Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 93150 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline enicky

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #821 : 10.Apr.2021, 08:31:43 p.m. »
"Dacă nu înjuri la volan, nu ești atent la drum!" - proverb românesc
  Si in situatia data, pe cine trebuia sa injure, ca nu prea era nimeni in zona? :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Ruhestand

« Răspuns #822 : 10.Apr.2021, 08:48:23 p.m. »
@enicky nu sunt chiar atat de sfant pe cat pare, dar am unele momente in care-mi propun sa merg legal - mai ales cand nu ma grabesc nicaieri. Daca la partea cu viteza nu prea-mi iese decat atunci cand vreau sa merg relaxat, in privinta benzilor, incerc sa circul "previzibil". In ambele clipuri puse aici urma sa merg pe langa pasaj si n-avea sens sa ma duc pe B2 doar ca sa am de unde sa ma intorc. Daca as fi luat-o pe pasaj, cu siguranta nu ajungeam la trecerea aia pe B1.
 :)
  • Suzuki Vitara S

Offline enicky

« Răspuns #823 : 10.Apr.2021, 09:07:13 p.m. »
... In ambele clipuri puse aici urma sa merg pe langa pasaj si n-avea sens sa ma duc pe B2 doar ca sa am de unde sa ma intorc.
 :)
  Ca sa facem un pic haz-de-necaz, era totusi bine pe b2, pentru ca masina vad ca deja a invatat drumul si trage singura spre dreapta(doar ca prea devreme), deci n-aveai de unde sa te mai intorci. :-))
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #824 : 10.Apr.2021, 09:53:29 p.m. »
Imi pare rau, dar eu nu vad lucrurile asa - cand intri in depasire esti (sau ar trebui sa fii) responsabil pe aceasta actiune.

1. Daca nu ai vizibilitate (sau se apropie linie continua), te rezumi la depasirea cate unei masini pe rand. Or Fordu' nu avea aceasta intentie (el era pus pe depasit). Drept urmare, vazand asta, cel cu Golf-ul a zis sa-l lase dreaq sa depaseasca (s-a tras mai inspre dreapta, a franat). Prin manevra de depasire (cel putin dubla) facuta, Fordu' a intrat pe terenul incertitudinii - ala cu Golfu' putea sa franeze (ceea ce a facut) ori sa accelereze (ceea ce te asteptai tu si cel cu Fordu' sa faca).
2. Acuma noi ne uitam la fimulet si facem pe inteleptii satului, dar cand esti acolo si trebuie sa iei decizia in fractiune de secunda, nu stiu cum ar mai arata deciziile noastre. Intr-o societate cat-de-cat functionala, aducerea unor asemenea situatii in zona incertitudinii cu privire la deznodamant ar fi (cat se poate de mult) minimizate/limitate, prin simpla sanctionare a celui cu Fordu' doar in baza prezentei inregistrari (asta ca sa facem abstractie de posibilul istoric al celui cu Fordu' - ca la genu' asta de comportament riscant nu ajungi deodata).

Eu nu spun ca nu e așa, dar când unul o comite...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline Ruhestand

« Răspuns #825 : 11.Apr.2021, 12:49:12 a.m. »
masina vad ca deja a invatat drumul
=)) mai ceva ca tesla...invata singura nu tre' sa stai sa-ti bati capul cu navigatia...si-ti raman si bani de seminte dupa achizitie
  • Suzuki Vitara S

Offline enicky

« Răspuns #826 : 23.Mai.2021, 06:00:14 p.m. »
 La un pas de accident ! La propriu...

Am reusit sa tai cuvintele de duh.

Offline ...

« Răspuns #827 : 23.Mai.2021, 07:28:14 p.m. »
Erai aproape de casă. A avut reflex și frână bună în adidași.

Online teutzue

« Răspuns #828 : 23.Mai.2021, 07:42:15 p.m. »
Si placutele de frana originale. :-?
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline enicky

« Răspuns #829 : 24.Mai.2021, 11:04:00 a.m. »
  Daa, langa casa eram, a fost si reflex si placute, dar o faceam lata.... :)