Autor Subiect: Zgomot la trecere peste limitatoare de viteza ????  (Citit de 3914 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline KATANY

Zgomot la trecere peste limitatoare de viteza ????
« : 01.Dec.2016, 03:38:01 a.m. »
       Salutare De cand a venit frigul am observat un zgomot ciudat in momentul in care trec mai repejor peste limitatoarele de viteza de la trecerile de pietoni (cele de tip covor ingust de cauciuc ). Se aude ca si cum ar freca crampoanele rotii intr-un plastic, doar la rotile fata, atat la urcarea pe limitator cat si la coborarea lor.  Mentionez ca masina se comporta bine in rest fara nici o alta simptoma, nu atarna nici un plastic sub ea.
        A mai intalnit cineva fenomenul , ceva idei ?
        Singurul lucru la care m-am gandit ar fi protectiile la tijele de la amortizoare sa fie afectate de temperatura si sa nu mai fie elastice. Urme ca si cum ar freca in ceva nu au si nici semne ca ar fi rupte/ crapate.  :-S
  • SUZUKI SWIFT 1.2 GS 2012

Offline ciocoiconstantin

Re: Zgomot la trecere peste limitatoare de viteza ????
« Răspuns #1 : 01.Dec.2016, 08:09:26 a.m. »
Bucsele de la bara stabilizatoare or fi,,,
  • sx4 1,6 gs 4x4
sx4 1,6 4x4 2007

Offline KATANY

« Răspuns #2 : 01.Dec.2016, 11:08:01 a.m. »
DACA BARA STABILIZATOARE = BIELETA ANTIRULIU ? ATUNCI IESE DIN CALCUL SUNT SCHIMBATE CAM DE 3000 km LUATE PE LEMFORDER .  TREABA INTERESANTA E CA DACA TREC PERPENDICULAR CU AMBELE RORI IN ACELASI TIMP FACE PE AMBELE PARTI, DECI NU EXISTA RULIU .. ?

Offline NicNic

« Răspuns #3 : 01.Dec.2016, 11:18:32 a.m. »
Bucsile de bara stabilizatoare fac acest zgomot. Ca un harsait de piese nemetalice ce se freaca.
Daca vei trece cu o singura roata (incearca sa treci oblic peste obstacol) nu se va mai auzi zgomotul.
Alt element de verificare ar fi temperatura exterioara. Cu cat e mai frig, cu atat mai pregnant se produce zgomotul.

Aceasta problema cred ca o a fost dezbatuta de mai multe ori aici, pe forum. Cauta putin si te vei lamuri. Spor!
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline KATANY

« Răspuns #4 : 01.Dec.2016, 11:41:19 a.m. »
PAI DE IDEEA E CA DE CAND A VENIT FRIGUL AM SESIZAT PROBLEMA . DACA SE AUDE HARJAITUL BUCSELE SUNT DUSE SAU E POSIBIL SA FIE BUNE SI SA FACA ASA DIN CAUZA FRIGULUI ?

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #5 : 01.Dec.2016, 11:45:17 a.m. »
Fi dragut, nu mai scrie cu majuscule, parca ai striga! ;)
Multumesc!
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

« Răspuns #6 : 01.Dec.2016, 01:00:55 p.m. »
      Nu stiu ce masina ai (ca nu figureaza la semnatura) dar e bine de stiut ca toate masinile au un comportament diferit la temperaturi scazute mai ales sub 0, deci eu cred ca n-ar trebui sa te sperie, cel mult sa mergi mai cu grija.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline hugbear

« Răspuns #7 : 01.Dec.2016, 01:46:43 p.m. »
Bucsile de bara stabilizatoare fac acest zgomot. Daca vei trece cu o singura roata (incearca sa treci oblic peste obstacol) nu se va mai auzi zgomotul.
La mine, bucșele uzate de la bara antiruliu se comportau exact invers: scârțâiau când denivelarea era asimetrică (o roată sus și una jos) și erau mute când treceau simultan peste limitator. E oarecum logic, căci bara e „pusă la muncă” tocmai când suspensiile sunt în extensie inegală stânga-dreapta, în rest fiind oarecum flotantă.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline NicNic

« Răspuns #8 : 01.Dec.2016, 02:07:40 p.m. »
La mine, bucșele uzate de la bara antiruliu se comportau exact invers: scârțâiau când denivelarea era asimetrică (o roată sus și una jos) și erau mute când treceau simultan peste limitator. E oarecum logic, căci bara e „pusă la muncă” tocmai când suspensiile sunt în extensie inegală stânga-dreapta, în rest fiind oarecum flotantă.

Asa credeam si eu. Dar realitatea m-a invatat ca sunt si alte posibilitati.
Intr-o prima situatie, cand treci cu ambele roti peste o denivelare atunci sigur se roteste bara stabilizatoare in respectivele bucsi, urmand cursa suspensiei in raport cu caroseria.
In cealalta situatie, la trecerea diferentiata, ar trebui inteles unde se produce deformarea barei (prin torsiune sau incovoiere a capetelor ei). Poate ca rotirea relativa a barei fata de bucsi nu este la fel de mare, comprativ cu prima situatie. Mai ales daca bara se deformeaza mai mult prin incovoiere. Zic si eu ...

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline KATANY

« Răspuns #9 : 01.Dec.2016, 02:50:14 p.m. »
acum ca m-am lamurit cat de cat asupra problemei si care sunt bucsile, mai am o nedumerire. bara stabilizatoare si bascula de swift 1.2 2012 sunt identice cu cele de swift sport 1.6 de dupa 2010 ?