0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Cu mentiunea ca la Arcul de Triumf, in Bucuresti, nu este sens giratoriu. Intersectia e in "cerc" dar lipsesc semnele de sens giratoriu.
Un sens giratoriu nu este o intersectie in care exista notiunea de inainte. Dupa parerea mea este stanga sau dreapta.
Citat din: grigo53 din 10.Mar.2021, 07:44:51 a.m.Un sens giratoriu nu este o intersectie in care exista notiunea de inainte. Dupa parerea mea este stanga sau dreapta.Eu zic ca ai o parere gresita. In sens giratoriu ''inainte'' inseamna sa-ti mentii banda pe care circuli (fara sa schimbi directia de mers) chit ca ea este circulara.''Pentru o bună înţelegere a sensului giratoriu încercaţi să îl priviţi ca un drum desfăşurat cu sens unic, care se intersectează cu străzi fără prioritate doar din partea dreapta: - https://www.trafictube.ro/circulatia-sensul-giratoriu/
Pana la urma cine este trafictube ? Este o autoritate in domeniu, emite legi, sau ceva de acest gen? De ce trebuie luat drept etalon? Ideea este ca in sensul giratoriu, ca si in alte situatii, pana la urma nu trebuie sa circulam sau sa interpretam legea dupa cum ne convine/place noua, trebuie sa circulam cum spune legiuitorul. Iar aici mi se pare ca un politist de la circulatie(video) Tavi Petea, sau DRPCIV sunt organele autorizate sa explice si sa interpreteze legea, iar noi trebuie s-o aplicam ca atare ! Pe de alta parte, eu trebuie sa semnalizez orice schimbare de directie, fara sa mai stau sa ma gandesc ca cineva, din cauza movilei din mijloc, sau ptr. ca nu-i atent, nu observa becul galben. Ideea ca nu dau semnal ca nu ma vede, e nonsens, ptr. ca masinile isi schimba pozitia rapid si deci poate ajunge sa fie totusi observat. Iar afirmatia ca daca sunt pe B1 si m-anvart ca titirezu' in sens cat vreau eu si am permanent prioritate, se pare ca este total gresita, conform surselor citate mai sus. Ca o parere personala, sensul giratoriu nu trebuie luat ca un "drum desfasurat cu sens unic", ci ca o intersectie normala in care faci stanga, dreapta, sau mergi inainte ! De fapt, asa a luat si nastere, dintr-o intersectie obisnuita.
Pana la urma cine este trafictube ? Este o autoritate in domeniu, emite legi, sau ceva de acest gen? De ce trebuie luat drept etalon?
Chiar si asa Politistul nu avea numai el dreptate.