Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 93161 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online NicNic

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #690 : 08.Mar.2021, 02:40:32 p.m. »
Cred ca mai clar de atat nu se poate!
  Este clar, este in limba romana, doar atent sa fii.
Si in vlogul postat de mine e clear dar  :dknw:, noi nu putem lua ca atare o lege, trebuie(instant) s-o interpretam.

Oricum un lucru e clar : sensul giratoriu este foarte complicat si greu de inteles .

Am extras info din link-ul pus de @enicky:

"Conform reglementărilor de circulație aplicabile în România, sensul giratoriu reprezintă o intersecție dirijată, iar suplimentar față de regulile aplicabile la intersecția dirijată, au prioritate vehiculelor care circulă deja în interiorul sensului giratoriu. Oprirea voluntară este interzisă în interiorul intersecțiilor, inclusiv a celor cu sens giratoriu. Legiuitorul nu definește alte reguli de circulație suplimentare cu privire la utilizarea intersecției cu sens giratoriu, și deci se vor respecta regulile de circulație aplicabile unei intersecții dirijate."

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: toma

Offline ntire2000

« Răspuns #691 : 08.Mar.2021, 02:42:55 p.m. »
Faci dupa regulile de prioritate din Bucuresti, virezi încetisor si daca vezi ca pune ala frâna te bagi, daca nu .... mai astepti o tura.  :fluier:
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline toma

« Răspuns #692 : 08.Mar.2021, 02:48:59 p.m. »
Instructorul meu spunea foarte "plastic": in giratoriu incetinesti si belesti ochii! Altfel belesti...."

Daca tot ii zice acestui topic "conducerea preventiva" atunci sa conducem preventiv - intelegand ca e mai putin important ca tu aveai dreptate si ca mai important e sa nu faci accident.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ntire2000

« Răspuns #693 : 08.Mar.2021, 03:04:51 p.m. »
Total de acord, daca nu întelegem pe deplin codul rutier, macar sa fim preventivi.
A, da.... si sa ne ferim de militieni.
Si dintre aia - daca alegi doi la întâmplare s-ar putea sa aiba versiuni diferite de interpretare a legislatiei.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Laurentiu

« Răspuns #694 : 08.Mar.2021, 03:36:10 p.m. »
Sau daca depășești pe banda 1 mașina de pe banda a doua!
Manevra aceasta se numeste ''devansare'' si in nici un caz ''depasire''.

Iar purtatoarea de cuvânt ... :
„Șoferul a fost sancționat contravențional cu 6 puncte amendă și 870 de lei pentru neîncadrarea corespunzătoare în sensul giratoriu în vederea efectuării virajului la stânga” ...
In sensul giratoriu, trecerea de pe o banda pe alta se face cu SEMNALIZARE, ASIGURARE si ACORDARE de PRIORITATE. Tot in sensul giratoriu, cel de pe banda 1, care are voie sa faca sensul de cite ori doreste pe acea banda, ARE PRIORITATE fata de cel de pe benzile superioare.
Cred ca militianul e de pe la Paza si Ordine ori a uitat ca e in masina personala si nu in cea de serviciu cu girofarul, luminile si sirena in stare de functionare.

Pe autostrăzi și drumuri asemănătoare autostrăzilor, depășirea prin dreapta este permisă numai
In cazul spus de tine: trecerea unui vehicul de pe banda 1 inaintea altuia de pe banda 2, NU ESTE DEPASIRE ci DEVANSARE.
''4.1. Depășirea
Definiție: Este acea manevră prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul sau pe lângă un obstacol, aflat pe acelaşi sens de circulaţie, prin schimbarea direcţiei de mers şi ieşirea de pe banda de circulaţie sau din şirul de vehicule în care s-a aflat iniţial.

Nu se consideră depăşire acea situaţie în care un vehicul circulă mai repede pe una dintre benzi decât vehiculele care circulă pe altă bandă în acelaşi sens de circulaţie.'' https://permis2012.wordpress.com/2012/06/18/4-1-depasirea/

...poliția i-a dat câștig de cauză pentru că, cel care a făcut stânga, nu s-a asigurat la schimbarea direcției de mers.
Se considera ''schimbare directie de mers'' atunci cind iesi cu viraj stinga sau dreapta de pe banda pe care mergi. In sensul giratoriu NU se considera schimbare de directie daca iti pastrezi banda pe toata circumferinta sensului giratoriu.

Când nu știi daca ai dreptate aplica regula priorității de dreapta,
In sensul giratoriu, aceasta regula NU mai este valabila cind intri de pe o banda inferioara pe una superioara.

PS: la final se observa în luneta ceva ce pare a fi un modul intermitent de frâna, dar nu are culoare rosie ci pare a fi albastra. Sunt curios care este legalitatea dotarii masinii personale cu asa ceva.
Probabil masina mai este folosita si pe post de capcana ori in alte interese de serviciu.

ochii cat cepele si viteza sub 30 la ora, pana trec de giratorii de-astea.
De fapt, in toate giratoriile viteza maxima este de 30 km/h.

Dacă eu vreau sa întorc într-un sens cu 2 benzi ma încadrez pe banda 2 ei când ies din sens îl părăsesc direct de pe banda 2? Nu. Ma încadrez din timp pe banda 1.
Nu este o OBLIGATIE ci doar o recomandare. Intr-un sens giratoriu te poti ''intoarce'' de cite ori doresti fiind pe banda 1. E legal dar nu si moral. Daca vrei sa fii sigur ca nu gresesti in sensul giratoriu, ramii pe banda 1 pina cind doresti sa iesi din el.

Ok. Sens giratoriu la arcul de triumf, 8 benzi. Vrei sa întorci și iei banda 8. Când întorci și ieși din sens tu ieși de pe banda 8?
NU, iesi de pe banda 1 dupa ce te asiguri ca de pe banzile inferioare (7-2), nu-ti vine nimeni caruia sa-i dai prioritate. Cred ca stii ca in sensul giratoriu e interzisa oprirea. Daca nu vrei sa ai probleme, la intrare in sens ramii pe banda 1 sau 2 si vei iesi mult mai usor din sens.

@VictorN La arc nu e sens giratoriu. E intersectie dirijata.

Asa cum e si la Razoare (pentru cei din sectorul 6...)
Sensul giratoriu, e tot o intersectie dirijata.

Aici cred ca veti gasi raspunsuri la majoritatea nelamuririlor:
1. https://www.trafictube.ro/circulatia-sensul-giratoriu/
2. https://www.trafictube.ro/sensul-giratoriu-marcajele-circulare-face-viata-usoara/
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

The following users thanked this post: ntire2000

Offline steph

« Răspuns #695 : 08.Mar.2021, 03:43:09 p.m. »
Iarta-ma pe mine. Dirijata cu semafoare si semne de circulatie. Giratoriu e fara semafoare.
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Offline Vecchio

« Răspuns #696 : 08.Mar.2021, 03:54:14 p.m. »
Dacă tot e deschis subiectul :pardon:
https://streamable.com/khzg2s
 :-?
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

Offline toma

« Răspuns #697 : 08.Mar.2021, 04:14:37 p.m. »
Pai acolo nu e nimic neclar. Ambii s-au incadrat prost daca stiau ca dupa ce ies din giratoriu trebuie sa faca imediat dreapta. Camioneta schimba banda "cu forta" si aproape ca se suie pe tine.  Cel cu BMW-ul cred ca astepta sa-i faci loc. El ar putea avea o scuza daca era cu ochii in GPS si nu stia ca trebuie sa faca dreapta imediat dupa iesirea din giratoriu.

Altfel, in Bucuresti daca te mai enervezi la asa ceva mori de inima in maxim 6 luni de condus zilnic prin oras.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Online NicNic

« Răspuns #698 : 08.Mar.2021, 04:19:16 p.m. »
[...]

Ok. Sens giratoriu la arcul de triumf, 8 benzi. Vrei sa întorci și iei banda 8. Când întorci și ieși din sens tu ieși de pe banda 8?
NU, iesi de pe banda 1 dupa ce te asiguri ca de pe banzile inferioare (7-2), nu-ti vine nimeni caruia sa-i dai prioritate. Cred ca stii ca in sensul giratoriu e interzisa oprirea. Daca nu vrei sa ai probleme, la intrare in sens ramii pe banda 1 sau 2 si vei iesi mult mai usor din sens.

@VictorN La arc nu e sens giratoriu. E intersectie dirijata.

Asa cum e si la Razoare (pentru cei din sectorul 6...)
Sensul giratoriu, e tot o intersectie dirijata.

Asa este @Laurentiu, sensul giratoriu este tot o intersectie dirijata.
Dar nu toate intersectiile dirijate sunt sensuri giratorii ....

Dar cred ca intelesesei de prima oara.
Nu aveai nevoie de lamuriri suplimentare.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Laurentiu

« Răspuns #699 : 08.Mar.2021, 04:49:41 p.m. »
Asa este @Laurentiu, sensul giratoriu este tot o intersectie dirijata.
Dar nu toate intersectiile dirijate sunt sensuri giratorii ....
Cred ca nu am spus altceva.
Am combatut legislatia? Am facut aceasta rectificare pentru ca, o perioada de timp sensul giratoriu a fost considerat o intersectie NEdirijata.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!