Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 93155 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #780 : 14.Mar.2021, 03:28:34 p.m. »
Legea spune ca cel din sens(care se afla deja in sens) are prioritate fata de cel care intra. Sau cel care intra trebuie sa acorde prioritate celui care se afla deja in sensul giratoriu. Asta iti stabileste indirect "momentul de intrare".
Este asa cum spui in cazul cind: giratoriul are doar o singura banda sau cind e prevazuta cu mai multe benzi, cel ce circula deja in sens se afla pe banda 1 iar cel ce doreste sa intre, trebuie sa-i acorde prioritate. In cazul cind cel ce este in giratoriu si circula pe banda 2, cel ce doreste sa intre in giratoriu pe banda 1, ce face?

<<Asta iti stabileste indirect "momentul de intrare".>> - cind ai intrat in giratoriu, ai aceleasi drepturi si obligatii cu cei ce circula deja in el. '' Momentul de intrare'' nu are nici o relevanta in lege.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline hugbear

« Răspuns #781 : 14.Mar.2021, 08:47:31 p.m. »
Citat
Articolul57
[...]
(4) În intersecţiile cu sens giratoriu, semnalizateca atare, vehiculele care circulă în interiorul acestora au prioritate faţă de cele care urmează să pătrundă în intersecţie.
Legiuitorul a făcut un efort să se exprime cu o claritate deosebită în acest caz. „Polițistul” care susține că între două vehicule aflate deja în giratoriu (unde ambele au pătruns legal) ar exista o diferență bazată pe „care a intrat primul” ar trebui să predea și permisul și legitimația și să-și reevalueze opțiunile de carieră.
Circulația pe drumurile publice din România (pe TOATE drumurile publice din România!!) este reglementată prin Ordonanța de Urgență nr. 195 din 12 decembrie 2002. Același act normativ stabilește că există porțiuni „speciale” ale drumurilor publice și precizează foarte clar, pentru fiecare situație în parte, CE ANUME este special la ele. Textul legii NU prevede nicăieri cele susținute de „polițist”. Situațiile care nu sunt precizate textual în lege ca excepții sunt reglementate prin prevederile cu aplicabilitate generală. Prevederile generale descriu modul și condițiile în care se face trecerea de pe o bandă de circulație pe alta, precum și modul în care se efectuează schimbarea direcției de mers. Punct.

In Romania, circulatia in sensul giratoriu pe prima banda este LEGALA insa e IMORALA.
În România circulația pe prima bandă e impusă e lege. Nu-mi dau seama ce ar putea fi imoral în asta.
Citat
CAPITOLUL V Reguli de circulaţie
[...]
SECŢIUNEA a 2-a Reguli pentru circulaţia vehiculelor Poziţii în timpul mersului şi circulaţia pe benzi
[...]
Articolul41
(1)Vehiculele şi animalele, atunci când circulă pe drumurile publice pe care le este permis accesul, trebuie conduse pe partea din dreapta a drumului public, în sensul de circulaţie, cât mai aproape de marginea părţii carosabile, cu respectarea semnificaţieisemnalizării rutiere şi a regulilor de circulaţie.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

The following users thanked this post: toma, Calin sb

Online NicNic

« Răspuns #782 : 14.Mar.2021, 09:50:44 p.m. »
[...]
  Aceste marcaje, dupa parerea mea, stabilesc starea de normalitate si in plus iti arata ca cel de pe banda 2 nu poate face prima dreapta. De pe banda 1 poti trece si de a2a iesire.

Tizule, ti se pare ca starea de normalitate este sa permiti celor de pe banda 1 sa faca la stanga, in timp ce banda 2 merge inainte?
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Laurentiu

« Răspuns #783 : 15.Mar.2021, 01:10:22 p.m. »
In Romania, circulatia in sensul giratoriu pe prima banda este LEGALA insa e IMORALA.
În România circulația pe prima bandă e impusă e lege. Nu-mi dau seama ce ar putea fi imoral în asta.
Circulatia pe prima banda in sensul giratoriu cind la intrarea in sens nu exista marcaje de preselectare a benzilor de circulatie, nu este impusa de lege. Este legal sa intri si sa circuli pe banda 1 in sensul giratoriu, insa e imoral daca nu iesi pe prima sau a doua iesire: minutul 5:52 din clipul:
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline Flint Beastmood

« Răspuns #784 : 15.Mar.2021, 07:42:34 p.m. »
Brașovul e capitala giratoriilor din România. Cu unele excepții reprezentate de specimene bovine și bmw-ine, se circulă disciplinat încă de la încadrarea pe benzi dinainte de giratoriu. Cei care vin din alte județe au mult bun simț și par timizi in abordare. De cele mai multe ori beneficiază de amabilitate, cu excepția bovinelor de la firme și bmw-inelor.
« Ultima Modificare: 15.Mar.2021, 09:40:40 p.m. de toma »
  • Vitara 1.4/48V Allgrip

Offline Laurentiu

« Răspuns #785 : 24.Mar.2021, 10:57:31 a.m. »
Sensul giratoriu si instantele judecatoresti il combat pe politistul Tavi Pertea:

Lacunele lingvistice ale politistului Tavi Pertea in interpretarea legii:

P.S. Scuze pentru revenirea la acest subiect, insa e bine sa fie clarificate anumite chestii. Aveti rabdare si vizionati toate filmuletele; va veti putea clarifica multe semne de intrebare.
  • Suzuki SX4

The following users thanked this post: Catalln, grigo53, Calin sb

Offline grigo53

« Răspuns #786 : 24.Mar.2021, 12:45:03 p.m. »
Cred ca nu se putea o explicatie mai buna decat cea data de domnul Theo Pop. Jos palaria.
  • Ignis GL plus 2018 1.2 Benzina

The following users thanked this post: Catalln, Calin sb

Offline Vecchio

« Răspuns #787 : 25.Mar.2021, 08:12:14 a.m. »
Acest autoturism a virat stânga din banda 1 in sensul giratoriu, ieri , in Oradea. Nu faceți ca acest autoturism dacă vreți să evitați accidentele. După cum vedeți nu a fost o decizie inspirată și nici legală.
De contrazis ne putem contrazice, dar cel mai important este sa nu se producă accidente.
P.S. nu eu mă ocup de caz 😅 dar a fost găsit vinovat auto roșu.

Moderator: am inlaturat fraza despre obiceiurile francezilor. E neprincipiala vizavi de regulile si obiceiurile forumului.
« Ultima Modificare: 25.Mar.2021, 09:50:35 a.m. de gabineg »
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

Offline ...

« Răspuns #788 : 25.Mar.2021, 08:16:22 a.m. »
La ce daune sunt, nici viteza de 30 km/h nu pare sa fi fost respectata de cel putin unul dintre cei implicati.

Offline enicky

« Răspuns #789 : 25.Mar.2021, 09:58:52 a.m. »
Foarte interesant indicatorul cu sens giratoriu, bine ar fi sa luam si noi ce-i bun din vest !!! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip