Autor Subiect: Pierdere ulei  (Citit de 1467 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline petre2

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 22
  • Gen: Bărbat
Pierdere ulei
« : 30.Oct.2016, 06:45:05 p.m. »
Salut,

Mi s-a intamplat ceva ciudat pe la sfarsitul lui august: s-a aprins becul martor pentru ulei; era sotia la volan nu eu.
A mai mers cateva zile fara sa-mi spuna (a uitat  :) ), apoi mi-a spus si am verificat uleiul; lipseau cam 1,5 litri pe care i-am completat.
Pe la jumatatea lui septembrie am bagat masina in service pentru o  problema minora, de tinichigerie (niste corectii la bara fata) ocazie cu care au verificat uleiul si iar a trebuit completat cam 1,5 litri.
Deja m-am resemnat ca trebuie dusa in service pentru verificat + rectificat/refacut motorul.
Totusi n-am facut-o imediat ci am zis sa mai verific o vreme nivelul uleiului. De atunci verific o data la 3 zile nivelul si vad ca sta la acelasi nivel intre cele 2 marcaje de pe joja.
Intre timp s-a mai facut si un drum mai lung extraurban Bucuresti-Baile Olanesti, deci vreo 400km, fara probleme.
Practic de o luna si jumatate nivelul uleiului este ok.
Sotia merge cu masina cam 30 km/zi, prin Bucuresti; masina are 135.000km (SX4 benzina, din 2008) fara probleme pana acum.

Ce credeti ca a dus la pierderea uleiului ? Mai trebuie reparat motorul daca problema nu mai apare ?

Offline Laurentiu

Re: Pierdere ulei
« Răspuns #1 : 30.Oct.2016, 07:23:13 p.m. »
...au verificat uleiul si iar a trebuit completat cam 1,5 litri.
In astfel de situatii ai doua lucruri de facut:
1. sa verifici pe a) sub masina daca sint pierderi de ulei (bushon golire desfacut, filtru ulei motor, garnitra buson distrusa); b) sub capota vezi eventualele pierderi pe la garnitura capacului culbutori.
Sterge bine cu o cirpa locurile indicate si urmareste daca acestea se mai umezesc sau nu.

2. vezi daca pe teava de esapament iese fum albastru.

Prin alte locuri nu are pe unde sa piarda ulei de motor decit daca baia are vreo fisura.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!