Autor Subiect: Referinte consumabile si piese de uzura New Vitara  (Citit de 77509 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Referinte consumabile si piese de uzura New Vitara
« Răspuns #160 : 18.Nov.2021, 09:42:21 p.m. »
Ca service ai obligativitate sa verifici integritatea asamblului unde urmeaza sa schimbi piesa, iar in caz de neconformitati sa anunti clientul de posibilele probleme pe care le are, ulterior (ca service) poti sa refuzi schimbarea piesei daca ansamblu are probleme. Este stric parerea mea si e posibil sa gresesc.
   Deci aici, chiar daca e putina filozofie, teoretic asa ar trebui sa se intample. Dar presupunand ca ajungi la service cu masina pe rotile ei, sistemul(de franare) este ok, deci purcede la inlocuirea placutelor.
   Testul de franare, din ce-am observat, nu-l fac toti, cand scoate masina din rampa verifica si frana, mai ales daca mecanicul este unul cu experienta, sau se grabeste, considera ca nu e cazul.
   Ca sa-ti spun situatie concreta, cand am inlocuit eu placutele pe fata m-a costat 510lei(sper sa nu gresesc) si mi-a facut si testul. Si da, am pus placutele de la ei, originale, dar nu-mi mai amintesc daca plata a fost doar ptr. montaj(in care era inclus si testul) sau montaj si test(separat).
   Nu cunosc care sunt reglementarile lor la operatiuni-service, respectiv timpi si plata. Trebuie discutat cu cineva din domeniu.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline VictorN

« Răspuns #161 : 18.Nov.2021, 09:48:12 p.m. »
Testul îl încaseaza separat de manoperă.
Din moment ce nu se face de fiecare data, fie este superficialitate și lene, fie este ciupeala.

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk

Offline toma

« Răspuns #162 : 19.Nov.2021, 09:27:38 a.m. »
Discutam despre 40 lei, ca atat apare pe deviz testarea franelor... (:|
Il pot include usor in pretul placutelor sau al manoperei si gata. Nu-ti mai apare pe factura, clientul multumit  :D

Testul îl încaseaza separat de manoperă.
Din moment ce nu se face de fiecare data, fie este superficialitate și lene, fie este ciupeala.

Este superficialitate si lene pentru ca au obligatia legala sa-l faca.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ...

« Răspuns #163 : 19.Nov.2021, 09:38:03 a.m. »
Ar putea chiar sa mentioneze in paranteza la manopera un text de genul "include testul de frana obligatoriu conform normativului Xyz". In orice caz, clientii ar trebui informati in prealabil cu privire la toate costurile aferente operatiunii solicitate. 

The following users thanked this post: toma

Offline enicky

« Răspuns #164 : 19.Nov.2021, 11:54:41 a.m. »
   Chiar daca vorbim despre numai 40 de lei, suma se pare ca este deranjanta(pentru unuii), pe de-o parte, pe de alta parte ei au normative de operatiuni de respectat, asa ca degeaba ne dam noi cu parerea cum sa procedeze.
  Si inainte sa te programezi la service, mi se pare normal(si ai tot interesul!) ca si client(nu sa astept de la angajatul de la receptie!), sa te informezi, sa intrebi, chiar sa ceri oferta de pret pentru lucrarea solicitatata . Cel de la receptie are o mie de motive sa uite sa-ti spuna pretul, dar eu sunt direct interesat sa stiu daca ma incadrez in buget.
  Asa cred eu...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ...

« Răspuns #165 : 19.Nov.2021, 12:18:40 p.m. »
Raspunsul standard si oral este cam peste tot: in jur de...E deranjanta suma pentru cei care chiar muncesc pentru aia 40 de lei si stiu cat de greu se fac banii. Daca-ti da taticu (tatuca), normal ca nu-ti pasa.

The following users thanked this post: ntire2000

Offline sancheznfy_br

« Răspuns #166 : 19.Nov.2021, 01:23:16 p.m. »
Eu zic ca e vb de principiu.
E ca si cum dupa schimbarea uleiului si strangerea busonului se la baia de ulei, verifica daca iti curge ulei si iti ia o suma de bani
Daca ceri tu veridicare frane , e normal sa  si platesti.

Daca e parte a unei operatiuni se se service cu materialele lor cu toate a lor, nu vad de ce te pune sa platesti 'CTC-ul " muncii lor.
Cam asta e !

Trimis de pe al meu SM-A405FN folosind Tapatalk

• vitara 2w passion 1.6 VVT

The following users thanked this post: ntire2000

Offline toma

« Răspuns #167 : 19.Nov.2021, 01:56:32 p.m. »
Raspunsul standard si oral este cam peste tot: in jur de...E deranjanta suma pentru cei care chiar muncesc pentru aia 40 de lei si stiu cat de greu se fac banii. Daca-ti da taticu (tatuca), normal ca nu-ti pasa.
Aceste cuvinte ne doare... Poate unii suntem platiti pentru munca noastra astfel incat 40lei nu sunt motiv de a-ti strica dispozitia  :pardon:

Eu zic ca e vb de principiu.
E ca si cum dupa schimbarea uleiului si strangerea busonului se la baia de ulei, verifica daca iti curge ulei si iti ia o suma de bani
Daca ceri tu veridicare frane , e normal sa  si platesti.

Daca e parte a unei operatiuni se se service cu materialele lor cu toate a lor, nu vad de ce te pune sa platesti 'CTC-ul " muncii lor.
Cam asta e !

Cat dureaza sa inlocuiasca placutele de frana? x minute. Cat dureaza sa verifice? alte y minute. Prin urmare operatia de schimbare a placutelor dureaza x +y minute. Pe care ti le poate factura gramada sau ti le poate factura separat pentru o mai mare transparenta.

Eu zic ca data viitoare cand mergeti la service sa stati cu cronometrul langa mecanic (daca lucreaza mai multi deodata la masina voastra aveti nevoie de mai multe cronometre) si sa masurati cu exactitate cat a durat interventia. Apoi verificati ca nu apare nici o discrepanta intre timpul masurat de voi si cel care apare pe factura. Si nu va lasati pacaliti cand vin la voi cu "timpul normat de manopera" pentru o operatiune.
Aaa, si daca ii vedeti ca o lalaie pe langa masina urlati putin la ei ca sa-i stimulati ca doar n-o sa freace menta pe timpul de manopera pe care il platiti.  :good:
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ...

« Răspuns #168 : 19.Nov.2021, 05:14:35 p.m. »
@toma 40 de lei aici, 40 dincolo, asa dispar meleoanele din buzunar. Eu zic sa dai 50 de lei ca sa aiba si operatoarea ciubuc 10 lei ca ti-a tiparit factura.

Nu urlam la mecanici ca o lalaie, scriem pe forum nemultumirile si mergem in alta parte. :)

Offline toma

« Răspuns #169 : 19.Nov.2021, 10:20:38 p.m. »
Sunt de acord cu ce zici insa doar pana la un punct. Service-urile de reprezentanta au multe "pacate" dar 40 de lei pentru testarea franelor nu intra la mine nici macar in prima jumatate a listei.