Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 93182 ori)

0 Membri şi 8 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bogdanpiatra

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #640 : 19.Feb.2021, 10:56:14 a.m. »
DE foarte multe ori banda unu e valurita, e cu gropi, cu sare si prundis de la dezapezire, etc. Cu biciclisti, pietoni care nu au trotuar, etc, etc
Daca merg pe 2 cu viteza maxima de pe zona respectiva de ce sunt semnalizat? Intreb doar........
Da, eu incalc legea(exista prevedere in codul rutier de obligativitatea folosirii benzii 1, si e sanctionabila), dar tu care intentionezi sa depasesti viteza maxima pentru portiunea de drum de ce ma agiti, de ce imi bagi farurile, de ce te bagi in bara mea? La urma urmei, banda 1 e si pentru tine, ma poti devansa pe acolo.
  • nici una inca

Offline VictorN

« Răspuns #641 : 19.Feb.2021, 11:01:41 a.m. »
Te înțeleg. Era sa o pățesc pentru ca am cedat la flashuri și bruscari și pt ca am schimbat pe banda 1 fix în fata unui tir, noroc ca era turistul atent și a pus frână. Dar de ce sa nu te lipsești de dureri de cap și sa lași bizonii în voia lor?

Deși, teoretic la noi banda 1 e acostament, banda 2 e de fapt banda 1, și cine vrea sa te depășească trebuie s ai facă pe contrasens. Dar asta nu se întâmplă niciodată.

Trimis de pe al meu ONEPLUS A5010 folosind Tapatalk

Offline shpeedy

« Răspuns #642 : 19.Feb.2021, 11:01:49 a.m. »
Poate pentru ca legea nu se aplica consecvent ? Nu s-a aplicat si nu se aplica! Se aplica cand ne aducem aminte de ea...

Aplicata consecvent, un 25-30% din soferi ar disparea periodic din trafic (ori pana se educa, ori de tot).
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline bogdanpiatra

« Răspuns #643 : 19.Feb.2021, 11:04:25 a.m. »
Sunt si sosele cu doua benzi.

DAr E 85 de la Bucuresti la Iasi e o sosea cu o banda pe sens. Sunt in stare sa te impinga in sant, daca stai pe banda 1 si nu te dai pe acostament.
  • nici una inca

The following users thanked this post: gabineg, saureign

Offline VictorN

« Răspuns #644 : 19.Feb.2021, 11:05:16 a.m. »
Eram într-o zi, în București pe bd aerogarii. Stăteam civilizat la o coada de vreo 2 km când toți bizonii treceau pe linia de tramvai și se băgau pe banda 2 în intersecție. Ajung în intersecție și ce sa vezi? Un polițist care dirija traficul și pe care îl durea în cur de toți cei care depășeau pe linia de tramvai. Cum sa mai procedezi? Ești corect pe timpul tău.

Trimis de pe al meu ONEPLUS A5010 folosind Tapatalk

The following users thanked this post: gabineg, saureign

Offline enicky

« Răspuns #645 : 19.Feb.2021, 05:24:39 p.m. »
... cum ii deosebesti pe cei care au facut cursurile de legislatie rutiera de ceilalti?  >:)
   Ca si cei de la rutiera, au dunga alba la cascheta. Eu asa i-am vazut aici in cartier in intersectie.
Banda II este o "banda de viteza", cand nu e trafic intens pe pod, atingandu-se uneori valori de 80-100 km/h.

Ce inseamna banda de viteza, cand viteza e 50, 60, 70, functie de oras?
  Sunt niste ghilimele acolo, puse cu un "inteles". Nu stiu de unde esti, ca n-ai vrut sa afisezi, dar in Bucuresti mai sunt si zone unde frecvent se sare de 50-ul legal : pasaje subterane, poduri, etc.
« Ultima Modificare: 19.Feb.2021, 05:40:13 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline shpeedy

« Răspuns #646 : 19.Feb.2021, 05:33:15 p.m. »
Mie cel mai "tare" mi se pare pe autostrazile in lucru (sau in curs de reparatie), pe care se limiteaza anumite portiuni la 80km/h - banda 1 de obicei e distrusa si poti merge cu cel mult 80 la ora, iar pe banda doi vin toti tare ca deh, e autostrada cu 130 limita (ignora sau nu observa limitarea la 80). Am patit-o de cateva ori pe A2 si prin Bulgaria...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #647 : 19.Feb.2021, 10:46:47 p.m. »

Nu stiu de unde esti, ca n-ai vrut sa afisezi,

@bogdanpiatra  e din Piatra Neamt
Daca dadeai "click" pe numele lui, iti aparea si locatia, etc
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline enicky

« Răspuns #648 : 19.Feb.2021, 11:10:17 p.m. »
Daca dadeai "click" pe numele lui, iti aparea si locatia, etc
  Stiu, dar mi se pare normal s-o scriu unde ii e locul si mie nu-mi place sa "scormonesc" omul cum fac altii(si cand spun asta nu ma refer la tine Florine). :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline bogdanpiatra

« Răspuns #649 : 20.Feb.2021, 07:59:00 a.m. »
Am rectificat. =))
  • nici una inca

The following users thanked this post: enicky