Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 93144 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bisti

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #890 : 01.Dec.2021, 07:55:02 p.m. »
Probabil nu citim acelasi paragraf. Da-mi voie sa ti-l citez

"Intersecțiile în care circulația se desfășoară în sens giratoriu intră în categoria intersectiilor dirijate, conducătorii auto fiind obligați să respecte semnificația indicatoarelor și a marcajelor rutiere, culoarea semaforului sau indicațiile ori semnalele polițistului rutier"

Offline ntire2000

« Răspuns #891 : 01.Dec.2021, 08:05:25 p.m. »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #892 : 01.Dec.2021, 08:20:29 p.m. »
Pentru cei  comozi :

"Nu le mai dați voie să se bage!

Cu pedepse aspre și șoferi care nu mai permit să fie călcați în picioare poate că s-ar rezolva problema "priorității de șmecher". Pentru că, atunci când îi permiți "șmecherului" să intre în fața ta, ești la fel de vinovat ca el. El te umilește pe tine, iar tu pe toți cei aflați în spatele tău. Ar trebui ca șoferii să fie primii care să ia măsuri pentru rezolvarea acestei probleme, să nu le mai permită "șmecherilor" să se bage după ce au depășit coloana de mașini. Te lovește? Ok, ai martori, e vina lui. Iar asta, coroborat cu pedepse mult mai drastice pentru astfel de cazuri, ar putea fi o soluție."

Dar pentru asta trebuie sa fi atent la trafic, sa nu mai stai pe telefon la semafor si sa nu mai lasi imensa si nejustificata distanta de cel putin o lungime de masina intre tine si auto din fata ta !!! Adica, tine aproape !
  Pentru ca daca "dormi" la volan, sau ti-e teama sa stai la 1,5-2m distanta  de masina din fata, e clar ca locul tau este in autobuz, tramvai sau metrou ! :pardon:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #893 : 01.Dec.2021, 08:33:43 p.m. »
Articolul e din 2013, mie nu mi se pare ca s-a îmbunatatit nimic, din contra.
Mai nou se omoara - la propriu, în trafic.
Eu unul m-am resemnat, sper ca la un moment dat sa nu mai circul pe aici.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #894 : 01.Dec.2021, 08:48:58 p.m. »
Articolul e din 2013, mie nu mi se pare ca s-a îmbunatatit nimic, din contra.
  Este inca de actualitate.
Dar politia rutiera trebuie sa fie permanent pe teren, nu doar la interventii, dar cand ai 25% deficit de personal, ne uitam mai "sus", la cei care-si impart ministerele. X-(
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #895 : 02.Dec.2021, 06:38:15 p.m. »
Ce este și cum se aplică Dutch Reach.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: grigo53

Offline grigo53

« Răspuns #896 : 03.Dec.2021, 10:29:09 a.m. »
Ce este și cum se aplică Dutch Reach.

Desi sunt convins ca de fiecare data ma uit daca este safe sa deschid portiera, am sa incerc sa ma obisnuiesc cu acest mod de a iesii din masina. Multumesc.
  • Ignis GL plus 2018 1.2 Benzina

The following users thanked this post: gabineg

Offline ...

« Răspuns #897 : 03.Dec.2021, 12:47:34 p.m. »
Mie mi-a intrat in reflex sa verific in oglinda cand deschid portiera. Ca biciclist prin oras, nu am prea intalnit portiere deschise brusc in fata, ci doar masini parcate/stationate pe banda de biciclete. Din pacate, nu pot folosi metoda Dutch Reach, pentru ca la o astfel de rasucire risc sa ma apuce un junghi in spate, mi se taie respiratia si asa raman cateva secunde bune, de la o leziune musculara mai veche (inot fara incalzire).

Offline ntire2000

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline grigo53

• Ignis GL plus 2018 1.2 Benzina