un Pilkington,la montaj am vazut clar ca e mult mai gros si laminarea ext. este mult mai rezistenta. Am testat cu cheia intr-un loc,daca nu prinzi cu zimtii cheii si sa apeși tare,nu prea ai sanse sa-l zgarii. Cu stergatoarele nici pe-atat.  Pret in Ro 100€ (fara senzor ploaie,fara suport oglinda retrovizoare)
Trebuie să văd la Vitara FL ce e lipit pe parbriz,ca sa stiu la ce sa ma astept

Offline duculetu

« Răspuns #109 : 11.Dec.2018, 11:08:01 a.m. »
Tot nu cred ca este o idee buna cu folia pe parbriz:
- parbrizul se va comporta diferit in caz de impact, granulele de geam fiind prinse ca in sandvis, probabil de asta este si greu de omologat;
- sa pui folie pe Suzuki e cum te-ai duce cu bicicleta la spalatorie ... sunt masini ieftine, se strica->schimbi.

Daca este cum spunea colegul de cea d ela llumar, 400lei, nu mai bine pui inca 100 si iti cumperi produs nou?