Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 93146 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #910 : 28.Dec.2021, 07:46:29 p.m. »
Când esti mai prost decât prevede legea si nici numarul preferential (GOD) nu te ajuta.....tot ca un handicapat parchezi.
Ofticat de faptul ca rulez pe banda 2 cu viteza prea mica pentru valoarea lui, taurasul s-a ambalat mult peste limita bunului simt si a carosabilului necuratat.
"Norocosul" a fost un taximetrist care muncea si în ajun de Craciun.

« Ultima Modificare: 28.Dec.2021, 07:59:14 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: trl

Offline toma

« Răspuns #911 : 28.Dec.2021, 09:44:38 p.m. »
In ciuda numarului n-a fost Dumnezeu cu el. Cu putina inspiratie avea sanse sa evite accidentul in ciuda vitezei neadecvate.

Colegu' camera de-o folosesti nu arata viteza  - era interesant de vazut informatia asta ca sa incerc o estimare a vitezei celui cu BMW.

Si ca sa bag putin batu' prin gard: dumneata de ce nu circuli pe prima banda daca-i libera? Ca n-ai facut stanga la intersectie...

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline trl

« Răspuns #912 : 28.Dec.2021, 10:13:11 p.m. »
Când esti mai prost decât prevede legea si nici numarul preferential (GOD) nu te ajuta.....tot ca un handicapat parchezi.
Ofticat de faptul ca rulez pe banda 2 cu viteza prea mica pentru valoarea lui, taurasul s-a ambalat mult peste limita bunului simt si a carosabilului necuratat.
"Norocosul" a fost un taximetrist care muncea si în ajun de Craciun.

[...]

Am mai vazut cu ZEU, dar cu GOD e pt. prima oara. Tinand cont cat de cocalar e individul, ma bucur ca nu a dat cu spatele in tine cand ai trecut pe langa el; sigur te considera principalul vinovat de acest incident.  :baston:
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 Spirit MT AllGrip

Offline enicky

« Răspuns #913 : 28.Dec.2021, 10:13:44 p.m. »
.... dumneata de ce nu circuli pe prima banda daca-i libera? Ca n-ai facut stanga la intersectie...
   Banda I este complet nesigura(si mushca!), daca nu stiai  ! De acolo poate sa apara o masina(care era parcata!), poate un pieton vrea sa traverseze(si te sperie), pe timp frumos tot p-acolo circula biciclisti/trotinetisti si multe-multe alte pericole  !
   Lasa cetatenii sa circule pe aIIa, pt. ca asa ajung si eu(pe aIa) primul la semafor ! :P
Exact asa se circula si la noi !
  Lasand gluma la o parte, nu-nteleg de ce indicatorul de "cedeaza" e montat la o distanta asa mare de intersectie, acolo mergea o presemnalizare ! BMW-ul a franat de departe, dar si celalalt a "cautat-o". Probabil strada pe care intra taximetristul este una importanta, altfel nu vad rostul "sensului" amplasat acolo.
Iar la unele camere se umbla la setari sa nu apara viteza ta in imprimari in caz ca imaginile respective ajung la politie, pe YT, fb etc.
  Oricum GOD nu cred ca avea mai mult de 70.

P.S. Pentru mine bmw si taxiurile sunt in aceeasi "tabara".
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #914 : 29.Dec.2021, 12:14:51 a.m. »
In ciuda numarului n-a fost Dumnezeu cu el. Cu putina inspiratie avea sanse sa evite accidentul in ciuda vitezei neadecvate.
Colegu' camera de-o folosesti nu arata viteza  - era interesant de vazut informatia asta ca sa incerc o estimare a vitezei celui cu BMW.
Si ca sa bag putin batu' prin gard: dumneata de ce nu circuli pe prima banda daca-i libera? Ca n-ai facut stanga la intersectie...

Nu arata viteza pentru ca nu mi-am batut capul sa o setez (din câte stiu trebuie activat GPS-ul ca sa arate viteza, si n-am avut chef s-o butonez - e o camera Lamax S7 destul de complicata pentru rabdarea mea si asa greu încercata în domeniul IT)
De regula circul regulamentar, îmi mai fac de cap doar când nu-i pun pe altii în pericol si drumul e liber (odata cu vârsta îti mai vine si mintea la cap)
Eu aveam în jur de 45 la ora - si asta era un pic prea mult pentru conditiile de drum, dar el era GOD si avea în jur de 60 sau peste si mergea pe ambele benzi - probabil pentru o aderenta mai buna  >:).

Iar banda 1 - cum zicea si colegul era si mai periculoasa fiind prost circulata.
Am preferat sa merg pe carari batatorite de altii înaintea mea.
Iar daca merg regulamentar chiar nu vad care e problema, decât daca încurc vreo autospeciala din aia cu girofar, dar nu e cazul - pe aia întotdeauna îi respect ca nu alearga de nebuni.

PS: la treizeci de ani si cu tractiune pe spate îti mai trebuie doar putina întelepciune dar aia de regula vine doar dupa 40 si ceva de ani.
Pâna atunci e bine sa ai bani pusi deoparte pentru tinichigiu si/sau cruciulita la retrovizoare.

PS2:
  Lasand gluma la o parte, nu-nteleg de ce indicatorul de "cedeaza" e montat la o distanta asa mare de intersectie, acolo mergea o presemnalizare ! BMW-ul a franat de departe, dar si celalalt a "cautat-o".
Pentru ca acolo au fost nenumarate accidente din cauza unor cretini care confunda bulevardul cu o pista de raliuri.
Vorba unui politist de la rutiera, "pe bulevardul ala tot al doilea copac are coaja julita".
« Ultima Modificare: 29.Dec.2021, 12:28:58 a.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline trl

« Răspuns #915 : 29.Dec.2021, 07:03:05 a.m. »
[...]
Iar la unele camere se umbla la setari sa nu apara viteza ta in imprimari in caz ca imaginile respective ajung la politie, pe YT, fb etc.
[...]

Procurorul de caz solicita intotdeauna filmarea originala RAW sau chiar camera cu cabluri de date cu tot, iar pe filmarea originala, vizualizata cu softul dedicat al camerei, apar si viteza si coordonatele GPS cat si pozitionarea vehiculului pe harta Google Maps. La fel e si la mine pe Kenwood DRV-A700W: nu apare nimic pe filmare, dar cand vad filmarea pe computer, cu softul dedicat Kenwood, apar toate datele de mai sus. Deci doar dezactivarea completa a GPS-ului (cum a facut si ntire2000) poate face sa dispara aceste date complet.
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 Spirit MT AllGrip

Offline hugbear

« Răspuns #916 : 29.Dec.2021, 08:50:50 a.m. »
În caz de nevoie viteza medie se poate determina extrem de simplu, măsurând în teren distanța dintre două detalii dispuse paralel cu direcția de deplasare ce trec prin dreptul unui punct de referință de pe ecran la momente diferite. Ca orice altă metodă de determinare, și asta are erori - care se pot și ele determina.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

The following users thanked this post: toma

Offline Calin sb

« Răspuns #917 : 29.Dec.2021, 02:27:08 p.m. »
Nu contează viteza, important este sa fi primul !!!
Go beamer go !
  • Superb iV PHEV Style

“ Be first, be smarter, or cheat. Well, I don't cheat “ John Tuld ,Margin call

Offline ntire2000

« Răspuns #918 : 29.Dec.2021, 09:33:27 p.m. »
Corect, îti dai seama ce ocupate vor fi service-urile dupa sarbatori?
Asa, daca o bagi în reparatie chiar din ajun, poti sa fi aproape sigur ca esti primul la rând.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #919 : 29.Dec.2021, 09:49:24 p.m. »
   Flescaiala d-aia si chiar mai mare era in oras pana prin anii 2005(cred) si se mergea prudent, multi fara gume de iarna si nu mai erau accidente.
Acum avem noroc ca n-a nins si ca sistemul privat stie cand sa dea liber angajatilor si orasul este chiar liber, altfel era jale !! Doamne Ajuta ! :clap:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip