0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.
În Austria, dacă nu semnalizezi intențiile de deplasare la intrarea și ieșirea din sensul giratoriu, caralii îți dau o amendă de vorbești singur, la fel cum și la noi ar trebui să fie!
1 - Este imposibil sa schimb la timp banda astfel incat sa te incadrezi mereu pe banda 1 pentru a iesi din giratoriu.2 - unii ... considera ca daca au intrat in giratoriu pe banda doi si ies din giratoriu tot pe banda doi ... ei nu schimba banda prin urmare nu e nevoie sa se asigure sau sa dea prioritate. 3 - semnalul stanga poate ajuta la fluenta traficului in anumite situatii permitand celor care vor sa intre in giratoriu pe banda 1 sa intelega ce vor sa faca cei care circula deja in giratoriu pe banda 2.
Gresesc cu ceva?
Citat din: Vecchio din 09.Mar.2021, 02:54:02 p.m.În Austria, dacă nu semnalizezi intențiile de deplasare la intrarea ... in sensul giratoriu...Intreb pentru a ma lamuri: ce sa semnalizez (nu ma refer la stinga-dreapta ci la intentie) la intrare in sens?
În Austria, dacă nu semnalizezi intențiile de deplasare la intrarea ... in sensul giratoriu...
Doar daca privesc ultimul clip pus de mine...
Voiam să-ți răspund, dar întrebarea e STUPIDĂ!
1. masina rosie intra in sens si face prima-dreapta : trebuie sa semnalizeze2.masina albastra intra in sens, dar nu merge inainte, intoarce, daca da semnal stanga, cei de pe a2a si a3a iesire inteleg ca nu-l deranjeaza daca vor intra in sens pe B1.3. masina albastra intra in sens si iese pe a3a iesire, trebuie sa dea in prealabil cel putin semnal dreapta. Eu as da intai stanga ca sa-i anunt pe cei de pe a2a iesire ca pot sa intre, apoi dreapta ca ies.4. masina albastra intra in sens si NU da niciun semnal, clar merge inainte.5. Eu cred ca cei din jurul meu daca stiu intentiile mele(exprimate prin semnalizare), ma vor evita si vor stii ce au de facut. Idem si invers !Parerea mea.... ceilalti fac cum vor. Dar vorba lui Toma, cand e o singura banda in sens e bine, cand sunt 2 e naspa. P.S. Acum daca nici clipul de la DRPCIV nu-i clar... P.S. 2. "Pe banda 1 esti absolvit de orice vina in caz de coliziune." Tocmai ai vazut cum cel din video(de pe B1) si-a luat amenda !!!!
Regula e clara: cine schimba directia de mers (iese din giratoriu) trebuie sa se asigure si sa dea prioritate.
inchipuie-ti urmatoarea faza : vrei sa iesi din sens, erai pe banda 2, [...]
Articolul35(1)Participanţii la trafic trebuie să aibă un comportament care să nu afecteze fluenţa şi siguranţa circulaţiei, să nu pună în pericol viaţa sau integritatea corporala a persoanelor şisă nuaducă prejudicii proprietăţii publice ori private.[...]Articolul108(1)Săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, [...] a uneia sau mai multor contravenţii atrage, pe lângă sancţiunea amenzii, şi aplicarea unui număr de puncte de penalizare, după cum urmează: a) 2 puncte de penalizare pentru săvârşirea următoarelor fapte: [...] 8. oprirea neregulamentară;
Articolul6În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, expresiile şi termenii de mai jos au următorul înţeles:1.acordare a priorităţii - obligaţia oricărui participant la trafic de a nu îşi continua deplasarea sau de a nu efectua orice altă manevră, dacă prin acestea îi obliga pe ceilalţi participanţi latrafic care au prioritate de trecere să îşi modifice brusc direcţia sau viteza de deplasare ori să oprească;
Articolul54(1)Conducătorulde vehicul care executa o manevra de schimbare a direcţiei de mers, de ieşire dintr-un rând de vehicule staţionate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o altă bandă de circulaţie sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmează să efectueze o întoarcere ori să meargă cu spatele este obligat să semnalizeze dintimp şi să se asigure că o poate face fără să perturbe circulaţia sau să pună în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.
inchipuie-ti urmatoarea faza : vrei sa iesi din sens, erai pe banda 2, reduci viteza sau opresti sa ii lasi sa treaca cei de pe banda 1 - iar daca pe banda 1 in oras aglomerat vin 5-6 masini, ce te faci ?
Citat din: FritzVonSpritz din 09.Mar.2021, 05:47:35 p.m.inchipuie-ti urmatoarea faza : vrei sa iesi din sens, erai pe banda 2, reduci viteza sau opresti sa ii lasi sa treaca cei de pe banda 1 - iar daca pe banda 1 in oras aglomerat vin 5-6 masini, ce te faci ? In primul rind, in sensul giratoriu poti reduce viteza insa e interzisa OPRIREA