Autor Subiect: Despre stergatoarele New Vitara  (Citit de 33299 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bluegucci

Re: Despre stergatoarele New Vitara
« Răspuns #30 : 19.Dec.2016, 11:32:55 p.m. »
Ale mele sunt praf dupa o iarna si un pic( de fapt au iesit praf din iarna trecuta). Am dat tot timpul cu solutie degivranta pe ele cand au fost inghetate, consum cantitati industriale iarna(joke). Preferabil not ice de la Mafra, prox cand nu am anterioara. Nu am tras de ele niciodata cand au inghetat, dar din iarna anterioara au iesit enervant de afectate. La un VW anterior am trecut vreo 3 ierni fara solutie degivranta, nu stiam de ea, si am tras de ele de multe ori sa le scot din gheata. Alea le-am schimbat de batranete, s-au rupt pur si simplu dupa multi ani de folosire. Deci nu stiu ce fac nemtii si nu fac japonezii...

O sa incerc faza cu intorsul, multumesc mult de idee. Daca nu iese, pare mult mai eficient sa schimbi doar lamela.

Offline Catalln

« Răspuns #31 : 20.Dec.2016, 09:37:44 a.m. »
Faza cu intorsul,  se confirmă :).
Deocamdata e OK. Preventiv am in port bagaj un set de la alka / carrefour,  cica ar conţine si grafit, oricum la 20 lei setul se merita sa le schimbi de 2 ori pe an :)
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline aleksanders

« Răspuns #32 : 20.Dec.2016, 09:42:23 a.m. »
Ale mele sunt praf dupa o iarna si un pic( de fapt au iesit praf din iarna trecuta). Am dat tot timpul cu solutie degivranta pe ele cand au fost inghetate, consum cantitati industriale iarna(joke). Preferabil not ice de la Mafra, prox cand nu am anterioara. Nu am tras de ele niciodata cand au inghetat, dar din iarna anterioara au iesit enervant de afectate. La un VW anterior am trecut vreo 3 ierni fara solutie degivranta, nu stiam de ea, si am tras de ele de multe ori sa le scot din gheata. Alea le-am schimbat de batranete, s-au rupt pur si simplu dupa multi ani de folosire. Deci nu stiu ce fac nemtii si nu fac japonezii...

O sa incerc faza cu intorsul, multumesc mult de idee. Daca nu iese, pare mult mai eficient sa schimbi doar lamela.
daca schimbi doar lamela - cauta lamela mai lata - pe piata sunt doar inguste - eu am pus si asa ceva si pana acuma merge perfect - dar am in portbagaj originalul de rezerva pentru orice eventualitate
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline TVS

« Răspuns #33 : 17.Ian.2017, 11:35:59 p.m. »
Deși inițial am vrut sa achiziționez lamele de la colegul nostru , m-am răzgândit cand azi am avut treaba exact pe lângă un magazin de piese auto. Am intrat si am întrebat de Bosch aerotwin 600/ 400 si surpriza , aveau pe stoc . Cred ca nici de noi , ștergătoarele originale nu au șters asa ca astea ( masina anterioară era nemțoaica si a venit cu aerotwin din fabrica si le-am schimbat dupa noua ani). Atașez si poze cu codurile . Pret 90 lei .repet, ștergătorul de pe partea șoferului lasă o dara exact pe mijlocul parbrizului deși L-am curățat , șters, frecat .....
  • vitara-spirit 1,6 VVT , 4x4, manual, white pearl, 2015

Offline dan_wolf

« Răspuns #34 : 18.Ian.2017, 01:58:36 p.m. »
TVS, vreau sa cumpar si eu un set de stergatoare Bosch, am doua intrebari:
- stergatorul de la Bosch de pe partea pasagerului, urmareste conturul parbrizului sau sta ridicat la capat (spre stalpul A)?
- ce inaltime are zona unde clipseaza cu bratul stergatorului, este mai mare ca la cele originale?

Daca ai, pune cateva poze cu ele montate pe masina. Multumesc.
  • Suzuki Vitara '16, Passion Allgrip

Offline TVS

« Răspuns #35 : 18.Ian.2017, 09:52:31 p.m. »
Au aceleași dimensiuni ca si cele originale deci  si cel de pe partea șoferului vine exact la fel ca cel cu care a venit masina . Diferența de înălțime este de maxim 1cm , deci nu ies din peisaj  asa cum mai vezi pe la alte mașini. O sa fac o poza .

The following users thanked this post: dan_wolf

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #36 : 18.Ian.2017, 10:13:05 p.m. »
Să revii în câteva luni, când (dacă) vor începe să scârţâie. Cel puţin asta am păţit eu la singura experienţă cu Bosch Aerotwin, după vreo 3 luni. Dar poate ai noroc. Sau poate am avut eu ghinion. Oricum... nu arunca ştergătoarele originale.

Prin magazinele on-line Bosch-urile sunt chiar un pic mai ieftine de 90 lei. (3 397 118 907 sau AR 601 S)

Şi cam aşa arată:

Versus cam aşa:

• Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline aleksanders

« Răspuns #37 : 21.Ian.2017, 09:20:42 a.m. »
poti inlocui doar lamela - eu asa am procedat
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline TVS

« Răspuns #38 : 21.Ian.2017, 10:02:21 p.m. »
Tocmai de asta am postat poze cu ambalajul si codul exact . Se pare ca ce-a postat colegul bekxy este imaginea unui model vechi. Se vede din poze ca ce-am cumparat eu , nu sunt asa in afara . Am mai spus si spun din nou ,pe masina anterioară Vitarei am avut aerotwin din fabrica si le-am schimbat dupa noua (9) ani. Sunt convins ca vor dura minim 3ani . Si nu le-am schimbat de dragul de a le schimba cu aerotwin, le-am schimbat pt ca era necesar. Cel de pe partea pasagerului , cand a fost gerul ăla cumplit , ranmase arcuit , adica nu mai ștergea deloc . Ștergea doar la capete , partea din mijloc rămânând murdara . Am fost nevoit sa-L scot si sa-l iau in casa , ca sa revină la normal . Cu aerotwin , Nu am pățit niciodată asa ceva . Sunt fabricate in Belgia.
« Ultima Modificare: 21.Ian.2017, 10:17:47 p.m. de TVS »

Offline enicky

« Răspuns #39 : 21.Ian.2017, 11:59:38 p.m. »
.... Cel de pe partea pasagerului , cand a fost gerul ăla cumplit , ranmase arcuit , adica nu mai ștergea deloc . Ștergea doar la capete , partea din mijloc rămânând murdara . Am fost nevoit sa-L scot si sa-l iau in casa , ca sa revină la normal .
              O singura data le-am lasat si eu ridicate si am zis ca nu mai fac prostia asta niciodata ! Lasat pe geam il va dezgheta caldura din interior si va functiona corect. Lasate ridicate toata ziua au sters ...partial. Cateva fas-uri cu sol. de dezghetat il rezolva.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip