Autor Subiect: Performanta faruri  (Citit de 10524 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Performanta faruri
« Răspuns #50 : 09.Nov.2016, 11:14:24 p.m. »
    Eu consider ca se poate cu o investitie minima, sa avem si noi cei mai putini potenti financiar,  lumini de calitate superioara, eficiente, care sa ne ajute in circulatia haotica din Romania. Si chiar in limitele legii. Evident ca nu e cazul posesorilor de Spirit, Luxus, "S".... si al lui @rex  :).
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #51 : 09.Nov.2016, 11:29:27 p.m. »
Bineînțeles că nu e cazul meu, am condus SX4 cu halogen de nenumărate ori pe timp de noapte intre B și TM sau AB și nu am avut ce le reproșa farurilor. Îmi e greu să cred că Vitara are faruri mai proaste, dar poate ca într-adevăr goana după low cost și-a spus cuvântul si la acest capitol.  :dknw:

Offline enicky

« Răspuns #52 : 09.Nov.2016, 11:38:30 p.m. »
.... Îmi e greu să cred că Vitara are faruri mai proaste, dar poate ca într-adevăr goana după low cost și-a spus cuvântul si la acest capitol.  :dknw:
             1. oala de la sx4 sigur lumina mai bine decat ochiul Vitarei.
             2. La cazul tau, in sensul ca ai o masina de clasa superioara.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline tra

« Răspuns #53 : 23.Feb.2017, 06:42:46 p.m. »
A încercat cineva pe Vitara sa schimbe becurile halogen cu...   becuri led cu chip-uri CREE

Am văzut in C-ta mai multe mașini care au asa ceva și in trafic sunt o.k. spre deosebire de kit-urile xenon aftermarket...
  • Toyota Corolla / Vitara Passion allgrip 1,6 benzină

Offline emil_greus

« Răspuns #54 : 23.Feb.2017, 07:40:52 p.m. »
Știe cineva dacă farurile varianta Spirit/Luxus sunt compatibile pe Passion?

Ma gândesc ca trebuie sa aibă posibilitatea ajustării manuale, din potențiometru, pe verticala.

Offline aleksanders

« Răspuns #55 : 23.Feb.2017, 07:44:13 p.m. »
farurile de la spirit/luxus sunt de tip led si au reglaj automat - ceea ce le face incompatibile cu sistemul de reglaj manual.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline emil_greus

« Răspuns #56 : 23.Feb.2017, 08:24:03 p.m. »
LED-urile au reglaj pe verticală? Sau sunt și adaptive în curba?

Eu am montat pe un Ford Focus faruri cu lupa și le reglam pe verticala din potențiometru de la bord. Într-adevăr îmi amintesc ca a fost nevoie de o adaptare, ceva legături, niște pini, mufe.

Teoretic e vorba de un motoraș care a acționat fi de niște senzori de pe puntea spate fie de o comanda manuala din potențiometru de pe bord.

Eu zic ca merita investigat... :)

Offline Vali D

« Răspuns #57 : 23.Feb.2017, 08:36:38 p.m. »
emil_greus -  LED-urile de la farurile de Spirit/Luxus sunt incapsulate si nu pot fi schimbate decat odata cu farul. Si e foarte ieftin cam 800 Euro bucata.

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #58 : 23.Feb.2017, 08:37:52 p.m. »
A încercat cineva pe Vitara sa schimbe becurile halogen cu becuri led cu chip-uri CREE?
Am văzut in C-ta mai multe mașini care au asa ceva și in trafic sunt o.k. spre deosebire de kit-urile xenon aftermarket...
Led-urile after market sunt ok asa cum le vezi tu din exterior. Trebuie sa fi condus tu masina pe intuneric cu astfel de becuri ca sa tragi o concluzie.
Eu am testet pe farurile Vitarei, atat Led cat si Xenon.
Daca as clasifica, as pune pe primul loc Xenonul (35W, intensitate luminoasa echivalenta unui bec high efficiecy Osram sau Philips, dar lumina mai alba). Apoi becul clasic cu incandescenta (halogen). Si la urma Led-ul aftermarket.
Problema observata de mine la Led este neuniformitatea puternica a luminii proiectate. Se formeaza in fata zone cu stralucire mare amestecate cu pete intunecate. In zone cu ilminat stradal nu iti dai seama; trebuie sa iesi la sosea ca sa observi asta. Este mai deranjant decat o lumina msi slaba, dar relativ uniforma.
Cauza este unidirectionalitatea luminii chipurilor led. Pe "batul" suport al led-urilor sunt doua chipuri ce emit lumina preponderent in sus si in jos. Oglinda si lupa nu reusesc sa imprastie aceasta distributie de lumina uniform in afara farului.
Altfel sta problema la incandescent, unde filamentul are o emisie uniforma in toate directiile. Ansamblul optic oglinda + lupa este optimizat pentru acest gen de emisie luminoasa si o distribuie cat poate de uniform in afara. Becul Xenon, emite la fel ca incandescentu',  lumina in toate directiile. De aceea acest gen de bec este mai bine potrivit decat led-ul.
In opinia mea, optiunile de iluminat la Vitara cu far faza scurta cu lupa sunt:
- bec halogen ultra, plus, high, ultimate, sau cum le-or mai numi producatorii - asta pentru a avea un plus de lumina ramanand in litera legii
- halogen 35w, 4300-6000K - lumina foarte decenta fara a deranja pe cei din fata. Din punctul meu de vedere at trebui acceptate legal pe faruri cu lupa. Deocamdata sunt acceptate doar cele de 25W, indiferent de tipul de far.
- becuri Led - doar daca mergi preponderent in zone cu iluminat stradal, si mai ales daca vrei sa impresionezi pe "prieteni". Daca ma gandesc bine, Led-urile aftermarket ar putea fi puse in afara legii langa Xenoane.
Sa nu intelegeti ca hulesc Led-urile, dar ele functioneaza foarte bine, mult mai bine, doar in constructie dedicata.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

The following users thanked this post: shpeedy, Marci, toma, SuViPa

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #59 : 23.Feb.2017, 10:52:11 p.m. »
- halogen 35w, 4300-6000K - lumina foarte decenta fara a deranja pe cei din fata
Corectie:
 - HID (xenon) 35w, ........
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka