Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 93171 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #720 : 09.Mar.2021, 08:40:54 p.m. »
Da, oprirea este de 2 feluri : oprire voluntara si oprire involuntara (obligatorie).... fiind obligat sa opreasca ( ex accident, poate chiar agent care il opreste, coloana oficiala, etc)
Exact, ai dreptate insa oprirea (involuntara) o faci DOAR pentru a preveni un accident si nu de a acorda prioritate in sens. In sensul giratoriu, roata trebuie sa se invirta oricit de incet ;). Oprind in sens, risti sa blochezi traficul.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Online FritzVonSpritz

« Răspuns #721 : 09.Mar.2021, 08:43:18 p.m. »
Da, oprirea este de 2 feluri : oprire voluntara si oprire involuntara (obligatorie).... fiind obligat sa opreasca ( ex accident, poate chiar agent care il opreste, coloana oficiala, etc)
Exact, ai dreptate insa oprirea (involuntara) o faci DOAR pentru a preveni un accident si nu de a acorda prioritate in sens. In sensul giratoriu, roata trebuie sa se invirta oricit de incet ;). Oprind in sens, risti sa blochezi traficul.
eu cred ca daca mergi incet spre foarte incet, va veni unul din spate care sa te ia in plin  :dknw:
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline enicky

« Răspuns #722 : 09.Mar.2021, 08:45:03 p.m. »
  P.S. Acum daca nici clipul de la DRPCIV nu-i clar...
  Apropo de clipul DRPCIV (vezi pe YT), toate masinile SEMNALIZEAZA !
  Jumatate din soferii din Romania nu mai stiu unde este maneta semnalului, semnal care este OBLIGATORIU la schimbarea directiei de mers :
Art.54
1.Conducătorul de vehicul care execută o manevră de schimbare a direcției de mers, de ieșire dintr-un rând de vehicule staționate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o altă bandă de circulație sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmează să efectueze o întoarcere ori să meargă cu spatele este obligat să semnalizeze din timp și să se asigure că o poate face fără să perturbe circulația sau să pună în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Laurentiu

« Răspuns #723 : 09.Mar.2021, 08:46:45 p.m. »
eu cred ca daca mergi incet spre foarte incet, va veni unul din spate care sa te ia in plin  :dknw:
Se poate si asta insa totdeauna, cel din spate e de vina. Sper ca vorbim doar de respectarea legii si nu de ce ar face unii sau altii.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

The following users thanked this post: FritzVonSpritz

Offline Laurentiu

« Răspuns #724 : 09.Mar.2021, 08:51:53 p.m. »
  Jumatate din soferii din Romania nu mai stiu unde este maneta semnalului, semnal care este OBLIGATORIU la schimbarea directiei de mers...
De asta-i bine sa lasi o distanta mai mare fata de cel din fata iar in lateral, trebuie sa ti se roteasca capul precum girofarul cind circuli pe sosele cu doua sau mai multe benzi.
  • Suzuki SX4

Offline toma

« Răspuns #725 : 09.Mar.2021, 09:07:13 p.m. »
Foarte pertinenta remarca lui @hugbear. Sa mai spun ca am vazut de mai multe ori pe cineva dand cu spatele in giratoriu pentru ca ratase iesirea?

In rest, incet incet ajungem la concluzia instructorului meu  :-))
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: hugbear

Offline ...

« Răspuns #726 : 09.Mar.2021, 09:17:20 p.m. »
Stai sa apara enicky  :D

The following users thanked this post: NicNic

Offline enicky

« Răspuns #727 : 09.Mar.2021, 11:00:09 p.m. »
Stai sa apara enicky  :D
  O fi pertinenta remarca lui hugbear(ptr. cine a inteles), nu contest, dar stiti vorba aia, cand unu' nu intelelege, "deseneaza-i mai!".
Am pus si desen, am pus si film, nu stiu cine, ce si cat a inteles, asa ca nu pot decat sa va urez :drumuri bune si fara... giratorii ! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline grigo53

« Răspuns #728 : 10.Mar.2021, 07:44:51 a.m. »
Strict legat de filmuletul pus de @ntire2000, filmarea incepe din momentul in care ambii par a intra in giratoriu din aceeasi directie, apoi Militica vrea sa iasa din giratoriu. Pentru mine Militica a gresit, in momentul confruntarii Seatul nu a schimbat banda, ci voia sa isi continue sensul prin giratoriu. Alte marcaje nu se vad pe sosea, si este vorba de un giratoriu, nu o intersectie.
  Un giratoriu este tot o intersectie, deci politistul nu schimba sensul, dimpotriva, el merge in aceeasi directie pe ca a avut-o inainte de a intra in intersectie/sens.
  Vezi clipul explicativ !!!
@ntire2000 n-are rost sa-ti mai explic..... :-j Im racesc gura de pomana !
@VictorN vezi clipul explicativ !
Măi fraților??? Cum ați luat examenul???????????????
   Probabil prin Arges... :-))

Un sens giratoriu nu este o intersectie in care exista  notiunea de inainte. Dupa parerea mea este stanga sau dreapta. Daca sunt mai multe intrari in sensul respectiv nu ai cum sa mai consideri ca mergi inainte.
Eu zic ca in cazul prezentat in clip este culpa comuna. Soferul care a facut stanga, dorind sa continue mersul in sensul giratoriu, ar fi trebuit sa se fi incadrat pe banda de langa axul drumului, iar politistul, care vroia sa faca dreapta si sa iasa din sensul giratoriu, ar fi trebuit sa se fi aflat pe prima banda. Iesirea din sensul giratoriu se semnalizeaza cu semnal dreapta tocmai din aceasta cauza.
Un sens giratoriu ar trebui vizualizat ca fiind unul mai mare (chiar daca spatiul fizic nu permite asta) si tratat ca atare. S-ar presupune ca sunt distante intre iesiri astfel incat confuzia cu mersul inainte sa nu mai existe. Daca ar exista destul spatiu si fiecare si-ar urma banda pe care a intrat s-ar vedea ca si politistul face dreapta si nu merge inainte.

Vezi sensul giratoriu de la Arcul de triumf. Daca amandoi ar fi venit dinspre Aeroport si politistul ar fi vrut sa iasa spre televiziune dar celalat sofer ar fi vrut sa iasa spre muzeul satului. conform teoriei cu mersului inainte, acesta ar fi fost iesirea spre Kiseleff. Dar inca o data, daca centrul intersectiei ar fi fost destul de mare incat sa trebuiasca sa tragi de volan sa il poti ocoli (pe directia aeroport- centru) ar trebui sa "faci dreapta" pentru iesire pe Kiseleff.
« Ultima Modificare: 10.Mar.2021, 07:55:40 a.m. de grigo53 »
  • Ignis GL plus 2018 1.2 Benzina

Offline toma

« Răspuns #729 : 10.Mar.2021, 08:55:53 a.m. »
Cu mentiunea ca la Arcul de Triumf, in Bucuresti, nu este sens giratoriu. Intersectia e in "cerc" dar lipsesc semnele de sens giratoriu.
« Ultima Modificare: 10.Mar.2021, 09:57:59 a.m. de toma »
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain