Autor Subiect: Performanta faruri  (Citit de 10520 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Redresor

Re: Performanta faruri
« Răspuns #20 : 08.Nov.2016, 10:59:42 p.m. »
            Am venit pe Vitara dupa un Focus cu Far tip oala, geam clar si bec halogen, incomparabil mai bune cu halogenul din spatele lupelor de pe Suzuki.

Afara de delimitarea ferma pe care o fac cam la 1m inaltime la vreo 3-5m in fata masinii, in rest sunt de rahat ! (scuzati expresia) Noaptea printr-o comuna cu pietoni razleti/plimbareti pe carosabil, daca ai mai mult de 40km/h dosar penal te asteapta !

Aceasta este si impresia pe care o am eu. Solenza si Octavia aveau cele mai penale becuri, de 10 lei bucata, no name dar cu specificatiile fabricii 55/60W.

Cand am vazut lupele la Suzuki m-am gandit ca o sa am o lumina de invidiat, mai ales cand o sa aprind faza mare (da, in principiu lumineaza indicatoarele incat te orbesc, dar in rest nu face mare lucru).

Am fost dezamagit. Becurile ei de 55W sunt Philips, deci ar trebui sa fie bune. Ca nu sunt Nighbreaker, asta e altceva. Ar trebui sa aiba performante si becurile standard.

Despre LED nu am cum sa vorbesc, nu am mers cu Suzuki cu LED, dar imi inchipui ca sunt mai bune decat halogenul.
  • Suzuki Vitara Passion 1.6 AWD

Offline Redresor

« Răspuns #21 : 08.Nov.2016, 11:09:41 p.m. »
Ca idee, becurile Nightbreaker si alte variante omoloage de la Philips sau alte firme au lumina albastruie? Asta m-ar obosi, e ca lumina rece de la becurile economice.
Din pozele de prezentare vad ca lumina la becurile `regular` este mai calda, iar cea la varianta superioara este alba-alba...
  • Suzuki Vitara Passion 1.6 AWD

Offline enicky

« Răspuns #22 : 09.Nov.2016, 12:38:13 a.m. »
            .... Dar, repet, necunoscaanduse
            Scuze, necunoscandu-se....
Ca idee, becurile Nightbreaker si alte variante omoloage de la Philips sau alte firme au lumina albastruie? Asta m-ar obosi, e ca lumina rece de la becurile economice.
             Lumina albastruie din bordul multor turisme este f. obositoare(vezi passat-ul), cu toate ca probabil s-a dorit  sa fie o lumina rece, mai putin suparatoare, dar efectul este(cel putin pt.mine)contrar. Cand am condus masini cu bord luminat albastru am evitat sa privesc ceasurile. Parca te indeamna la somn!
  Insa nu acelasi lucru se intampla cu lumina alba(chiar cu tente albastre) de la exterior, lumina care se apropie(prin contrast cu intunericul) de lumina naturala a zilei.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline aleksanders

« Răspuns #23 : 09.Nov.2016, 09:21:55 a.m. »
cred ca se referea la lumina de intalnire si nu cea din bord cand a zis mai albastruie - osramurile de care iti zic sunt cu lumina alba fara nicio tenta de albastrui - eu zic ca merita sa le incerci si mai vb dupa  ;)
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline CipV

« Răspuns #24 : 09.Nov.2016, 09:26:51 a.m. »
Pe varianta S am faruri LED si sunt mai mult decat suficiente. Pe o alta masina (cu faruri clasice, fara lupa) mi-am pus Osram si lumineaza cat de cat ok, doar ca durata de viata e prea scurta si la cat costa, nu se merita sa le tot schimbi la 6 luni. A mai aparut acum o varianta de la Osram, Night Breaker Laser, inca nu le-am testat. Ce ma tenteaza insa e instalatia cu becuri LED, mai puternice decat halogenul, mai slabe decat Xenon insa cu mult mai rezistente decat orice bec halogen. E frustrant sa ramai fara lumina mai ales cand mergi la drum lung si prin munti (am avut noroc sa am in masina becul vechi si sa-l schimb). Am avut si instalatie xenon (stiu ca nu e ok daca nu ai faruri cu lupa) insa am dezactivat-o dupa un an.
  • Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT Galactic Grey

Offline aleksanders

« Răspuns #25 : 09.Nov.2016, 09:35:11 a.m. »
nu stiu cum pe voi v-au tinut doar 6 luni - pe mine la megane ma tin deja de mai bine de 2 ani si mazda care merge mereu cu ele aprinse (asa a fost gandit dlr-ul la vremea respectiva) - are deja 8 luni si nu da niciun semn de obosire - mare atentie cand le schimbati - sub nicio forma nu trebuie atins cu mana bulbul becului - orice mica grasime in contact cu bulbul becului nu face decat sa ii scurteze viata becului (eu am intalnit chiar in servicesuri mecanici care le schimbau fara nicio jena si atentie).
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline shpeedy

« Răspuns #26 : 09.Nov.2016, 09:54:17 a.m. »
Aleksanders, despre ce model de bec vorbesti?

In general halogenele astea care sunt cu +90/100/110/130% mai multa lumina au o durata de viata mult mai mica fata de halogenele clasice. Tocmai am trecut si eu la SX4 pe niste halogene d'astea - Bosch Plus90 - sa vad cat ma tin.

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline aleksanders

« Răspuns #27 : 09.Nov.2016, 10:09:16 a.m. »
osram night breaker 110%

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #28 : 09.Nov.2016, 11:27:07 a.m. »
Asa cum spunea si @shpeedy, becurile astea cu o lumina mai puternica au dezavantajul ca tin mai putin, nu neaparat in numar de luni, important e cati km faci in acea perioada. Becurile originale m-au tinut 212.190 km.
Despre experienta mea am relatat aici
Pe scurt, am parcurs cu Philips X-Treme Vision 24.610 km intre 12.11.2013 si 26.07.2014. Fostul SX4 nu avea DRL astfel ca faza scurta o aprindeam tot timpul cand mergeam cu masina, indiferent ca era noapte sau zi.

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #29 : 09.Nov.2016, 12:25:26 p.m. »
faza scurta o aprindeam tot timpul cand mergeam cu masina, indiferent ca era noapte sau zi

:good: :good: :good: :good:

Astept cu nerabdare sa devina obligatoriu, indiferent de zi, noapte, oras, DN, autostrada, DJ sau mers dupa paine pana la colt. In caz contrar amenzi usturatoare, dar aplicate. In momentul de fata nu primesti amenda nici pe autostrada
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

The following users thanked this post: Catalln