Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 93183 ori)

0 Membri şi 8 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #660 : 08.Mar.2021, 12:56:02 a.m. »
Milițică care nu cunoaste codul rutier.

Uite mai pe clar, asa !
 Ia mai vezioneaza cu atentie, ca le-ai pus degeaba clip-urile, "militica" chiar are dreptate, e vorba de schimbarea directiei de mers.
Priviti in intregime si cu atentie, ca asa mai invatam ! Si eu am fost tentat sa cred ca politistul a gresit, recunosc, dar el a mers inainte/a pastrat directia de mers, celalalt deja facea stanga, deci era in culpa !
    E ca si cum intr-o intersectie faci stanga de pe banda unu. Sorry !

L.E. Tocmai  ai subliniat gresit! :-))
« Ultima Modificare: 08.Mar.2021, 01:12:00 a.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #661 : 08.Mar.2021, 12:57:58 a.m. »
Hai ca esti amuzant.
Clipul asta l-am postat si eu, doar ca am subliniat esentialul ca sa nu adoarma unii la explicatii.

LE: Decât sa te faci de râs mai bine nu postai nimic.
Eu zic sa ai grija prin giratorii, ca ai lacune mari la partea teoretica (care s-a mai schimbat de când am facut noi scoala de soferi).
« Ultima Modificare: 08.Mar.2021, 01:25:13 a.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Vecchio

« Răspuns #662 : 08.Mar.2021, 06:56:08 a.m. »
Milițică care nu cunoaste codul rutier.

Iar purtatoarea de cuvânt (cel mai probabil angajata pentru ca e blonda si are sexul frumos) o comite si ea:
„Șoferul a fost sancționat contravențional cu 6 puncte amendă și 870 de lei pentru neîncadrarea corespunzătoare în sensul giratoriu în vederea efectuării virajului la stânga” a precizat comisar-șef IPJ Bihor, Alina Fărcuța.

PS: daca sensul giratoriu era prevazut cu marcaje cu sageti care sa specifice clar ce presupune încadrarea pe fiecare banda în parte era alta discutie. Din filmare nu se vede nici un marcaj.

Sensul ăla e PREVĂZUT cu MARCAJE CLARE, cu privire la încadrările pe bandă! :happy:
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

Offline ntire2000

« Răspuns #663 : 08.Mar.2021, 09:06:26 a.m. »
Pe filmare nu se vede.
Daca e asa, atunci amenda a fost justificata.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #664 : 08.Mar.2021, 09:41:49 a.m. »
LE: Decât sa te faci de râs mai bine nu postai nimic.
Eu zic sa ai grija prin giratorii, ca ai lacune mari la partea teoretica (care s-a mai schimbat de când am facut noi scoala de soferi).
   Parerea ta, eu n-o sa iau amennda, tu iei si amenda si puncte ! :-))
Daca n-ai alte indicatoare, intr-o intersectie B1 e inainte+dreapata, B2 ptr. inainte+stanga, iar daca sunt 3 benzi cea din mijloc doar ptr. inainte, si B2 se transforma in B3.
  Daca tu crezi ca B1 e inainte+dreapta+stanga, naspa ! :-?(in clip explica la min.13.50)
Citat
daca sensul giratoriu era prevazut cu marcaje cu sageti care sa specifice clar ce presupune încadrarea pe fiecare banda în parte era alta discutie.
Deci daca marcajul e sters sau acoperit cu mazga/zapada, ce facem, nu mai stim cum sa circulam ? Dupa B1 facem (si)stanga si dupa B2 facem (si dreapta) ? Oricum in Bucuresti se-ntampla frecvent asta. 
« Ultima Modificare: 08.Mar.2021, 09:54:58 a.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Online NicNic

« Răspuns #665 : 08.Mar.2021, 10:05:20 a.m. »
[...]
Priviti in intregime si cu atentie, ca asa mai invatam ! Si eu am fost tentat sa cred ca politistul a gresit, recunosc, dar el a mers inainte/a pastrat directia de mers, celalalt deja facea stanga, deci era in culpa !
[...]

Bun asa, de retinut!
S-a schimbat regulamentul... :dknw:

Deci, daca inrtr-o curba, eu tin drept de volan, trec peste marcaje si intru pe contrasens, am prioritate fiindca merg drept inainte?
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: ntire2000

Online NicNic

« Răspuns #666 : 08.Mar.2021, 10:10:15 a.m. »

Sensul ăla e PREVĂZUT cu MARCAJE CLARE, cu privire la încadrările pe bandă! :happy:

Astfel de marcaje rutiere nu am regasit prin Regulament. Poate ca au fost introduse de curand. Insa cautand pe net despre asa ceva, aflu ca parca nu ar fi chiar "oficale" ...

https://www.turnulsfatului.ro/2017/04/05/ce-spune-politia-despre-noile-marcaje-premergatoare-sensurilor-giratorii-cum-se-circula-corect-82626
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline ...

« Răspuns #667 : 08.Mar.2021, 10:14:47 a.m. »
Strict legat de filmuletul pus de @ntire2000, filmarea incepe din momentul in care ambii par a intra in giratoriu din aceeasi directie, apoi Militica vrea sa iasa din giratoriu. Pentru mine Militica a gresit, in momentul confruntarii Seatul nu a schimbat banda, ci voia sa isi continue sensul prin giratoriu. Alte marcaje nu se vad pe sosea, si este vorba de un giratoriu, nu o intersectie. In plus, Militica era mult in spate la inceput. Marcajul nu apare pe GMaps street view dinspre sensul in cauza, dar exista la o alta intrare in acel giratoriu, si nici eu nu cred ca l-am mai vazut pe altundeva. Decat acum, in link-ul pus de @NicNic. Si cica au rol de indrumare, deci nu e obligatoriu. Regula de baza ramane valabila pentru mine: ochii cat cepele si viteza sub 30 la ora, pana trec de giratorii de-astea.

The following users thanked this post: ntire2000

Offline ntire2000

« Răspuns #668 : 08.Mar.2021, 10:19:15 a.m. »
Exact asta subliniam si eu, politistul a schimbat directia de mers si implicit banda fara ca sa se asigure.
In instanta unii siguri pe ei ca si @enicky pierd cu brio si citesc dupa aia codul rutier.

PS: cunosc un caz din Bistrita identic, soldat cu accident.
In acea situatie existau însa marcajele alea premergatoare intrarii în sens ..... daca nu existau atunci vinovatul era cel de pe banda 2.
Asa, cel bun de plata a fost cel de pe banda 1.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Vecchio

« Răspuns #669 : 08.Mar.2021, 10:23:23 a.m. »
Ca să nu o mai lungim!
Ăsta e sensul vizat:
https://streamable.com/y52avh (sec 0.27)
Sper ca să fie clar, nu tot o frecăm cu presupusul :fluier:
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!