Salut,
Mi s-a intamplat ceva ciudat pe la sfarsitul lui august: s-a aprins becul martor pentru ulei; era sotia la volan nu eu.
A mai mers cateva zile fara sa-mi spuna (a uitat
), apoi mi-a spus si am verificat uleiul; lipseau cam 1,5 litri pe care i-am completat.
Pe la jumatatea lui septembrie am bagat masina in service pentru o problema minora, de tinichigerie (niste corectii la bara fata) ocazie cu care au verificat uleiul si iar a trebuit completat cam 1,5 litri.
Deja m-am resemnat ca trebuie dusa in service pentru verificat + rectificat/refacut motorul.
Totusi n-am facut-o imediat ci am zis sa mai verific o vreme nivelul uleiului. De atunci verific o data la 3 zile nivelul si vad ca sta la acelasi nivel intre cele 2 marcaje de pe joja.
Intre timp s-a mai facut si un drum mai lung extraurban Bucuresti-Baile Olanesti, deci vreo 400km, fara probleme.
Practic de o luna si jumatate nivelul uleiului este ok.
Sotia merge cu masina cam 30 km/zi, prin Bucuresti; masina are 135.000km (SX4 benzina, din 2008) fara probleme pana acum.
Ce credeti ca a dus la pierderea uleiului ? Mai trebuie reparat motorul daca problema nu mai apare ?