Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 93156 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #770 : 13.Mar.2021, 12:51:06 p.m. »
  Regula fermoarului se mai aplica uneori, dar cred ca nici nu se stie ca se numeste asa ! Hai s-o detaliem putin, poate o invata mai multi :

La noi, nu o știe nimeni, nu o predă nimeni și n-o bagă nimeni în seamă. De asta stăm ca fraierii și ne blocăm unii pe alții atunci când trebuie să intrăm de pe două benzi pe o bandă sau într-o intersecție în care unii au prioritate, iar alții nu au prioritate. Conform regulii de circulație, cei care au prioritate ar trebui să meargă încontinuu, iar ceilalți să stea acolo 3 ore, 5 ore, până se eliberează. Dar vine o regulă de bun simț care se numește «Regula fermoarului» și care spune că atunci când trebuie să intrăm de pe două benzi pe o bandă nu se mai ține cont de regula de prioritate, ci intră unul din stânga, unul din dreapta. Ceea ce înseamnă o dirijare imaginara a traficului, a afirmat Titi Aur, la GSP Live.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Vecchio

« Răspuns #771 : 13.Mar.2021, 07:59:14 p.m. »
Și încă ceva:
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

Online gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #772 : 13.Mar.2021, 10:11:54 p.m. »
Cica ar mai fi o sentință judecătorească in afara celei expuse de domnul de mai sus. Grea speță! :inteligent:
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline shpeedy

« Răspuns #773 : 13.Mar.2021, 11:41:23 p.m. »
Parerea mea e ca situatiile in discutie sunt diferite:
- la cea initiala cu Audi-ul negru si Seat-ul alb, masinile aveau aceeasi prioritate (fiind intrati din acelasi punct in sensul giratoriu), rulau in paralel, cu Seat-ul devansand chiar Audi-ul;
- pe cand la situatia din clipul politistului Pertea este vorba de masina intrata in sensul giratoriu vs masina deja in sensul giratoriu cu intentia de a-l parasi.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline enicky

« Răspuns #774 : 14.Mar.2021, 01:44:15 a.m. »
Cica ar mai fi o sentință judecătorească  in afara celei expuse de domnul de mai sus.
  Deja aici presa baga batul prin gard, doar mai facem cateva editii...

Pertea e destept si fiecare afirmatie si-o sustine cu articole de lege, prin urmare e greu de contrazis !
   Deci opinia lui este corecta (si argumentata) in ambele situatii !
  Sper c-au vazut si ceilalti colegi...
 Atentie, doua masini care circula in directii diferite si se vor intersecta, nu pot avea ambele (aceeasi) prioritate !!!
« Ultima Modificare: 14.Mar.2021, 01:55:49 a.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Online NicNic

« Răspuns #775 : 14.Mar.2021, 03:16:48 a.m. »

Pertea e destept si fiecare afirmatie si-o sustine cu articole de lege, prin urmare e greu de contrazis !

In primul rand, cazul prezentat de Pertea este diferit: se discuta despre vehicule ce au intrat la momente diferite in sensul giratoriu.

Dar asa avea cateva intrebari pentru Pertea:

Evident ca cel care a intrat primul avea prioritate. Dar ce se intampla daca respectivul face 10 ture de sens giratoriu?  Trebuie sa nu mai intre nimeni fiindca prioritatea se pastreaza si ar trebui respectata?
Unde spune in lege ca prioritatea se pastreaza intr-un sens giratoriu?
Eu inteleg ca prioritatea este fata de autovehiculul ce intra in giratoriu, dar cand sunt ambele masini in intersectie ce facem?
Verificam care a intrat primul in giratoriu? Cat de mult timp in urma: in ziua respectiva, anul respectiv, ori cat timp trebuie sa verificam care a fost primul in intersectie?
Ca daca nu se pierde prioritatea ....

Cica ar mai fi o sentință judecătorească in afara celei expuse de domnul de mai sus. Grea speță! :inteligent:

Intregul mesaj poate fi citit aici:
http://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=889.msg334035#msg334035

« Ultima Modificare: 14.Mar.2021, 03:33:37 a.m. de NicNic »
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Online NicNic

« Răspuns #776 : 14.Mar.2021, 03:58:29 a.m. »
[...]
 Atentie, doua masini care circula in directii diferite si se vor intersecta, nu pot avea ambele (aceeasi) prioritate !!!

Adevar grait-ai, tizule!
Uite o alta imagine cu marcaje rutiere deosebite.
Sagetile de la intrare permit ca un sofer ce intra pe banda 1 sa mearga la stanga, iar cel ce merge pe banda 2 sa mearga inainte, trecand printr-un giratoriu.
Care va avea prioritate cand se vor intersecta, ca in cazul trambitat?
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Laurentiu

« Răspuns #777 : 14.Mar.2021, 09:03:06 a.m. »
Citat
se discuta despre vehicule ce au intrat la momente diferite in sensul giratoriu.
Ce articol din OUG 195/2002 specifica momentul de intrare in sensul giratoriu?

Sagetile de la intrare permit ca un sofer ce intra pe banda 1 sa mearga la stanga...
Eu as spune ca cel de pe banda 1 poate circula in orice directie conf. marcajului de la intrarea in sensul giratoriu. Limitat e cela ce va intra de pe banda 2.

Aceleasi grade (subcomisari) in Politia Rutiera, generatii si pareri diferite. In Romania, circulatia in sensul giratoriu pe prima banda este LEGALA insa e IMORALA.

• Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline enicky

« Răspuns #778 : 14.Mar.2021, 02:56:40 p.m. »
se discuta despre vehicule ce au intrat la momente diferite in sensul giratoriu
Ce articol din OUG 195/2002 specifica momentul de intrare in sensul giratoriu?
  Legea spune ca cel din sens(care se afla deja in sens) are prioritate fata de cel care intra. Sau cel care intra trebuie sa acorde prioritate celui care se afla deja in sensul giratoriu. Asta iti stabileste indirect "momentul de intrare".
Adevar grait-ai, tizule!
Uite o alta imagine cu marcaje rutiere deosebite.
  Aceste marcaje, dupa parerea mea, stabilesc starea de normalitate si in plus iti arata ca cel de pe banda 2 nu poate face prima dreapta. De pe banda 1 poti trece si de a2a iesire.

Online gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #779 : 14.Mar.2021, 03:20:23 p.m. »
  Deja aici presa baga batul prin gard, doar mai facem cateva editii.

Nu numai presa,  Nicu', ci si eu, tu si celalti colegi care-si etaleaza cunostintele pe acest topic.
Cred ca ar fi timpul sa ne oprim pana la următorul caz si sa "belim ochii" la intrarea sau la ieșirea din sensul giratoriu. Niciun polițist blogger sau judecător nu ne pazeste mai bine decat noi înșine.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice