Autor Subiect: Referinte consumabile si piese de uzura New Vitara  (Citit de 77506 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Referinte consumabile si piese de uzura New Vitara
« Răspuns #170 : 19.Nov.2021, 11:43:56 p.m. »
Chestia asta cu testarea frânelor inclusa în pret dupa orice operatie efectuata asupra sistemului de frânare mi se pare ceva de bun simt, pâna la urma vorbim despre siguranta rutiera.
Ca si furnizor de servicii ai tot interesul sa-ti mai vezi clientul viu si nevatamat si data viitoare, nu-i asa?  :-?
Daca urcatul masinii pe standul de proba e o operatie atât de laborioasa si presupune cunostinte de fizica cuantica, atunci într-adevar cei 8 euro nu-s o avere.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline VictorN

« Răspuns #171 : 20.Nov.2021, 12:13:30 a.m. »
La ultima revizie am schimbat lichidul de frana.
Schimbat e mult spus. Lichidul de frana l-am dus eu, 1 litru, și m-am întors cu 750 ml. Citez: important e sa schimbam lichidul de lângă frane pt că ăsta se uzează.
Am reclamat scârțâit de frâne. Au inspectat si curățat un singur disc și mi-ai zis sa revin daca mai scârțâie. Bineînțeles că s-a agravat scârțâitul.
La sfârșit nu au mai făcut test de frânare.

Nu vă faceți ideea greșită. Siguranța noastră e zero absolut pentru ei. Important este doar banul.

Așa o fi și prin alte țări?

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk

Offline enicky

« Răspuns #172 : 21.Nov.2021, 11:14:07 p.m. »
  N-as stiu daca sunt in asentimentul cuiva, dar eu cred ca daca mecanicul isi face treaba corect, nici nu este nevoie de testul franelor, de fapt prin test verifica daca pistonasele merg toate corect si ca toate rotile franeaza la fel, pentru ca de franat va frana oricum.
  Daca ma gandesc bine, stand de test frane pana acum, cred, vreo zece ani n-am vazut decat la cei care faceau ITP, sau poate mi-a scapat mie...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline MBL

« Răspuns #173 : 22.Nov.2021, 07:36:49 a.m. »
La DAB, fiecare revizie a mașinii implică testare frâne și amortizoare... Am făcut săptămâna trecută a cincea revizie și s-a făcut testul pe stand, la fel ca la ITP. Și în precedentele patru a fost la fel.
  • Vitara Passion 1.6VVT AllGrip MT

Offline toma

« Răspuns #174 : 22.Nov.2021, 12:02:32 p.m. »
Daca urcatul masinii pe standul de proba e o operatie atât de laborioasa si presupune cunostinte de fizica cuantica, atunci într-adevar cei 8 euro nu-s o avere.

Aici deschizi o discutie interesanta: ora de manopera are aceeasi valoare indiferent de mecanicul implicat si indiferent de cunostintele necesare operatiei respective.
Cum ar fi ca ora de manopera sa varieze: schimb ulei sau test pe stand de frane: Y lei ca poate face orice mecanic junior asta; reglaje complicate la motor sau cutia de viteze: 2 x Y lei pentru ca trebuie sa fie facuta de mecanicul ala cu experienta (sau trimis la cursuri)?  :-?

N-as stiu daca sunt in asentimentul cuiva, dar eu cred ca daca mecanicul isi face treaba corect, nici nu este nevoie de testul franelor, de fapt prin test verifica daca pistonasele merg toate corect si ca toate rotile franeaza la fel, pentru ca de franat va frana oricum.
  Daca ma gandesc bine, stand de test frane pana acum, cred, vreo zece ani n-am vazut decat la cei care faceau ITP, sau poate mi-a scapat mie...
Testarea franelor se facea si acum 30 de ani de catre orice mecanic constiincios. Nu pe stand pentru ca nu aveau, ci in "parcare". Cand am inlocuit placutele si discurile la vechiul Clio, la un mecanic din asta "de cartier", s-a suit in masina, a iesit pe straduta unde avea service-ul si a tras cateva frane sanatoase ca sa vada ca e totul in regula. Parerea mea e ca pe stand verificarea e mult mai corecta.
Tu te-ai sui intr-o masina la care s-a lucrat la frane fara test? Ai asa mare incredere?
« Ultima Modificare: 22.Nov.2021, 02:08:36 p.m. de toma »
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline dthem

« Răspuns #175 : 22.Nov.2021, 01:54:57 p.m. »
La DAB, fiecare revizie a mașinii implică testare frâne și amortizoare... Am făcut săptămâna trecută a cincea revizie și s-a făcut testul pe stand, la fel ca la ITP. Și în precedentele patru a fost la fel.
La Dab am fost anul trecut la test amortizoare si aveau 51%, anul asta aveau 95%, am masina smechera.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline ...

« Răspuns #176 : 22.Nov.2021, 02:07:43 p.m. »
Anul trecut n-o fi fost control de Black Friday, acum au testat pe bune :)

Offline enicky

« Răspuns #177 : 22.Nov.2021, 04:29:42 p.m. »
....Testarea franelor se facea si acum 30 de ani de catre orice mecanic constiincios. Nu pe stand pentru ca nu aveau, ci in "parcare".
Tu te-ai sui intr-o masina la care s-a lucrat la frane fara test? Ai asa mare incredere?
   Probabil ca se facea, acum 30 de ani, eu d-abia atunci reuseam sa-mi cumpar prima masina, deci nu prea am de unde sa stiu !
La inlocuirea placutelor, teoretic nu se "umbla" la circuitul de franare/lichid de frana, deci dupa finalizarea lucrarii, daca masina n-a avut initial probleme si lucrarea s-a executat corect, franele ar trebui sa fie absolut in regula.
   La inlocuirea lichidului de frana se deschide circuitul si operatiunea se facea in doua persoane, respectiv "aerisirea" circuitului, pana pedala devenea "tare", deci  situatie in care franarea functiona.
   In ambele situatii mecanicul imi scotea masina in curtea service-ului, ocazie cu care si "verifica" frana.

Testul pe care l-a facut mecanicul tau a fost de fapt o demonstratie a calitatii lucrarii lui, altfel, daca nu era sigur de lucrare, n-ar fi facut-o pe strada, sa se opresca intr-un gard sau altceva chiar mai rau.
    Evident ca testarea franarii pe stand special este progresul tehnologiei, nu trebuie s-o subapreciem, dimpotriva,  dar nici nu inseamna sinucidere curata daca nu s-a facut.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

« Răspuns #178 : 22.Nov.2021, 05:32:02 p.m. »
Asa sa fie cum zici tu Nicu.  :cof:
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Zota Sergiu

« Răspuns #179 : 12.Ian.2022, 11:54:20 a.m. »
Salut. Am vitara 2019 si nu stiu ce ulei sa bag. Sa continui cu ecstar 5w30 sau sa bag ravenol 5w30? Imi puteti recomanda un ulei bun?

Si la antigel eu am albastru pus de ei, voi ce puneti? Are ceva daca il combin cu roz?

Intreb ca nu vreau sa mai fac reviziile la ei. Suntbprea scumpi
  • Suzuki Vitara Facelift 2019