Autor Subiect: Reglarea corecta a farurilor  (Citit de 6266 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline PetruRares

Re: Reglarea corecta a farurilor
« Răspuns #10 : 03.Dec.2021, 03:32:00 p.m. »
Mulțumesc @teutzue,
Sper ca șuruburile menționate sa fie cele corecte chiar și ptr farurile cu reglare automata.
  • Suzuki Vitara 2016

Offline teutzue

« Răspuns #11 : 03.Dec.2021, 03:34:21 p.m. »
Nu stiu daca sunt identice ca in video. Totusi ai tehnica pe care trebuie sa o utilizezi dupa ce gasesti suruburile de reglaj.
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline cristidav

« Răspuns #12 : 03.Dec.2021, 03:38:42 p.m. »
Ar trebui sa ai doua suruburi pe far. Daca e ca la SCrossul meu.
Unul oarecum pe centru, iar altul inspre exterior-susul farului.
Cel cu care trebuie sa te joci e cel de pe centru. Am vazut cum mi-a facut la ITP. Intr-o parte coboara, alta urca. Dar ai grija sa nu faci o porcarie si sa ii orbestipe toti.

Acu am citit mai atent. Cred ca cel din coltul farului, inspre aripa, e pentru reglaj stanga dreapta. Cel din partea de jos (centru as zice eu) e 100% pentru reglaj sus-jos.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline PetruRares

« Răspuns #13 : 03.Dec.2021, 03:54:48 p.m. »
Multumesc @cristidav.

Cautand si pe forumuri in engleza am gasit reglarile pentru Grand Vitara, si ai dreptate, reglajul ptr inaltime pare a fi cel aflat intre faza scurta si cea lunga, pe la mijlocul farului. Tinand cont ca acum ii cam orbesc pe toti, ma gandesc ca mai rau nu am ce sa fac. O sa urmez instructiunile din video, si trebuie sa iasa. Am demontat eu tot interiorul, m-oi pricepe sa cobor putin farurile  :D.

• Suzuki Vitara 2016

The following users thanked this post: gabineg, cristidav

Offline teutzue

« Răspuns #14 : 03.Dec.2021, 04:00:01 p.m. »
Spor sa ai si daca iti iese, poate revii cu un tutorial pentru comunitate.
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline PetruRares

« Răspuns #15 : 14.Dec.2021, 02:24:29 p.m. »
Salut,

Revin cu confirmarea ca reglarea pe inaltime a farurilor la Suzuki Vitara 2016 (posibil si facelift) modelul cu reglare automata a farurilor, se realizeaza prin rotirea surubului dintre modulul de faza scurta si modulul de faza lunga a fiecarui far.  Eu am facut reglarea respectand documentul dintr-o postarea lui enicky , la mine doar trebuind coborate farurile dupa montarea arcurilor MAD. De asemenea ptr o reglare stanga-dreapta, filmuletul postat de teutzue explica foarte bine ce trebuie facut.

Zi faina si spor.
  • Suzuki Vitara 2016

The following users thanked this post: enicky