Autor Subiect: Parole parole...(despre SaraMotors)  (Citit de 4087 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Lerua07

Re: Parole parole...
« Răspuns #10 : 18.Nov.2016, 02:46:20 p.m. »
UN lucru trebuie sa fie foarte clar : contractul se incheie intre dealer si cumparator si creeaza obligatii si drepturi numai intre cele doua parti, nu si ptr o a treia parte. Ca sa creeze obligatii fata de o reprezentanta a unui producator auto ar trebui ca si aceasta reprezentanta sa semneze contractul. Deci in caz de insolventa a unui dealer sansele de a se recupera banii sunt cam 99% = 0 !  ;)
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline centel

« Răspuns #11 : 18.Nov.2016, 03:01:10 p.m. »
E bun si forumu asta la ceva :) Invat chestii :)
Daca stam si analizam ce s-au spus aici eu deduc ca toti am scapat ca prin urechile acului, ce noroc pe noi ca nu au dat dealeri faliment in perioada de asteptare...:)
Imi zguduiti din ce in ce mai mult increderea in "mediul de afaceri" :)
  • Vitara 1.6 Passion 2WD AT - Galactic Grey

Offline Cosmin09

« Răspuns #12 : 18.Nov.2016, 03:12:59 p.m. »
Adevarul e ca un management prost facut afacerii, poate duce la faliment in orice domeniu. Si fiecare dintre noi putem fi afectati intr-un fel sau altul de acest lucru. Eu, spre ex, era sa fiu afectat de disparitia societatii de asigurari Astra. In 2014, cand intrase in insolventa si nu mai avea mult pana a dat faliment, iar mie imi expira polita CASCO pe care o aveam la ei si ma gandeam ca nu mai schimb parbrizul ciobit de la masina anterioara. Dar nu am avut probleme, constatatorul mi-a dat accept pt schimb si am rezolvat problema.
Altii au patit-o cu alti asiguratori, care au intrat in faliment. Unii se lupta prin instante ca sa-si recupereze banii dati pe vacante dupa ce firmele de turism la care au platit, au dat faliment.

Deci...falimentul poate aparea la orice societate privata administrata prost.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline jupanul1

« Răspuns #13 : 18.Nov.2016, 03:13:47 p.m. »
Lumea se ocupă aici, pe forumul acesta, cu demontatul miturilor și poveștilor urbane de tot felul în vederea bunei informări atât a membrilor înregistrați cât și a simplilor vizitatori. Dacă cineva a învățat ceva nou sau s-a ferit de o potențială țeapă (v. cazul Sara Motors, că-i mai recent) înseamnă că scopul a fost atins.

În principiu timpul de așteptare n-ar trebui să treacă de 3,5 luni (am inclus și timpul necesar pentru transport, pregătire de livrare, etc.). Maximul s-ar atinge doar în cazul în care clientul dorește o configurație (a se citi culoare) ce nu e planificată la producție prea curând sau n-a fost rezervată de dealer din timp. Din păcate nu toți vânzătorii sunt onești și de-aici decurg fel și fel de neplăceri pentru clienții care ”au mușcat-o”. Neplăcerile sunt cu atât mai mari cu cât clientului îi este mai ușor lăsată impresia că ”a făcut o afacere”.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline dAlex

« Răspuns #14 : 18.Nov.2016, 03:20:18 p.m. »
toti am scapat ca prin urechile acului

Nu chiar toti. Un coleg de-al meu n-a scapat cand si-a luat SCross de la sus numita firma. A "scapat" ca sora-sa era avocat, din intamplare:) dar chiar si asa, n-ar mai repeta experienta.
Du-te la sectiunea dealeri/Sara Motors sa vezi si alte exemple de "prin urechile acului".

Daca stii deja sectiunea, te banuiesc ca esti ori agent de vanzari ori vreun apropiat..
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline centel

« Răspuns #15 : 18.Nov.2016, 03:28:34 p.m. »
Stiu sectiunea. Mai stiu si ca exista Auschwitz, asta ma face nazist? :)
Nu ai citit prea atent sectiunea aia...asa-i? :)

In fine, deja o aburim aiurea si nu cred ca asta e scopul topicului.
Over and Out!
  • Vitara 1.6 Passion 2WD AT - Galactic Grey

Offline ASZ

« Răspuns #16 : 18.Nov.2016, 03:30:28 p.m. »
UN lucru trebuie sa fie foarte clar : contractul se incheie intre dealer si cumparator si creeaza obligatii si drepturi numai intre cele doua parti, nu si ptr o a treia parte. Ca sa creeze obligatii fata de o reprezentanta a unui producator auto ar trebui ca si aceasta reprezentanta sa semneze contractul. Deci in caz de insolventa a unui dealer sansele de a se recupera banii sunt cam 99% = 0 !  ;)
Cu un amendament: nu orice butic poate folosi sigla/denumirea Suzuki, respectiv sa devina reprezentanta. Deci un pic de responsabilitate trebuie sa fie si in curtea Suzuki Ro, care a autorizat in baza unor criterii de ei stiute, o firma care apoi sa le vanda produsele. Nu stiu daca ajuta, dar consider ca este o implcare ... nu degeaba se numeste REPREZENTANTA si nu Service sau Autoservice ...

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #18 : 18.Nov.2016, 04:11:55 p.m. »
Corect, nu sunt neaparat despre Vitara. Isi au locul in Discutii despre serviceuri si dealeri

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #19 : 18.Nov.2016, 04:57:09 p.m. »
Si eu care crezusem ca imi canta Dalida si Alain Delon... :( Scuze colegilor mai tineri care nu i-au ascultat inca.  :pardon:

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: rexkrokiDAU, rzapo, aleksanders, jante.otel