Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 93195 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bisti

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #570 : 08.Iul.2020, 11:31:01 p.m. »
Proiectoarele de ceata mă deranjează când țin loc de faza scurta, in special la Logan.
In rest, sa li se ardă de atâta ținute aprinse.

Offline f.cristi

« Răspuns #571 : 08.Iul.2020, 11:32:59 p.m. »
Farurile de ceata chiar sunt utile noaptea (prin proiectia laterala de lumina) pe drumuri virajate si inguste si sunt inofensive pt. cei din fata pt. ca bat in jos.

Offline ntire2000

« Răspuns #572 : 08.Iul.2020, 11:42:45 p.m. »
Farurile de ceata se folosesc doar atunci când este ceata.
Daca nu vezi bine fara ele, ar trebui sa nu mai conduci noaptea.
Punct.

Am luat o amenda simbolica de câteva mii de forinti deoarece atunci când am plecat din tara era noapte, ploua si era vizibilitate redusa cu ceata pe alocuri (noiembrie).
Am trecut granita, se facuse ziua si era un soare ca-n povesti.
M-au tras pe dreapta niste xxxxxxx (cam asa arata echipati politistii unguri) si foarte relaxat l-am întrebat pe cel de lânga portiera cu ce am gresit.
"Lampa" a fost raspunsul lui. I-am explicat ca am uitat sa le sting si am gresit fara intentie, la care el a spus ca asta nu ma scuza, legea e lege, si e nevoit sa-mi dea amenda minima.
Civilizatia asa se construieste.

Pe acolo nu cred ca sunt (multi) biciclisti ca în clipul pus de colegul.

Editat de moderator. Atentie inca o data la limbajul neadecvat utilizat!
« Ultima Modificare: 09.Iul.2020, 06:29:18 a.m. de gabineg »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline f.cristi

« Răspuns #573 : 08.Iul.2020, 11:46:00 p.m. »
Daca n-ar fi legea cu ce te-ar deranja pe tine farurile de ceata ale altora ?

Offline enicky

« Răspuns #574 : 09.Iul.2020, 12:27:12 a.m. »
Pedeapsa i-o va da un altul care nu va frana ca mine cand se avanta ca eroul pe rosu pentru ca are ceva de impartit cu cel care l-a claxonat si l-a facut prost.
L-am suportat vreo 300m cu 10kmph fara claxon, fara vreo fortare sau ambalare a motorului (cum fac altii).

Tu cum ai fi reactionat la asemenea cretin?
  Ptr. ca si eu sunt biciclist, eu am un respect si ptr. ei si ptr. motociclisti, depasindu-i la mai mult de un metru, chiar ca pe o masina  unde imi permite spatiul.
 Dar intrand in zona de nesimtire+tupeu, chiar iti admir rabdarea !!!
  Cine il va pedepsi ? Politia? Niciodata, el e permanent victima ! Un alt sofer? Putin probabil, astia au Dumnezeul lor, precum betivii care cad si nu patesc nimic !
Posibil ca ulciorul sa nu mearga de multe ori, ptr. ca asa e viata, ca o roata...
  Ca nu-ti faci tu dreptate, si aste e adevarat, dar in tara asta mori cu dreptatea-n mana !
  Dar poate va da peste un cetatean sau grup de cetateni cu bemveu si manele care sigur nu-l va mai ierta, care isi va/vor face singur(i) dreptate si atunci se linisteste. Asta(biciclistul), din pacate, e tipul de om care nu stie de altceva decat de corectie... fizica !
   Acum nu stiu  prin ce oras circula colegul @teutzue, unde claxonul are asa efecte miraculoase, ca aci pe la bucale daca-l claxonezi c-a gresit, claxoneaza si el, sau merge tot in nesimtirea lui, chiar daca tie iti zboara capota din cauza claxonului.
  Farurile de ceata nu m-au deranjat niciodata, dar lampa de pe spate le-as cam sparge-o !

P.S. Data viitoare pastreaza distanta de 1,5-2m fata de masina din fata(suv-ul negru) si atunci nu-ti mai sare nimeni in fata ! Cel mult intra in aripa ! Si atunci intervenea, se spargea...ulciorul ! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

« Răspuns #575 : 09.Iul.2020, 12:36:19 a.m. »
Daca n-ar fi legea cu ce te-ar deranja pe tine farurile de ceata ale altora ?
Vad ca insisti... Esti cumva genul de cocalar care tre' sa mearga cu toate becurile aprinse sau doar ai o curiozitate?

Lampa de ceata este deranjanta cand e folosita fara rost.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline f.cristi

« Răspuns #576 : 09.Iul.2020, 12:43:45 a.m. »
Chiar deloc (nu cred ca sunt cocalar) si cred ca am folosit farurile de ceata de maxim 20 de ori pana acum, dar mi-au fost utile in situatiile de mai sus si nu m-au deranjat efectiv ale celor din fata chiar folosite in imprejurari nepotrivite decat asa, mental, pt. ca stiam ca incalca legislatia. Dar intotdeauna m-am intrebat cu ce deranjeaza efectiv aceste lumini (in comparatie cu lumina de drum) de este interzisa folosirea lor cand nu este ceata.

Lampa de ceata este deranjanta cand e folosita fara rost.
Deci, explica.

Offline ntire2000

« Răspuns #577 : 09.Iul.2020, 01:19:07 a.m. »
Folosirea proiectoarelor de ceata eu o vad ca o echivalenta a folosirii fazei lungi.
Lumina disipata de ele este concentrata într-un spot restrâns si intens care deranjeaza.
Daca nu este ceata sau bezna totala nu vad de ce le-as folosi doar ca sa le sparg retina altora (si sa fac uz de o optionala a masinii pe care ei poate nu si-au permis-o).
Pe drumuri intens circulate eu nu le folosesc decât atunci când este cazul.
Pe coclauri e alta treaba.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline dthem

« Răspuns #578 : 09.Iul.2020, 10:30:34 a.m. »
Luminile de ceata sunt de ceata, chiar e nevoie sa-ti explice 100 de oameni un lucru elementar? Dupa cum s-a zis si mai sus, daca nu vezi noaptea sa mergi fara ele, nu mai merge deloc, ai probleme la ochi, aia e... Luminile de ceata nu bat ca farurile, nu au o proiectie clara pe asfalt, razele pleaca in toate directiile.

Chiar nu pot sa inteleg abilitatea unora de a contesta lucruri elementare si bunavointa altora de a sta sa le explice respectivele lucruri.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline steph

« Răspuns #579 : 09.Iul.2020, 10:57:23 a.m. »
Se explica multe acum. :)))
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14