Autor Subiect: Despre stergatoarele New Vitara  (Citit de 31766 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Cosmin09

Re: Despre stergatoarele New Vitara
« Răspuns #10 : 26.Nov.2016, 07:55:06 p.m. »
Eu nu am schimbat niciodata doar lamela de stergator la masina anterioara (nici nu stiu daca se putea) - pt ca nu stiam ca se poate schimba doar lamela, pana la Vitara  :D

Deci, daca tu ai lamele de schimb, la un pret decent (eu habar nu am cat costa astea prin magazine, pana cum am cumparat doar stergatoare complete), pe dimensiunea celor de la Vitara si esti dispus sa ne intalnim intr-o zi si sa-mi arati si cum se schimba  :D, eu iti cumpar un set sau 2 (daca nu sunt prea scumpe si daca crezi ca nu se deterioreaza cauciucul lor pana va fi nevoie sa le schimb) pt masina mea.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #11 : 26.Nov.2016, 08:09:59 p.m. »
Uite cum se înlocuieşte la un Accord:

În special de la min. 2 se vede exact ce şi cum e cu lamela. Exact la fel e şi la Vitara.

Sfatul meu e să iei atunci când vei avea nevoie, nu ai de ce să le "stochezi".
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

The following users thanked this post: ASZ, Cosmin09, G3n818

Offline NicNic

« Răspuns #12 : 26.Nov.2016, 09:06:18 p.m. »
@bekxy: nu ar trebuie sa fie o problema daca postezi anuntul in sectiunea Bursa auto.
Orice informatie de ajutor pentru membrii SCR e binevenita.

Am cautat pe site-urile indicate de tine si am gasit un anunt.
Ele sunt cam la 50 % din preul unor stergatoare originale noi (estimez din experienta cu piese de SX4).
Fata de niste stergatoare after market, de firme cunoscute (Valeo, Bosch, etc.) sunt cam la acelasi pret.
Si sunt mult mai scumpe decat cele de hypermarket, cam de 4 ori, minim.

Asa ca te intreb, ce atuuri au aceste inserturi sa le justifice pretul?

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #13 : 26.Nov.2016, 09:25:39 p.m. »
Faptul că sunt reperele originale, produse de Mitsuba şi montate de producătorii japonezi pe majoritatea modelelor lor (le-am văzut şi pe Nissan şi pe Infinity), şi în felul ăsta nu aduci nici o modificare maşinii. Rămâne profilul cu adevărat flat al ştergătorului şi nu se ridică braţul mai mult deasupra parbrizului, aşa cum se întâmplă la majoritatea ştergătoarelor de duzină, din cauza sistemului de prindere masiv.
Adică diferenţa dintre şi

Iar despre calitatea lamelei n-ar trebui să mai vorbesc. Când vine momentul să le schimbi întreabă-te cât te-au ţinut ştergătoarele originale şi cât ţin cele de la hypermarket. Apoi e un calcul simplu de rentabilitate.

Din experienţa proprie pot spune că dacă parbrizul e în regulă, ştergătoarele originale (Mitsuba - indiferent că vin în ambalaj Honda, Suzuki, Nissan etc.) şterg incomparabil mai bine şi rezistă mult mai mult decât tot ce am încercat aftermarket. Am ajuns să le identific şi să le aduc după ce m-a disperat o pereche de Bosch-uri, pe Civic, care a început să scârţâie iremediabil după 2-3 luni.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline TVS

« Răspuns #14 : 26.Nov.2016, 09:36:52 p.m. »
La AutoNet , cel de 600 costa 100de lei(cu tot cu ștergător). M-am interesat pt ca trebuie schimbat , deja  :( . Ca idee, la Passat am schimbat dupa 8 ani(doar lamelă), deci nu putem pună la îndoiala calitatea Bosch , cel putin a celor care vin din fabrica  . Fa-mi un pret doar pt lamelă de 600. Mersi
  • vitara-spirit 1,6 VVT , 4x4, manual, white pearl, 2015

Offline Catalln

« Răspuns #15 : 26.Nov.2016, 10:03:21 p.m. »
Si eu am sesizat o scadere calitatii stergerii,  cel puţin cu trecerea la lichid e parbriz pt iarna.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Online aleksanders

« Răspuns #16 : 26.Nov.2016, 10:07:58 p.m. »
lamela se schimba extrem de usor... ideea este, lamela ca sa fie identica cu cea de origine trebuie sa fie putin mai lata fata de ce se gaseste in comert - cei ce vor sa schimbe doar lamela, sa urmareasca sageata desenata pe brat (indica sensul de extragere-introducere a lamelei)
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline fireburn

« Răspuns #17 : 26.Nov.2016, 10:18:02 p.m. »
Pe mine m-au tinut originalele vreo 3 ani si jumatate.
De atunci masina nu a mai vazut decat de-alea de la Carrefour si Auchan.
Sunt convins ca nu au calitatea celor originale dar imi permit sa le schimb si de 3 ori pe an daca e cazul (desi nu a fost) :)

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14535
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #18 : 26.Nov.2016, 10:23:49 p.m. »
Idem! Acum am niște Valeo care par sa fie mai acatarii decât noname-urile din hypermarketuri.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #19 : 26.Nov.2016, 10:37:46 p.m. »
Inainte de a cumpara lamela de schimb verificati ce tip aveti acum pe masina. Eu am intalnit doua tipuri, la unele exista o singura banda de metal putin mai lata in mijloc iar la altele sunt doua benzi de metal mai inguste pe margini.