Autor Subiect: Performanta faruri  (Citit de 10519 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14589
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Performanta faruri
« Răspuns #40 : 09.Nov.2016, 07:08:33 p.m. »
Concluzia ar fi ca sunt printre singurii care considera ca iluminarea e mediocra cu becurile stock.

Nu-i asa, suntem mai multi. Cine vrea, le schimba, cine nu, ramane cu ele. Printre care si eu, dar nu merg prea mult noaptea.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

« Răspuns #41 : 09.Nov.2016, 07:11:21 p.m. »
...... Așadar performanța în ore de funcționare nu e relevantă. Cât de aproape sau departe, deranjant sau nu, da.
             In opinia mea, noi conducatorii auto ar trebui sa acordam o importanta deosebita luminii farurilor/stopurilor si sa va spun si de ce :
      - in primul rand trebuie sa constientizam faptul ca suntem intr-o zona geografica unde intalnim toata paleta de fenomene meteo posibile : ploi, de la slabe pana la rupere de nori unde nici cu viteza a2a a stergatorului nu mai vezi bine, ceata clasica si la munte si la campie, ceata+chiciura, ninsoarea traditionala
       - in al doilea rand, circuland doar in oras, am intalnit frecvent diferenta de iluminat dintre bulevarde si stradutele laterale ce ne duc la intrarea in bloc sau la parcari, si astea (ne)iluminate slab. In aceste zone intalnesc frecvent copii, biciclisti sau pietoni care nu mai au loc pe trotuar.
       - in al treilea rand, dar nu si ultimul, calitatea luminilor este esentiala in circulatia pe DJ-uri, DN-uri, autostrazi, intru-cat absolut toate sunt fie slab iluminate dar de obicei deloc. Amintiti-va doar de accidentele date la tv. in care victime au fost biciclisti, pietoni si carute care circula nesmnalizati prin satele patriei pe marginea carosabilului si nu sunt observati la timp de soferi.
          Deasemenea trebuie sa intelegem ca Suzuki-Japonia si alte mari companii construiesc aceste autoturisme plecand de la premisa ca produsele lor vor ajunge in zone civilizate, unde carosabilul este bine iluminat si nu este plin de gropi si de alte obstacole vii, gen oameni sau animale, ceea ce nu e cazul inca in tara noastra!
        Avand in vedere cele enumerate mai sus, n-ar trebui sa ne culcam pe-o ureche, sa ne autoconsolam ca noi avem masina noua, made in japan, suv/crossover, 5stele NCAP, RBC, etc., si noua "nu ni se poate intampla" !
         Expunerea mea este o parere personala, nicidecum un sfat sau sugestie asupara modului de abordare a cailor rutiere din tara noastra.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: sxtelu, PAR

Offline Redresor

« Răspuns #42 : 09.Nov.2016, 08:05:04 p.m. »

Deasemenea trebuie sa intelegem ca Suzuki-Japonia si alte mari companii construiesc aceste autoturisme plecand de la premisa ca produsele lor vor ajunge in zone civilizate, unde carosabilul este bine iluminat si nu este plin de gropi si de alte obstacole vii, gen oameni sau animale, ceea ce nu e cazul inca in tara noastra!

Bine punctat. Asta imi scapase....
  • Suzuki Vitara Passion 1.6 AWD

Offline Catalln

« Răspuns #43 : 09.Nov.2016, 08:09:38 p.m. »
Bine punctat. Asta imi scapase....
Dupa principiul acesta inseamna ca doar fabricanţii din tarile bananiere, inclusiv Dacia ar fi interesaţi sa doteze conservele cu faruri performante.
Dar realitatea ne contrazice crunt.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #44 : 09.Nov.2016, 08:25:20 p.m. »
          Deasemenea trebuie sa intelegem ca Suzuki-Japonia si alte mari companii construiesc aceste autoturisme plecand de la premisa ca produsele lor vor ajunge in zone civilizate, unde carosabilul este bine iluminat si nu este plin de gropi si de alte obstacole vii, gen oameni sau animale, ceea ce nu e cazul inca in tara noastra

Aici te contrazic, Maruti-Suzuki fabrica masini pentru o lume in care vacile sacre umbla slobode  pe strazi impreuna cu autobuze antebelice, iar carosabilul nu cred ca este mai performant decat in cele mai sarace tari UE.  Despre pietoni sau soferi nu pot comenta...
  • SX4 by Giugiaro

Offline jupanul1

« Răspuns #45 : 09.Nov.2016, 08:48:02 p.m. »
Vitara Brezza, versiunea indiană a Vitarei ”de la noi”, e totuși un pic diferită. În primul rând ca design, în al doilea rând ca echipări. Deci este un autovehicul realizat pentru o anume piață și nu va fi regăsit în afara (cel mult a) regiunii. Ceea ce nu e cazul pentru autovehiculele vândute la noi.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #46 : 09.Nov.2016, 09:00:27 p.m. »
Scuze, uitasem ca postasem in aria New Vitara...  :pardon:
  • SX4 by Giugiaro

Offline enicky

« Răspuns #47 : 09.Nov.2016, 09:17:50 p.m. »
       Ar mai fi de notat, ca pentru masinile de "linie", cu pret pana in 19k euro, constructorul nu exceleaza la capitolul lumini, dotarile fiind cele clasice, far/bec halogen maxim cu lupe, chiar drl-urile sunt cu bec halogen.
       Dar daca aruncam un ochi la variantele superioare(peste 20k), chiar la ale noastre Spirit, Luxus, S, nu mai discut de Audi, VW, Mercedes si altele(la preturi superioare), observam ca producatorii nu fac niciun rabat la calitatea luminilor, toate fiind dotate cu led-uri puternice atat pe fata cat si pe spate. Si asta pt. ca ei constientizeaza ca luminile sunt un element esential de siguranta,  poate de acelasi nivel cu stelele NCAP obtinute. Si asta pt. simplul motiv ca daca "vezi" si "esti vazut" (mai ales noaptea) este foarte posibil sa nu mai ai nevoie de airbag-urile din dotare.
   @gabineg am vazut si eu filmulete cu circulatia din india, dar hai sa nu coboram asa de jos, suntem si noi p-aci prin marginea Europei :D.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #48 : 09.Nov.2016, 09:49:42 p.m. »
Nu e vorba doar de India, Vitara se vinde pe langa Europa si in Africa sau Asia dar si in America Centrala si de Sud. Este o masina ce incearca sa impace toate asteptarile atat tehnice, de design cat si de pret. Daca nu avea asa multe dotari la un pret decent, sunt sigur ca multi din cei ce azi detin un Vitara nici nu ar fi auzit de forumul nostru.  ;)

http://www.globalsuzuki.com/globallinks/index.html

Offline aleksanders

« Răspuns #49 : 09.Nov.2016, 10:01:12 p.m. »
corect - este si cazul meu - mi-am facut cont pe forum duster pentru ca eram convins ca vreau duster.... apoi am luat vitara si in cele 2 saptamani de asteptare am facut contul aici
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea