Autor Subiect: ce tip de antigel se foloseste pe new vitara?  (Citit de 20015 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: ce tip de antigel se foloseste pe new vitara?
« Răspuns #30 : 29.Iun.2018, 09:21:00 p.m. »
   Pai completez cu verde peste albastru?! Nu stiu ce ai tu(ca la semnatura ai "masina"), ca nu specifici de care, dar la Vitara se foloseste albastru.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ngeo

« Răspuns #31 : 30.Iun.2018, 07:46:29 a.m. »
@enicky Cica da. Albastru este Super Long Life diluat (pe masina - 5L la vanzare),verde Long Life concentrat (produs alternativ).
Se accepta combinarea celor doua (daca nu tii neaparat de principiul culorii din masina).
Marius Petcu, Dab.

In aceiasi ordine pliantul suzuki enumera diferentele de culoare dar nu specifica daca se pot combina.
L-am cumparat ieri dar nu am apucat sa il folosesc.

Daca am scris in ...New Vitara ...la asta ma refer.  :cof:
  • Masina

Offline enicky

« Răspuns #32 : 30.Iun.2018, 01:37:52 p.m. »
  Ce ai cumparat, antigel? Cel verde? Si ptr. ce masina?
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Lerua07

« Răspuns #33 : 30.Iun.2018, 01:42:53 p.m. »
Treaba cu a nu se combina antigelul de culori diferite e o ... legenda urbana  :-j
Eu de 30 de ani , la toate masinile avute, nu am schimbat antigelul, ci doar l-am complectat cu antigel concentrat atunci cand era necesar si indiferent de culoare sau marca. Nu am avut niciodata probleme , oricat de ger a fost afara.  :good:
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline enicky

« Răspuns #34 : 30.Iun.2018, 02:37:39 p.m. »
  Legenda urbana scoasa de mecanici si de Manualul masinii ; la 7-26 spune de albastru, si daca vrei sa-l inlocuiesti, poti pune verde. Acum daca cineva doreste cocktail in radiator, e treba lui, nu se va gripa motorul din cauza asta. 
   Si daca tot gasim toate culorile de antigel, eu am completat cu albastru asta iarna.

Offline fsa

« Răspuns #35 : 18.Dec.2018, 08:03:33 p.m. »
Azi am fost la reprezentanta, dupa ce am constatat ca nivelul antigelului e cam scazut. Am vrut sa cumpar un litru de antigel Suzuki sa completez, dar nu era pe stoc doar in bidoane de 5L. Tipul mi-a spus sa bag "antigel verde", dupa ce s-a dus in spate, in service sa intrebe. "Motor de 1.6, benzina, 2018? Antigel verde". De care? Pai verde, ce gasiti. Asa mi-a raspuns. Si asa am cumparat un litru de "antigel verde" concentrat la 13 lei, am turnat cam 100 ml in recipient, am mai pus o cantitate similara de apa distilata si la revedere. :)
  • Suzuki Vitara Cool 1.6

The following users thanked this post: kellogs

Online kellogs

« Răspuns #36 : 01.Mai.2019, 11:59:49 a.m. »
Ce am gasit cercetind pe internet:

Citat
Organic Acid Technology (OAT) is a long-life coolant (LLC) / extended-life coolant (ELC), widely used in Europe before its introduction in North America. OAT is usually EG. The generally recommended replacement interval is five years or 225,000 kilometres. Vehicle owners should always refer to the vehicle manufacturer’s recommendations for coolant type.
Since the late 1980s, considerable research has been undertaken on the development of genuine long-life coolants, which form a molecular layer or barrier. Unlike the physical barrier formed in the use of traditional inorganic inhibitors, these molecular layers are formed by the OAT molecules lining up on the metal surface, due to very finely tuned behaviour in their polarity. These molecular layers exhibit the same effect, preventing the metal surfaces from coming into contact with the corrosive base fluid. When the molecular layer is periodically interrupted (say, from particles of debris in the cooling system), it automatically reforms from other temporarily unattached OAT molecules in the cooling system. In this way, the layer continually reforms and repairs itself, and therefore the fluid’s life is considerably extended.

Altele: silicatii ataca garniturile si atat; nu se amesteca antigelul IAT cu OAT, unele Hyrid OAT se vand ca si universale - "de completat", insa acestea au totusi ceva ceva silicati; culoarea nu mai este relevanta; in caz de nevoie poate fi amestecat etilen-glicol cu propilen-glicol, nerecomandat. Asiaticii merg pe antigel fara silicati, europenii fara fosfati, americanii le au pe ambele in antigelul lor. Notatia G11 G12 G13, etc. e buna doar la creat confuzie (un fel de branduire pt extras bani de la clienti).

Ce voi face:

Pentru completare scot banul si pun asa ceva:
https://www.emag.ro/antigel-concentrat-ford-g12-plus-1l-1931958/pd/DN1TJ7BBM/
https://www.pieseauto.ro/antigel/mazda/e-series/antigel-tipul-lichidului-de-racire-g12-1l-37c-886338303.html

Pentru schimbul complet: fie regenerare antigel existent fie curatare si trecere la ceva mai ieftin din categoria HOAT
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline wolfin

« Răspuns #37 : 02.Mai.2019, 09:40:33 p.m. »
 =)) =)) =))

On topic. Antigel dacia type d...verde.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline AnCh

« Răspuns #38 : 29.Oct.2019, 10:16:43 a.m. »
Stiu ca nu s-a mai discutat de mult timp pe acest subiect dar revin cu ceva informatii de la reprezentanta pentru ca sa stie si altii ca mine (care nu au habar de antigel). :)
Initial am cumparat un antigel HEPU G11 si l-am folosit in masina pentru ca, recitind acest forum, sa ma panichez ca nu este ce trebuie.
Am improvizat o "pompa manuala" si am scos tot ce bagasem in borcanel sperand ca nu s-a amestecat cu ce era deja in instalatia de racire si m-am dus la reprezentanta sa imi dea ceva de la ei.

Pe scurt, informatia primita este urmatoarea:
- "fara silicati, fosfati, este un mit"... citat de la domnul de la seervice;
- Vitara 2016 foloseste Antigel G11, albastru;
- Sa nu il bag in motor diluat ci este mai bine concentrat.

Fiecare poate sa ia informatiile acestea cum crede de cuviinta. Eu personal am obosit de atatea informatii incat o sa completez cu ce am cumparat de la ei si o sa incetez sa ma mai gandesc pentru ca sa scap de stres. :)
  • Suzuki Vitara, Passion 1.6 benzina, Allgrip, BUC, Silky Silver

The following users thanked this post: GabiB77

Offline ...

« Răspuns #39 : 29.Oct.2019, 10:33:24 a.m. »
Scazuse nivelul de antigel asa de mult, de a trebuit sa completezi? Eu nu am bagat niciodata personal, intre reviziile anuale, pentru ca nivelul ramane constant acelasi in borcan, dupa racirea motorului. La revizia de 1 an au completat ei cu unul albastru, nu era cu sigla Suzuki, si mi-au dat bidonul cu restul de antigel, pe care il am si acuma nefolosit. In rest, la mine nu stiu sa se fi completat, mai verific ocazional cand scot frunzele de sub capota si mai pun lichid de parbriz. Atat de departe, atat de bine. (So far so good)