Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 93165 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #700 : 08.Mar.2021, 04:52:58 p.m. »
Ambii s-au incadrat prost ...
Politistul a incercat sa iasa din giratoriu de pe banda 2 fara sa se asigure. Sa nu facem confuzia marcajelor: in INTERIORUL giratoriului nu exista nici un marcaj. Marcaje de orientare se afla la INTRAREA in sensul giratoriu.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #701 : 08.Mar.2021, 05:12:25 p.m. »
Iarta-ma pe mine. Dirijata cu semafoare si semne de circulatie. Giratoriu e fara semafoare.

Intersectiile pot fi nedirijate sau dirijate . In cele nedirijate e clar, prioritate de dreapta
Intersectiile dirijate (inclusiv sens giratoriu) sunt intersectiile in care gasim unul din cele 3 mijloace de dirijare a unei intersectii : Agent, semafoare, indicatoare de prioritate. Daca sunt mai multe mijoace de dirijare a unei intersectii, se vor respecta in aceasta ordine : agent, semafoare, indicatoare de prioritate. Atentie ! Cedeaza trecerea e tot un indicator de prioritate ( de fapt de pierdere a prioritatii, dar reglementeaza ordinea de trecere prin intersectie, cel care il intalneste fiind obligat sa dea prioritate altora)
La intrarea in sens giratoriu vom intalni indicatorul Cedeaza trecerea, deci este intersectie dirijata
@Laurentiu are dreptate cu ce a scris, cu o mica exceptie :
Viteza: La apropierea de sensul giratoriu reduceţi viteza. Înainte de marea majoritate a sensurilor giratoriu este de regulă o restricţie de viteză de până la 30 Km/h
Deci nu intotdeauna gasim acel indicator cu limitare la 30.....iar daca nu il intalnim, atunci nu e obligatoriu, dar e recomandat
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline enicky

« Răspuns #702 : 08.Mar.2021, 05:22:27 p.m. »
Dacă tot e deschis subiectul :pardon:
  Aici amandoi au semnalizat(corect), autor clip se incadreaza corect, doar camioneta n-a mentinut banda 2(unde se afla initial) si ar fi intrat amandoi, apoi mentineau semnalul, iar camioneta se asigura ptr. schimbarea directiei de mers(de pe B2 pe B1, apoi iesire).
 Dar, avand in vedere ca era deja in sens, camioneta cred ca avea prioritate fata de autorul filmarii.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #703 : 09.Mar.2021, 08:28:32 a.m. »
Instructorul meu spunea foarte "plastic": in giratoriu incetinesti si belesti ochii! Altfel belesti...."

Interesant rezumat asupra comportamentului in sens giratoriu
Ma intreb daca folosea aceeasi expresie cand "elevul" era o doamna / domnisoara .... >:) >:)
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline enicky

« Răspuns #704 : 09.Mar.2021, 09:35:51 a.m. »
  Parerea mea este, ca o data la 3-4 ani, cateva lectii de teorie/un curs de 3-4 ore cel putin, nu ne-ar strica !
 Sunt convins ca dupa n ani de condus, o parte din semnele de circulatie nici nu le mai recunoastem.
  Daca luam ca etalon explicatia lui Petea din clip, ar fi trebui sa intelegem cum sta treaba.
Sa nu inteleaga cineva ca vreau sa reiau discutia, doar ma gandeam ca avand pareri diferite, nu putem avea toti dreptate.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Laurentiu

« Răspuns #705 : 09.Mar.2021, 09:54:16 a.m. »
... avand pareri diferite, nu putem avea toti dreptate.
Cred ca materialul asta ( https://www.trafictube.ro/circulatia-sensul-giratoriu/ ) ar lamuri multe probleme.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline enicky

« Răspuns #706 : 09.Mar.2021, 10:39:15 a.m. »
Cred ca materialul asta ( https://www.trafictube.ro/circulatia-sensul-giratoriu/ ) ar lamuri multe probleme.
  Deja are interpretari diferite fata de clipul pus de mine, de ex.  sugereaza ca daca intru in sens pe B2 sa ies pe B1, ceea ce nu e rau, dar de multe ori imposibil. Pe de alta parte spune ca semnalul stanga nu e necesar, doar cel de dreapta ar fi util, dar in conditiile in care unii uita sa-l dea pe cel de dreapta, este util si cel de stanga, astflel stiu ca nu e un pericol ptr. mine.
  Si asta pare interesant :

Offline Laurentiu

« Răspuns #707 : 09.Mar.2021, 02:19:05 p.m. »
Deja are interpretari diferite fata de clipul pus de mine:
1.  de ex.  sugereaza ca daca intru in sens pe B2 sa ies pe B1, ceea ce nu e rau, dar de multe ori imposibil.
2. Pe de alta parte spune ca semnalul stanga nu e necesar, doar cel de dreapta ar fi util
3. dar in conditiile in care unii uita sa-l dea pe cel de dreapta, este util si cel de stanga, astflel stiu ca nu e un pericol ptr. mine.
Daca esti dispus la o astfel de discutie, hai sa luam punct cu punct interpretarile diferite si sa le disecam.

Pentru pct. 1 se face RECOMANDAREA si nu obligatia de a intra in sens pe banda 2 daca doresti sa iesi sa iesi la a 3-a iesire sau daca faci intoarcerea (ne referim la sensurile cu 4 iesiri). Intre iesirea 2 si 3 sau 4, ai tot timpul sa te asiguri, sa semnalizezi dreapta,sa acorzi prioritate celui de pe banda 1 dupa care sa ocupi banda 1 si apoi sa iesi. Daca giratoriul e aglomerat, nu-ti interzice nimeni sa mergi numai pe banda 1 in sens pina la iesire.

2. Este adevarat ca semnalizarea stinga in sensul giratoriu NU este necesar si nici eficace. Cind faci o semnalizare? Cind depasesti un obstacol ori cind iesi dintr-un rind de vehicule parasind banda ta de mers iar daca tu iti continui drumul pe banda pe care ai intrat, mai are rost semnalizarea? Eu zic ca nu pentru ca vei induce ideea pentru cei cevin din spate ca vei dori sa intri pe o banda superioara. In sensul giratoriu, depasirea este permisa.

3. Daca uita sa dea semnalul de dreapta, tot asa ar putea uita in functie si semnalul de stinga. In situatia asta vorbim de greseli si nu de respectarea legislatiei. In concluzie, asa cum am invatat, eu zic ca intrarea in giratoriu se face fara semnalizare si doar cu asigurare si cedare de prioritate pentru autovehiculele ce circula in sens. Iesirea din sensul giratoriu, se poate face de pe orice banda, cu OBLIGATIVITATEA de a te asigura, a semnaliza dreapta si a acorda prioritatea celor ce circula pe benzile inferioare.

Gresesc cu ceva?
  • Suzuki SX4

The following users thanked this post: ...

Offline Vecchio

« Răspuns #708 : 09.Mar.2021, 02:54:02 p.m. »
În Austria, dacă nu semnalizezi intențiile de deplasare la intrarea și ieșirea din sensul giratoriu, caralii îți dau o amendă de vorbești singur, la fel cum și la noi ar trebui să fie!
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

Offline Laurentiu

« Răspuns #709 : 09.Mar.2021, 02:57:08 p.m. »
În Austria, dacă nu semnalizezi intențiile de deplasare la intrarea ... in sensul giratoriu...
Intreb pentru a ma lamuri: ce sa semnalizez (nu ma refer la stinga-dreapta ci la intentie) la intrare in sens?
  • Suzuki SX4