Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 93185 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline FritzVonSpritz

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #650 : 20.Feb.2021, 02:26:16 p.m. »
Daca dadeai "click" pe numele lui, iti aparea si locatia, etc
  Stiu, dar mi se pare normal s-o scriu unde ii e locul si mie nu-mi place sa "scormonesc" omul cum fac altii(si cand spun asta nu ma refer la tine Florine). :)

Nu, nu-i suparare, si DA, uneori mai scormonesc sa mai aflu cateva amanunte despre un nick ( cei care sunt dispusi sa mai dea amanunte )
La ce ma uit e varsta si locatie
Scuze de offtopic
Si ca sa fiu ontopic, parca imi amintesc din cartea de legislatie rutiera ca: Toate vehiculele vor circula pe banda 1, banda 2 ramanand libera pentru depasiri si interventii ( la fel si cand circulatia se desfasoara pe randuri, benzile neffind materializate prin marcaj). Asa ca prin gropi, prin canale descoperite, peste  biciclisti si pietoni ce nu au parte de trotuar, dar musai banda 1 !
« Ultima Modificare: 20.Feb.2021, 02:38:31 p.m. de FritzVonSpritz »
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline Vecchio

« Răspuns #651 : 20.Feb.2021, 02:56:47 p.m. »
Să vezi ce bucurii ai în Austria, dacă banda 1 e liberă și tu de duci langa pe banda 2 (S33)! ;)
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

Offline Calin sb

« Răspuns #652 : 20.Feb.2021, 03:44:34 p.m. »
Sau daca depășești pe banda 1 mașina de pe banda a doua!
  • Superb iV PHEV Style

“ Be first, be smarter, or cheat. Well, I don't cheat “ John Tuld ,Margin call

Offline bogdanpiatra

« Răspuns #653 : 20.Feb.2021, 04:08:39 p.m. »
adica e interzisa devansarea?
  • nici una inca

Offline ntire2000

« Răspuns #654 : 07.Mar.2021, 11:13:49 p.m. »
Milițică care nu cunoaste codul rutier.

Iar purtatoarea de cuvânt (cel mai probabil angajata pentru ca e blonda si are sexul frumos) o comite si ea:
„Șoferul a fost sancționat contravențional cu 6 puncte amendă și 870 de lei pentru neîncadrarea corespunzătoare în sensul giratoriu în vederea efectuării virajului la stânga” a precizat comisar-șef IPJ Bihor, Alina Fărcuța.

PS: daca sensul giratoriu era prevazut cu marcaje cu sageti care sa specifice clar ce presupune încadrarea pe fiecare banda în parte era alta discutie. Din filmare nu se vede nici un marcaj.

« Ultima Modificare: 07.Mar.2021, 11:27:48 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Calin sb

« Răspuns #655 : 07.Mar.2021, 11:48:15 p.m. »
adica e interzisa devansarea?
Traducere aproximativa.
Pe autostrăzi și drumuri asemănătoare autostrăzilor, depășirea prin dreapta este permisă numai în două cazuri:
Dacă traficul este atât de dens încât s-au format cozi de vehicule pe una din benzi si puteți circula mai repede prin dreapta. Condiția prealabilă este că există atât de mult trafic pe toate benzile, încât se circulă unul lângă celălalt.
În plus, vehiculele pot fi depășite prin dreapta la o viteză ușor mai mare și cu precauție extremă dacă sunt pe banda stângă sau circulă încet (maximum 60 km / h). Când traficul este staționar, puteți depăși pe banda din dreapta la o viteză maximă de 20 km / h. Dacă circulația pe banda din stânga se mișcă încet, puteți circula pe dreapta cu o viteză diferențială maximă de 20 km / h, astfel încât pe dreapta să fie permis un maxim de 80 km / h.

Dacă depășiți prin dreapta în afara localităților , riscați o amendă de 100 de euro și 1 punct penalizare.
Sursa e mai jos
https://www.adac.de/verkehr/recht/verkehrsvorschriften-deutschland/rechts-ueberholen/
« Ultima Modificare: 08.Mar.2021, 12:00:32 a.m. de Calin sb »
  • Superb iV PHEV Style

Offline ntire2000

« Răspuns #656 : 07.Mar.2021, 11:54:50 p.m. »
Situatia este foarte frumos prezentata aici

https://youtu.be/BKjLhp9eHzU?t=173

Sau aici

https://youtu.be/BKjLhp9eHzU?t=307

Din ce se vede pe filmarea camerei de bord cazul prezentat este fix situatia 2, deci milițică mai are de studiat un pic (mai profund) codul rutier.
In plus, nici nu semnalizeaza schimbarea directiei de mers.

PS: eu în locul aluia cu Seatul plecam relaxat mai departe.
Sunt curios care era modalitatea legala de a ma opri dupa aceea si daca organul legii o cunoaste.
Problema e ca nici ala cu Seatul nu prea stie legislatie.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Online bisti

« Răspuns #657 : 08.Mar.2021, 12:04:36 a.m. »
Cred că e o problema comuna în poliția rutieră. Acum vreo 5-6 ani, un coleg a fost în aceeași situație, dar s-a soldat cu accident.
Deși, din punctul meu de vedere, el a greșit, poliția i-a dat câștig de cauză pentru că, cel care a făcut stânga, nu s-a asigurat la schimbarea direcției de mers.
Intersecția era cea de la Piața Presei.

Offline Calin sb

« Răspuns #658 : 08.Mar.2021, 12:06:14 a.m. »
Când nu știi daca ai dreptate aplica regula priorității de dreapta,
Dar aici e vorba de mușchi...
Probabil a uitat ca e in mașina personală.
  • Superb iV PHEV Style

Offline ntire2000

« Răspuns #659 : 08.Mar.2021, 12:09:57 a.m. »
Am vazut nenumarate polemici pe tema asta.
Singurul aspect care e de luat în considerare în cazul asta dpmdv este schimbarea directiei de mers.
Restul e discutie sterila.
Politistul a gresit deoarece a schimbat directia de mers fara sa semnalizeze din timp (ala cu Seatul deja semnaliza) si sa se asigure, ceea ce ala cu Seatul n-a facut-o - si-a pastrat directia.
Deci a pastrat banda si a si semnalizat ca sa nu fie dubii pentru cei din spatele lui.
Omul legii s-a stiut îmbracat în uniforma si a crezut ca se modifica codul rutier dupa cum învârte el de volan.

PS: la final se observa în luneta ceva ce pare a fi un modul intermitent de frâna, dar nu are culoare rosie ci pare a fi albastra. Sunt curios care este legalitatea dotarii masinii personale cu asa ceva.
« Ultima Modificare: 08.Mar.2021, 12:20:20 a.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού