Autor Subiect: sisteme de navigatie GPS  (Citit de 93029 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
Re: sisteme de navigatie GPS
« Răspuns #150 : 06.Dec.2009, 12:15:43 p.m. »
Ce vrei tu,gasesti in marea majoritate a GPS-urilor de pe piata si care sant la pret rezonabil(max 5-600 ron)
Go Terios!!!:)

Offline Laurentiu

« Răspuns #151 : 06.Dec.2009, 02:26:16 p.m. »
Asa ca va rog sa-mi recomandati un navigator cat mai Basic...
Mio C250 este unul din cele mai simple de utilizat.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline hugbear

« Răspuns #152 : 06.Dec.2009, 03:20:38 p.m. »
Cum zicea Laurentiu, C250 e simplu, ieftin si face aproape tot ce vrei tu, dar are diagonala mica. Din experienta iti recomand un PNA cu minim 4,3" (si mai bine 4,7") pentru vizibilitatea detaliilor. Partial, cam toate fac ce vrei tu, dar nu in mod necesar "off the shelf", ci cu eventuale mici modificari. Pentru ce vrei tu cred ca ar fi foarte bun un Mio Moov 500 Romania "echipat" ulterior cu MioPocket. Daca te bate gandul sa-ti iei chinezarii gen NorthCross, think again caci astea n-au registrii in ROM si daca-i bulesti nu poti aduce device-ul in starea initiala printr-un simplu hard-reset, iar diferenta de pret e minima.

Post Merge: 06.Dec.2009, 03:48:16 p.m.
P.S. ti-am dat link-uri pe eMAG pentru ca am lucrat cu ei si, pe langa faptul ca au preturi bune, s-au comportat bine si dpdv al livrarii si al servisarii in garantie.
« Ultima Modificare: 06.Dec.2009, 03:48:16 p.m. de hugbear »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline bogdanb

« Răspuns #153 : 06.Dec.2009, 06:48:03 p.m. »
Multumesc pentru sugestii, @Laurentiu si @Hug'!  >:D<
. Am propunerile voastre, am gasit (tot la eMag ;) ) acest model. Din ce am citit despre el, nu este tocmai Basic dar pare destul de facil de folosit.

Intre timp, m-am mai gandit, nu am nevoie de un aparat care sa-mi spuna sa o iau la stanga sau la dreapta, ci mai degraba de un fel de "busola" , care sa-mi indice permanent destinatia pe care am setat-o si sa imi arate o harta cu pozitia mea pe ea.
Altfel spus, gen GPS-ul din NFS :D
O exista asa ceva?
« Ultima Modificare: 06.Dec.2009, 07:52:15 p.m. de bogdanb »
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline hugbear

« Răspuns #154 : 06.Dec.2009, 09:33:59 p.m. »
per se nu exista (sau or exista da' nu le stiu eu), insa sugestia mea (daca ai remarcat pomenisem de MioPocket) permite instalarea de softuri suplimentare (de ex. OziExplorer) care sa faca EXACT treaba asta, unde mai pui ca hartile i le faci tu (de ex. din Google Map sau, daca ai cum, din harti topografice ;)). Sugerasem Mio nu doar din prisma registrilor ci si datorita faptului ca fiind o marca destul de populara a fost intoarsa si pe fata si pe dos, modificarile find destul de avansate si facile.

Daca te bate gandul sa-ti iei chinezarii gen NorthCross, think again caci astea n-au registrii in ROM si daca-i bulesti nu poti aduce device-ul in starea initiala printr-un simplu hard-reset, iar diferenta de pret e minima.
And I mean it! :D

Post Merge: [time]Du 06 dec 2009 21:49:25 +0200[/time]
PS: De fapt exista si sisteme care stiu "trekking" din fabrica, dar ma tem ca sunt mult mai scumpe si, in general, mai limitate decat solutia PNA cu WinCE + softuri suplimentare...
« Ultima Modificare: 06.Dec.2009, 09:50:52 p.m. de hugbear »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline lucianer

• Hero Member
« Răspuns #155 : 06.Dec.2009, 09:56:22 p.m. »
Foarte bune sunt si sistemul autohton GPS pus in vanzare de http://www.allview.ro/gps/site/Produse.php  si despre care eu am citit numai de bine!

Offline bogdanb

« Răspuns #156 : 07.Dec.2009, 12:08:42 a.m. »
Foarte bune sunt si sistemul autohton GPS pus in vanzare de http://www.allview.ro/gps/site/Produse.php  si despre care eu am citit numai de bine!

Nu contrazic... totusi, nu o fi vreo "chinezarie" de care zicea @Hugbear, cu registrii interni nu stiu cum? (Bine, eu oricum habar n-am ce-s aia registri si la ce folosesc  :D)
Apropo, am vazut Oregonul lui Garmin si face cam ce ma astept eu de la un GPS. Totusi ecranul pare cam mic.
Azi am vazut si mi-a placut un Mio Moov500 - apropo, daca ii pun MioPocket se pot vedea filme pe el sau n-am inteles eu bine? Caz in care, cum se face, bagi SD-cardul cu film pe el? Si daca bagi filmul pe card, inseamna sa scoti cardul cu softul?
....grea tehnologia asta, mama ei!  #:-S
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline lucianer

• Hero Member
« Răspuns #157 : 07.Dec.2009, 09:40:51 a.m. »
Allview ...este made in Brasov!

Offline vadiro

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 400
« Răspuns #158 : 07.Dec.2009, 11:39:43 a.m. »
Pe orice GPS cu windows poti vedea filme sau asculta muzica. Filmele trebuie transformate la o rezolutie mai mica, deobicei rezolutia aparatului. Se gasesc multe softuri care fac asta. Filmele sau muzica le salvezi pe acelasi card pe care e si softul GPS-ului (sau cel putin Mio Packet in cazul GPS-urilor Mio). Eu sincer nu sunt fanul produselor Mio din seria Moov. Am avut de-a face cu doua Moov 200 si amandoua aveau probleme.
Suzuki SX4 Sedan GS
GPS MyGuide 3100 cu iGO Primo, iGO 8, Garmin XT, TomTom 7 si Navigon MN7
CB Midland Alan 48 Plus Multi B + Sirio ML-145 PL

Offline pentium3d

• Full Member
  • Mesaje postate: 193
  • SX4 4WD GS / SX4 S-Cross 1.4 AllGrip Passion
« Răspuns #159 : 07.Dec.2009, 08:39:33 p.m. »
Am de ales intre doua modele de gps-uri: Mio Moov500 Romania(4.7") si GoClever 4384FM FullEurope(4.3") si chiar as avea nevoie de o parere/sfat. A mai utilizat cineva GoClever (harti Mireo).  Am putut testa modelul Mio 500, nu am fost chiar incantat cu harta cu care vine, insa ma incanta ecranul ceva mai mare. As dori pareri despre GoClever in special, intrucat nu am putut testa pe viu unul (are harta Mireo Black Edition)
GoClever-ul intra la categoria chinezarii ? :D
Multumesc anticipat.
Oameni suntem toti. OAMENI sunt putini.