Autor Subiect: Performanta faruri  (Citit de 10522 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Redresor

Performanta faruri
« : 07.Nov.2016, 09:00:12 p.m. »
La varianta 1.6 Passion All Grip am faruri cu bec. Performanta lor mi se pare inferioara altor masini cu care am mers: Solenza si Skoda Octavia. Lumina e clar mai slaba decat la cele doua. Diferenta devine evidenta la faza lunga, cele doua lumineaza mai mult decat Vitara atat la distanta cat si in apropierea masinii. Practic faza lunga imi prelungeste putin faza de intalnire, dar lumina se pierde, nu e concentrata cum as fi crezut.

Sincer, mi se pare ca performanta farurilor este mediocra. Ma asteptam la mai mult....
Mai are cineva alte pareri?
  • Suzuki Vitara Passion 1.6 AWD

The following users thanked this post: SuViPa

Offline jupanul1

Re: Performanta faruri
« Răspuns #1 : 07.Nov.2016, 09:02:20 p.m. »
Știu că @enicky și-a pus instalație xenon, tot din motive de nemulțumire la adresa performanțelor becurilor cu halogen. Poate mai dă el niște detalii.

Eu personal sunt f. mulțumit de tehnologia asta modernă numită LED.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline aleksanders

« Răspuns #2 : 07.Nov.2016, 09:23:38 p.m. »
nu poti vorbi de performantele unui far fara sa schimbi mai intai becul - daca si un bec mai performant nu lumineaza satisfacator... atunci poti acuza farul - la echiparea spirit vine cu led pe faza scurta si sincer nu am simtit nevoi de faza lunga.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline enicky

« Răspuns #3 : 07.Nov.2016, 10:02:16 p.m. »
Sincer, mi se pare ca performanta farurilor este mediocra. Ma asteptam la mai mult....
            Am venit pe Vitara dupa un Focus cu Far tip oala, geam clar si bec halogen, incomparabil mai bune cu halogenul din spatele lupelor de pe Suzuki. Nu stiu daca am mers o luna de zile cu ele. Pur si simplu ma enervau !!!
"Performanta mediocra !" Esti amabil ! :) Afara de delimitarea ferma pe care o fac cam la 1m inaltime la vreo 3-5m in fata masinii, in rest sunt de rahat ! (scuzati expresia) Noaptea printr-o comuna cu pietoni razleti/plimbareti pe carosabil, daca ai mai mult de 40km/h dosar penal te asteapta ! Asa ca urgent am pus xenoane care sunt incomparabil mai bune, lupele au calitatea de a avea un unghi f.bun in sensul ca lumineaza integral trotuarul, astfel fiindu-mi usor de supravegheat.
    La intalnirea de la Zetevar am avut in fata "S"-ul lui Cristi si mi s-a parut ca erau cam la fel ca led-urile lui(poate led-urile mai puternice)
    Am comparat intr-o parcare f.mare la munte cu lupele-halogen de pe un Honda CRV(2010-'12) si ale mele aveau distanta dubla in adancime si in latime.
    Exista buton de reglaj la bord daca esti incarcat cu 4-5 pers. si nu deranjezi pe nimeni !
    Binenteles ca la momentul cand am anuntat pe forum, au sarit 49,5 colegi sa-mi spuna cat de inconstient sunt, ca "orbesc" colegii de pe contrasens, etc., etc., ceea ce vor face si acum, probabil. No problem ! :)
    Xenonul meu e de 4300k, deci nu este un alb pur(6000k), sau spre bleu(7500k). Am testat si sunt cam deranjante, iar cei de la gamamag mi le-au recomandat pe acestea(4300k).
    Exista deja si instalatii led pt. masinile noastre, dar sunt ceva mai scumpe, in jurul la 100e.
    Cu riscul asumat, specificat mai sus, cam asta iti pot spune.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline aleksanders

« Răspuns #4 : 07.Nov.2016, 10:09:50 p.m. »
concluzia - farul e bun... becul e prost  :D
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline jupanul1

« Răspuns #5 : 07.Nov.2016, 10:13:34 p.m. »
Binenteles ca la momentul cand am anuntat pe forum, au sarit 49,5 colegi sa-mi spuna cat de inconstient sunt, ca "orbesc" colegii de pe contrasens, etc., etc.,

Câtă vreme nu prea se face diferența între echiparea cu xenon after-market pe un proiector cu lentilă comparativ cu un proiector cu oglindă... majoritatea va avea în minte pe diverși care au reușit să orbească 1/2 din oraș cu farurile lor bine setate. Nu te necăji prea mult, e mai greu să lupți cu așa ceva!

Teoretic vorbind, echiparea after-market cu becuri cu xenon ar trebui să aducă după sine și sistemul de autoreglare a înălțimii fasciculului luminos precum și instalația de spălare a farurilor. Așa ca chestie, asta din urmă lipsește la versiunile dotate cu LED pe luminile de drum. Care o fi explicația?

Offline enicky

« Răspuns #6 : 07.Nov.2016, 10:34:08 p.m. »
concluzia - farul e bun... becul e prost  :D
             Corect !
.... Așa ca chestie, asta din urmă lipsește la versiunile dotate cu LED pe luminile de drum. Care o fi explicația?
              Ca un veritabil nepriceputeanu ce am putea sa raspundem? Decat ca spalatorul nu prea face mare lucru, iar balansul oricum este observat de pe contrasens cu tot cu acest sistem de autoreglare.
   Am vazut spalatorul la un s-cross si dupa spalare a ramas alt model de ....zoaie.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline jupanul1

« Răspuns #7 : 08.Nov.2016, 08:32:39 a.m. »
Am încercat să găsesc o explicație pentru necesitatea spălătorului de faruri - aparent ajută atunci când se murdăresc foarte tare și există potențial să-i orbești pe cei din față din cauza ”glare”-ului. Este obligatoriu dacă becul produce mai mult de 2000 lumeni.

Revenind la subiectul acestui topic - chiar și fără spălător și sistem de relgare automată pe verticală, tot se merită un upgrade la xenon. Atenție însă la poziția rotiței de reglare a farurilor - trebuie folosită atunci când încarci mașina.

Offline cristianzhr

« Răspuns #8 : 08.Nov.2016, 11:54:16 a.m. »
Practic faza lunga imi prelungeste putin faza de intalnire, dar lumina se pierde, nu e concentrata cum as fi crezut.

Mai are cineva alte pareri?

Te-ai uitat la ce treapta ai reglate farurile? Eu am tot echiparea Passion si sunt foarte multumit de faruri, cand le tin reglate pe 1 si dau faza lunga ma orbesc indicatoarele reflectorizante de pe marginea drumului. Intr-adevar nu stiu ce lumina fac farurile de solenza si skoda octavia, dar inainte am avut bmw x3 cu xenon si mi se pare mult mai buna lumina facuta de farurile Vitarei
  • Suzuki Vitara
Suzuki Vitara Passion Allgrip, 1.6 vvt

Offline wolfin

« Răspuns #9 : 08.Nov.2016, 12:01:45 p.m. »
Oricum ele bat sus...enervante pt cei din fata..

Primul pas ar fi becuri noi gen spargatoare de noapte :P de la phillips si coborate cu o treapta

Zic eu...
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970