In asemenea situatii, ca de obicei, ma enervez si eu.
Am gasit insa o solutie de compromis cand cineva greseste. Secretul in cazul meu e sa dau un claxon scurt de atentionare/flash. De cele mai multe ori protestul meu isi gaseste rezolvarea cand celalalt participant la trafic realizeaza ca poate greseste. Nu o fac cu ura acum sau nu-mi exprim nemultumirea in totalitate, incerc sa fiu intai intelegator.
Ca sa fiu mai explicit:
- un participant la trafic vine din sens opus cu luminile de ceata aprinse; flash de atentionare; le stinge imediat
- unul/mai multi participanti la trafic nu semnalizeaza in sensul giratoriu sau la anumite viraje; claxon de atentionare; imediat semnalizeaza cum trebuie
- sofer care incearca sa intre in masina deschizand larg usa imediat cand trebuie sa trec pe langa el si din sens opus vine o alta masina; claxon scurt; inchide usa, ma lasa sa trec si apoi intra in masina
In cazul video-ului de mai sus, imi pare ca biciclistul nu a auzit masina? Desi poate te vazuse cand a luat primul viraj pe acea strada. El pare in lumea lui. E de laudat ca motoarele de la suzuki nu fac zgomot foarte mare
.