Autor Subiect: ce tip de antigel se foloseste pe new vitara?  (Citit de 20011 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline AnCh

Re: ce tip de antigel se foloseste pe new vitara?
« Răspuns #40 : 29.Oct.2019, 11:15:25 a.m. »
Da, nivelul de antigel era pe minim efectiv la liniuta de minim initial, inainte sa pun HEPU albastru/verzui (acum, cand am completat cu cel de la reprezentanta m-am uitat in sticla in care scosesem ce bagasem initial si am vazut ca HEPU bate usor in verzui, la culoare). Banuiesc ca este acelasi lucru cu albastru tinant cont ca ambele sunt catalogate ca G11.
In acelasi timp pe HEPU specifica si faptul ca este fara fosfati, lucru pe care nu il specifica pe cel luat de la reprezentanta. Si da, pe cel de la reprezentanta nu scrie nimic ca ar fi marca Suzuki.
Am incercat sa atasez poze dupa borcanul cu antigel cumparat si dupa ce scrie in factura dar se pare ca nu merge.
Citez din factura: "ANTIGEL ALBASTRU  -36G   G 48 (G11) TEGEE" (tegee este numele firmei)
  • Suzuki Vitara, Passion 1.6 benzina, Allgrip, BUC, Silky Silver

The following users thanked this post: ...

Online kellogs

« Răspuns #41 : 29.Oct.2019, 04:33:24 p.m. »
Fiecare poate sa ia informatiile acestea cum crede de cuviinta. Eu personal am obosit de atatea informatii incat o sa completez cu ce am cumparat de la ei si o sa incetez sa ma mai gandesc pentru ca sa scap de stres. :)

Pacat, doar ai dat bani pe masina aceea. Eu unul nu as mai trece pe la acel atelier. Ce scrie in manual primeaza, nu ce au ei la raft.

Pot sa stiu la cati km si la ce varsta ai facut prima completare cu antigel ? La mine a fost la 2.5 ani, 30k+ km. Era considerabil sub limita.
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline AnCh

« Răspuns #42 : 30.Oct.2019, 11:24:57 a.m. »
Prima completare am facut-o acum un an si era sub jumatate, aproape de minim. Am completat cam pana pe la jumatate. Nu mai stiu exact cati Km aveam dar tot pe la 30k+.
De data aceasta nivelul era fix sub liniuta de minim, cand am completat. Nu am mai verificat tot anul, din pacate si de aceea nu am vazut.
  • Suzuki Vitara, Passion 1.6 benzina, Allgrip, BUC, Silky Silver

The following users thanked this post: kellogs

Offline daniel99

« Răspuns #43 : 08.Dec.2019, 05:45:24 p.m. »
=)) =)) =))

On topic. Antigel dacia type d...verde.
o alternativa si mai potrivita privind antigelul poate fi si RAVENOL HJC FL22 .
Principalele motive ar fi
1. este printre puținele produse din domeniu care deține aprobarea Suzuki , cu atributul LLC - long life coolant suzuki
2. se limitează în condițiile de culoare , verde sau albastru, din pliantul oficial Suzuki citat de tine
3. respecta condițiile din manualul de utilizare care specifică doar folosirea antigelului cu baza etilen-glicol fără silicați
Este adevărat și faptul că, printre antigelurile caracterizate prin clasificări tip G12,12+,G13, sau colorate rosu, roz, violet, etc., sunt destule fără silicați, însă se poate observa că producătorul motorului a fost cel puțin rezervat în a-și exprima opinia privind compatibilitatea în cazul de fata.
https://www.ravenol.de/en/product-range/frost-protection-and-winter-chemistry-1/ravenol-hjc-concentrate-protect-fl22/
  • Vitara Allgrip Passion

The following users thanked this post: NicNic, Catalln

Offline chriss

« Răspuns #44 : 03.Feb.2022, 01:54:09 a.m. »
Eu am bagat antigelul asta si nu mai am treaba cu lichidul pana vand masina!
  • suzuki vitara PASSION 1.6 allgrip 2017
All grip

Offline enicky

« Răspuns #45 : 04.Feb.2022, 02:35:31 a.m. »
  Interesant, poti sa ne spui unde se gaseste? Multumesc.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline NicNic

« Răspuns #46 : 04.Feb.2022, 03:44:55 a.m. »
Este produs prin Australia ...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline chriss

« Răspuns #47 : 04.Feb.2022, 09:59:46 a.m. »
Este din Australia dar mi-a adus cineva din Franta.
  • suzuki vitara PASSION 1.6 allgrip 2017
All grip

Offline NicNic

« Răspuns #48 : 04.Feb.2022, 11:12:41 a.m. »
Aha.
Deci nu prea e la indemana oricui, decat daca are acces la piata franceza.
Noroc ca exista alte produse similare (daca acesta nu e prezent) si pe piata romaneasca.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #49 : 04.Feb.2022, 11:56:30 a.m. »
Firma are si reprezentanta europeana. Presupun ca exista si distribuitori. :-?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice