Autor Subiect: Lucrari de intretinere  (Citit de 74887 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Lucrari de intretinere
« Răspuns #40 : 01.Nov.2016, 04:34:46 p.m. »
Inlocuire ulei cutie viteze

ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Laurentiu

« Răspuns #41 : 01.Nov.2016, 07:44:51 p.m. »
E(s)CU

Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline bogdanb

« Răspuns #42 : 15.Dec.2016, 04:13:37 p.m. »
Fratilor, trebuie sa schimb burdufele de planetara pe fata.
Asa ca, fiind azi pe la Autonet cu ocazia reviziei de 135.000, zic hai sa cer o oferta ce ar insemna sa le schimb la ei...
1400 lei doar kitul de planetara, plus inca "cateva sute" manopera (ma si gandeam ce usor vorbesc unii de suta de lei, in tmp ce pentru altii un asemenea deviz e salariul integral pe luna)
OK, am observat ca cel putin la directie piesele de origine sunt mai fiabile decat cele aftermarket. Dar totusi... de la 45 lei cat costa un burduf pe piata, hai sa zic o cutie de vaselina speciala... as fi fost dispus sa platesc (cu MARE darnicie totusi, ca se apropie Craciunul) undeva in jur de 500 lei cu tot cu manopera. Dar peste 1600 lei, zau mi se pare ca imi bat joc de bani, ceea ce e ultimul lucru pe care mi-l doresc   :(
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline Laurentiu

« Răspuns #43 : 15.Dec.2016, 05:07:03 p.m. »
burduf pe piata, hai sa zic o cutie de vaselina speciala...
Daca-ti gasesti burduf, ai grija ca acesta sa fie moale si sa nu se intareasca (sa nu devina rigid) la temperaturi scazute. Vaselina este grafitata si se gaseste separat (ai grija la dozaj - in burduf nu se pune nici prea multa dar nici prea putina); ca si coliere poti folosi foarte bine bride plastic (doua marimi).

Offline bogdanb

« Răspuns #44 : 15.Dec.2016, 05:48:27 p.m. »

Multumesc pentru ponturi, Laurentiu,
Intyr-adevar, trebuie cautat si luat cu mare atentie. Intre timp am vazut ca pe piata sunt de toate felurile incepand de la 19 lei/buc. pana la peste 70 lei.
Si, daca e posibil ca cele mai ieftine sa fie si cele mai nefericite, nu sunt sigur ca cele mai scumpe sunt si cele mai bune in sensul ca diferenta de pret sa se vada in calitatile enumerate de tine...
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline Laurentiu

« Răspuns #45 : 15.Dec.2016, 06:02:38 p.m. »
nu sunt sigur ca cele mai scumpe sunt si cele mai bune in sensul ca diferenta de pret sa se vada in calitatile enumerate de tine...
Mergi la magazine, vezi firmele care le fabrica si apoi pe net te documentezi. Abia dupa documentare si hotarire le cumperi.

Offline shpeedy

« Răspuns #46 : 15.Dec.2016, 06:24:28 p.m. »
1400 lei doar kitul de planetara...

Nu-mi dau prea bine seama ce ti s-a cotat tie, dar vad ca preturile pentru planetare cam astea sunt...

Mai ai pentru burduf si pentru articulatie.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Vali D

« Răspuns #47 : 15.Dec.2016, 09:55:40 p.m. »
Daca-ti gasesti burduf, ai grija ca acesta sa fie moale si sa nu se intareasca (sa nu devina rigid) la temperaturi scazute. Vaselina este grafitata si se gaseste separat (ai grija la dozaj - in burduf nu se pune nici prea multa dar nici prea putina); ca si coliere poti folosi foarte bine bride plastic (doua marimi).

Este TOTAL GRESIT sa folosesti vaselina grafitata in lagare si rulmenti respectiv planetare ! In rest ce a spus Laurentiu este corect.

bogdanb - Incearca sa folosesti o vaselina pe baza de Litiu cu o temperatura de curgere 160-190⁰C.

Offline Laurentiu

« Răspuns #48 : 15.Dec.2016, 10:31:37 p.m. »
Este TOTAL GRESIT sa folosesti vaselina grafitata in lagare si rulmenti respectiv planetare !
Eu asa stiu ca la planetare se foloseste vaselina grafitata ( "Burduful de planetara Logan vine complet echipat cu coliere inoxidabile, inel de siguranta, vaselina grafitata si cauciuc de calitate superioara." - http://www.pieseauto-logan.ro/directie/153-burduf-planetara-logan.html )  dar nu e bai ceea ce stiu eu ci ca se poate gasi, gata ambalata in cantitatea normala (80-90 gr. / burduf planetara). Model: https://www.pieseauto.ro/vaselina-planetara.htm

« Ultima Modificare: 15.Dec.2016, 10:45:00 p.m. de Laurentiu »

Offline Laurentiu

« Răspuns #49 : 17.Mar.2017, 07:19:45 p.m. »
Antifonare