Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 93149 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online ntire2000

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #851 : 18.Iul.2021, 10:53:58 p.m. »
O ceata din aia am prins eu acum 2 ani între Ruse si Varna pe la 7 dimineata.
Nu stiu cum sa va zic dar senzatia e de neimaginat, sunt momente în care nu vezi la 10m în fata ta, dupa aia ai vizibilitate 50-100 de m si iar nu mai vezi nimic.
O ceata galbena - de zici ca e colorata....
Am mers cu toate luminile de ceata plus avariile puse, cu toate ca sunt 2 benzi pe acelasi sens, iar drumul e gen autostrada.
Mai mult de 70-80 n-am avut curajul sa merg, am vazut bulgari care mergeau chiar mai încet.
Bineînteles, am fost depasit de niste conationali care aveau piciorul setat pe 100-110 no matter what.
Astia n-au auzit de adaptarea viitezei la conditiile de drum si nici nu ma mir la câti analfabeti au permisul.

PS: mâine îl fac celebru pe unul care era în seara asta în fata mea si cred ca era beat.
Culmea ca a trecut si pe lânga un echipaj de politie.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #852 : 19.Iul.2021, 12:04:42 p.m. »
O ceata din aia am prins eu acum 2 ani între Ruse si Varna pe la 7 dimineata.
Nu stiu cum sa va zic dar senzatia e de neimaginat, sunt momente în care nu vezi la 10m în fata ta, dupa aia ai vizibilitate 50-100 de m si iar nu mai vezi nimic.
  Ceva de genul am prins si eu dar noaptea, dar chiar nu cred ca e greu sa intelegi ca trebuie sa adaptezi viteza la conditiile de drum si nici nu cred ca e necesara avertizarea vreunui panou electronic, (pe care poate nici nu-l poti vedea), cum se plangeau unii, ca n-au fost acertizati ca e ceata.
   Cert este ca nici n-avem, dar nici nu vrem sa dobandim "educatia" rutiera privind modul de circulatie pe autostrada.
Ce-i drept, nici pe la scoala de soferi nu se aduce vorba, nici la examen nu se cere, asa ca daca prostia si nesimtirea colcaie, rezultatul nu poate fi altul...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabi males

« Răspuns #853 : 19.Iul.2021, 12:40:15 p.m. »
Daa...acum cativa ani (mai multi), veneam de la Sibiu spre casa. Intre Sibiu si Ramnicu Valcea am prins o portiune de 10 km pe care se asfaltase soseaua si nu apucasera sa traseze marcajele. Cum s-a facut...exact pe portiunea aia am prins o ceata de abia vedeam botul masinii. O senzatie...horor. In dreapta nu se vedea nimic,in fata nimic,in stanga nimic,doar ceata de jur imprejur. Cred ca am strabatut cei 10 km cam intr-o ora. Cand am iesit din valul de ceata, am tras pe dreapta si am stat vreo 20 minute sa-mi odihnesc ochii.
  • Ex-Suzuki Baleno 1,2 GLX,acum Suzuki Vitara 1,4, allgrip,AT,luxus,2019

Online ntire2000

« Răspuns #854 : 19.Iul.2021, 11:08:00 p.m. »
https://streamable.com/xrq9bh

La secunda 32 se cam opreste din cauza ca vede brusc niste pietoni si se "reseteaza".... nu semnalizeaza, nu vireaza suficient stânga de parca aia nici nu ar exista.

https://streamable.com/4y1osx

La secunda 2 merge pe acostament, înainte de curba iese de pe asfalt cu totul (secunda 16), iar imediat dupa o ia mult în stânga (secunda 25).

Noroc ca nu era suficient de alcoolizat, eu îi dau un 8 pentru impresia artistica, iar la cea tehnica cam merge un 6.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Online ntire2000

« Răspuns #856 : 20.Iul.2021, 10:40:41 a.m. »
Tara lui Papura Voda....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Online ntire2000

« Răspuns #857 : 23.Iul.2021, 12:28:39 p.m. »

De ce e bine sa casti ochii prin intersectii.
Pe de alta parte ar fi interesant de stabilit pe baza filmarii cam cu ce viteza a intrat in intersectie soferul TIR-ului....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #858 : 23.Iul.2021, 01:08:32 p.m. »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Online ntire2000

« Răspuns #859 : 23.Iul.2021, 03:32:13 p.m. »
Da, din pacate erau si la vârsta la care atentia si concentrarea încep sa dispara, mai ales soferul (72 de ani).
Oricum din ce am vazut pe filmare, eu zic ca nu se intra cu viteza aia într-o intersectie mai ales când ai agatata si o remorca dupa tine.
E clar ca ala cu Dusterul nu s-a asigurat dar accidentul putea fi evitat daca tiristul avea confom legii 40km la ora în intersectie, si se pare ca se cerceteaza si aspectul asta.

Am specificat 40 km la ora cu toate ca aia zic de 50 km la ora.
Ma gândesc ca regula cu viteza cu 10km la ora mai putin se aplica si prin localitati, nu?
« Ultima Modificare: 23.Iul.2021, 03:44:17 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού