Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 93190 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #610 : 13.Feb.2021, 03:29:01 p.m. »
  Cred ca se intelege de ce am ales sa incarc aici, pana la urma este vorba de prevenirea defectarii masinii :

In urmatorul video sunt doar doua situatii identice cu primul, in rest, e de vazut :

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: Catalln, jante.otel

Offline ntire2000

« Răspuns #611 : 14.Feb.2021, 11:21:58 p.m. »
Un idiot pe care l-am ferit în prima zi de iarna adevarata.
Oprit o idee mai în fata (la un chiosc) indignat de lipsa acordarii de "prioritate de BMW" a pretins ca el avea doar intentia sa intre pe banda dar nu a facut asta pentru ca e sofer adevarat nu e prost ca altii (care nu fac nimic notabil la volan, doar feresc imbecili ca el).

https://streamable.com/xfnqm3

De la secunda 0:09....
Fara sunet, ca i-am recitat strofe din Parazitii....  :fluier:
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: BrSx4

Offline NicNic

« Răspuns #612 : 15.Feb.2021, 12:26:07 a.m. »
Un idiot pe care l-am ferit în prima zi de iarna adevarata.
Oprit o idee mai în fata (la un chiosc) indignat de lipsa acordarii de "prioritate de BMW" a pretins ca el avea doar intentia sa intre pe banda dar nu a facut asta pentru ca e sofer adevarat nu e prost ca altii (care nu fac nimic notabil la volan, doar feresc imbecili ca el).

https://streamable.com/xfnqm3

De la secunda 0:09....
Fara sunet, ca i-am recitat strofe din Parazitii....  :fluier:

E destul de evident ca a vrut sa intre pe banda de mers, dar nu te-a observat la inceput.
Iar cand a remarcat prezenta masinii tale, a franat. Si nu pare ceva deosebit de violent.
Probabil ca si tu, nestiind intentia sau reactia celui cu BMW-ul, ai presupus ca poate intra in masina ta. Ceea ce e normal.

In plus, poate ca din cauza vizibilitatii mai reduse (aveai parbrizul cu ceva gheata/zapada pe el) sa nu fi vazut toata miscarea BMW-ului.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline ntire2000

« Răspuns #613 : 15.Feb.2021, 12:33:53 a.m. »
Nu m-a observat deloc, daca nu-l claxonam nu se oprea, probabil ca nici nu s-a asigurat - ca n-avea cum, oglinda lui de pe partea dreapta era înghetata.
Iar de vazut nu se pune problema, l-am vazut ca semnalizeaza - de aia am si oprit aproape instant.
Ceea ce n-am înteles e de ce nu a iesit imediat dupa trecerea Passat-ului din fata, era suficient spatiu de manevra.

Si n-a fost ceva imposibil de evitat, toti circulam cu maxim 30 la ora.
Ideea e ca atunci când vezi ca toti conduc preventiv, mai belesti si tu ochii de 2x, te mai uiti si tu în oglinda de 2x înainte de manevre ca de aia sunt echipate masinile cu ele.
Dar ce sa te astepti de la un mucos unde cifrele din numar probabil semnifica vârsta redusa si experienta aproape zero?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline NicNic

« Răspuns #614 : 15.Feb.2021, 12:41:17 a.m. »
Asa a fost sa fie.
Neatentia, vizibilitatea, toate la un loc.

Daca iti spunea replica de bemveist: "Dar nu vezi ca am dat semnal, cum sa nu ma bag?!", atunci as fi zis ca e tupeist.
Insa tu spui ca a declarat nu ar fi vrut sa se bage... Sa-l credem, in baza prezumtiei de nevinovatie.

Apropos, daca ar fi fost o femeie bonda, sofer de BMW, ce ai fi spus? Era de vina parul sau masina?
Desteapta-te romane!

Offline ntire2000

« Răspuns #615 : 15.Feb.2021, 12:52:07 a.m. »
O întrebam daca a avut o noapte agitata, motiv pentru care nu se poate concentra la condus.  :-j
Sa nu ma întelegi gresit, nu sunt zmeu pe drum, conduc batrâneste (uneori ma depasesc din astia grabiti de parca vine apocalipsa în urma lor) dar uneori imbecili din astia care nu se uita pe unde merg sfârsesc uneori prin a omorâ pietoni.

La vechea masina am avut ambele portiere dreapta schimbate pe casco tot din cauza uneia care a iesit cu masina din parcare (culmea, tot un BMW) fara sa se asigure.
Mai am pe undeva si înregistrarea aia, pe baza ei s-a stabilit clar vinovatia ei.
Când o gasesc o postez si pe aia.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline NicNic

« Răspuns #616 : 15.Feb.2021, 12:58:40 a.m. »
Daca ai conduce prin Bucuresti, cred ca ai avea alta perceptie despre cei care incearca sa se "bage" in trafic cat mai din scurt.
Este o conditie intrinseca de a te putea incadra in traficul mirobolant din aceasta capitala sistematizata pe baza unor planuri din anii '70.

Nu spun ca Bistrita ar avea un trafic mai lejer, dar sigur nu pot fi la fel de multi "capcauni" la volan.
Desteapta-te romane!

Offline ntire2000

« Răspuns #617 : 15.Feb.2021, 01:02:40 a.m. »
Stiu cum e.
Dar daca ai oarece experienta, aproximezi distanta celui care vine din spate si daca e mai mult de 10-15m, iesi si tu un pic, atât cât sa-l sperii si sa vezi daca ala are reflexe si pune frâna.
Daca pune frâna aia e, îi iei fata fraierului, ca doar n-o sa-ti petreci ziua asigurându-te, nu?!?

Am trecut testul de a conduce prin Bucuresti, ce zici?  =))
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline NicNic

« Răspuns #618 : 15.Feb.2021, 01:08:07 a.m. »
Ei, vezi, ai inteles acum.
Cel cu BMW-ul nu  a vrut sa ti se bage in fata, dar daca tu ai fi franat mai din timp ... cine stie.
Si nu avea numar de Bucuresti!

Iar tu te-ai speriat din atata tot.
Desteapta-te romane!

Offline teutzue

« Răspuns #619 : 15.Feb.2021, 10:54:37 a.m. »
Din punct de vedere al conducerii preventive, @ntire2000 a procedat corect cand a pus frana. In functie de viteza cu care s-a pus in miscare, chiar si pentru a se asigura, masina gri a generat un moment de alarma fiindca se putea intr-adevar baga pe banda. In conditii de iarna e bine sa fim si intelegatori (poate chiar nu prea vedea in oglinda) dar nici sa nu ne suparam sau sau sa punem la suflet. In fond, s-ar fi putut juli putin ambele masini - lucru care s-ar fi reparat. Cine insa ne readuce calmul dupa ce ne bagam venin suparandu-ne pe celalalt. Intentia nimanui nu e sa faca un accident, fie el si minor. Let it go.
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

The following users thanked this post: enicky