0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Chiar deloc (nu cred ca sunt cocalar) si cred ca am folosit farurile de ceata de maxim 20 de ori pana acum, dar mi-au fost utile in situatiile de mai sus si nu m-au deranjat efectiv ale celor din fata chiar folosite in imprejurari nepotrivite decat asa, mental, pt. ca stiam ca incalca legislatia. Dar intotdeauna m-am intrebat cu ce deranjeaza efectiv aceste lumini (in comparatie cu lumina de drum) de este interzisa folosirea lor cand nu este ceata.Citat din: toma din 09.Iul.2020, 12:36:19 a.m.Lampa de ceata este deranjanta cand e folosita fara rost.Deci, explica.
Lampa de ceata este deranjanta cand e folosita fara rost.
Insa, spre deosebire de cele frontale, becul de ceata din spate aprins fara sa fie nevoie este extrem de deranjant.
Poate exprimarea mea nu a fost suficient de clara din cauza termenului folosit. Folosesc "lampa de ceata" pentru becul din spate si "proiectoare de ceata" pentru luminile de ceata frontale. Cele frontale nu m-au deranjat pana acum nici noaptea, nici ziua chiar daca erau aprinse fara rost. Personal si eu le folosesc atunci cand nu este ceata dar lumina nu este suficienta (seara, noapte, dimineata, umbra de la copaci) si merg cu viteza redusa pe drumuri neasfaltate unde trebuiesc evitate diverse obstacole sau pe drumuri asfaltate dar "rupte" unde deasemeni incerc sa evit gropile. Consider ca lumineaza mai bine drumul chiar daca pe o distanta scurta, viteza redusa ajutand sa pot evita in timp util "chestii".
Daca vreti sa va distrati cu un biciclist.Scuzati beepurile, partial sunt injurii, partial sunt tipete ale sotiei care nu m-a lasat sa cobor la dobitoc.
Da-mi voie sa NU iti raspund la toate intrebarile. Nu vreau sa intru in polemica cu tine.Filmuletul a fost facut privat deoarece niste biciclisti "mai deosebiti" dintr-o comunitate de pe FB au inceput sa injure ca niste "deosebiti" ce sunt.
Am aratat filmuletul unui politist de la rutiera si mi-a zis ca pana la momentul claxonului meu, biciclistul respectiv era pasibil de 3 amenzi (mers fara ambele maini pe ghidon, efectuat viraje fara semnalizare, traversat strada pe bicicleta pe trecerea de pietoni).
Vad ca stii sa jignesti fara sa ma cunosti.