Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 93198 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #550 : 30.Ian.2020, 01:28:31 p.m. »
Mi-a placut cum a fugit calul de la locul accidentului.  :-))
Ala nu cred ca o sa mai vrea sa care lemne vreodata.

PS: Dupa toata întâmplarea cel mai bine îmi pare c-a scapat calul, ala probabil avea IQ-ul cel mai mare.
Soferul e un tembel care avea peste 80 în localitate, iar carutasul daca n-a vazut noaptea 2 faruri venind spre el, banuiesc ca ziua calca prin strachini de prost ce e.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: hugbear

Offline ulise

« Răspuns #551 : 30.Ian.2020, 01:31:44 p.m. »
Ala nu cred ca o sa mai vrea sa care lemne vreodata.

Eu cred ca va intra in  consiliere psihologica, apoi va reveni la munca. Mai are pana la pensie, dupa cum a fugit.
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.

The following users thanked this post: toma

Offline Sefer Jesirah

« Răspuns #552 : 30.Ian.2020, 01:36:47 p.m. »
Sincer, calul e singurul care merita compasiune, in povestea asta!
  • Ex sx4 s-cross 1.6 DDIS Luxus AT Allgrip / Renegat Night Eagle

The following users thanked this post: hugbear

Offline enicky

« Răspuns #553 : 30.Ian.2020, 03:15:48 p.m. »

Prima data pe carutas l-au amendat ptr. fuga calului de la locul accidentului !!! Era martor cheie ! :-))
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline enicky

« Răspuns #554 : 04.Feb.2020, 01:03:06 p.m. »
   Astazi, pentru mine cel putin, a disparut sintagma (auzita deseori), conform careia  un politist in intersectie mai mult incurca circulatia decat o dirijeaza !
 M-am invatat sa merg spre serviciu pe o ruta ocolitoare, dar mult mai libera, evitand astfel statul la semafoare si in coloana. Dar astazi plecand cu vreo 5min. mai devreme(deci aveam timp de rezerva), ne-am riscat(eu+sotia), ptr. divertisment, sa revenim la vechiul traseu, mai scurt dar plin de semafoare(vreo 11 pana la mine sa job) si cu trafic f. incarcat.(@toma stie iesirea de la noi din cartier prin Iancului spre M.Bravu!)

Ce s-a intamplat e greu de imaginat si n-ar ghici nimeni : prima surpriza a fost iesirea dintre blocuri la prima intersectie, care era goala , unde semaforul era rosu iar un politist imi facea semne disperate sa trec, ceea ce am si facut !
   Intamplarea sau nu stiu cine, a facut ca si la urmatoarele 4(patru) semafoare sa fie aceeasi situatie, sarind usor peste cei 50km/h reglulamentari. La al saselea am prins putin rosu, da, numai putin, ptr. ca politistul ne-a facut semn sa trecem chiar daca era inca rosu. Urmatoarele 3 semafoare, acceasi poveste, galben-rosu, dar omul legii ne indemna sa trecem !
   Ca sa rezum, din 11 semafoare, prin 9 am trecut (aproape) ca prin branza, abia la penultimul am zis " ne mai oprim si noi la un rosu?" :) Pe ultimul nici nu-l mai pun la socoteala, pentru ca a fost un timp record neasteptat, obtinut chiar dimineata : un drum parcurs in mod normal in vreo 20-25-min. astazi la facut fix in ...9(noua)minute. Parca nu-mi venea sa cred cand am oprit masina si m-am uitat la ceas !!

Deci, uite ca se poate daca oamenii legii mai ies si pe teren si isi fac bine treaba !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline FlorinSuzuki

« Răspuns #555 : 04.Feb.2020, 02:51:17 p.m. »

Deci, uite ca se poate daca oamenii legii mai ies si pe teren si isi fac bine treaba !

Daca ar face asta tot timpul si s-ar aplica si sanctiuni pentru bizonii care cred ca strada este sufrageria lor si pentru cei care parcheza pe trecerea de pietoni sau blocheaza trotuarul, etc. s-ar imbunatati conditiile de trafic cu 50 %. Dar na, e mai usor sa stea pe funduri si sa nu faca nimic.  :baston:
  • Suzuki Vitara Facelift 1.4 Luxus AT AllGrip Solar Yellow / Black

Offline hugbear

« Răspuns #556 : 15.Feb.2020, 07:33:42 a.m. »
Sunt idioţii înclinaţi să conducă BMW sau maşina de lux germană îi transformă în idioţi? Studiul care a răspuns la întrebare

Citat
Potrivit lui Lönnqvist, răspunsul final, după analizarea răspunsurilor, este lipsit de ambiguitate: oamenii egoişti, aroganţi, orgolioşi, încăpăţânaţi, dezagreabili şi lipsiţi de empatie au tendinţa să deţină un autoturism de „statut“, precum BMW, Audi sau Mercedes. „Aceste trăsături de personalitate explică dorinţa de a avea «proprietăţi de statut» şi aceleaşi trăsături explică de ce asemenea oameni încalcă regulile de circulaţie mai frecvent decât alţii“, explică profesorul Lönnqvist.

(https://www.helsinki.fi/en/news/nordic-welfare-news/the-fast-and-the-furious-research-shows-that-owners-of-high-status-cars-are-on-a-collision-course-with-traffic)
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

The following users thanked this post: ntire2000, shpeedy, Catalln, gabi males

Offline ntire2000

« Răspuns #557 : 19.Feb.2020, 09:15:58 a.m. »

În noaptea de 27 spre 28 Ianuarie 2020, în localitatea Băicoi a avut loc un accident în urma căruia toată lumea a supraviețuit, cu excepția unuia dintre pasageri – o fetiță de 8 ani.

Aceasta se afla pe bancheta din spate a mașinii care (nu a oprit la STOP și) a fost izbită din lateral. S-au deschis portierele și cel mai tânăr dintre pasageri a fost proiectat în afara mașinii.

Niciun cuvânt de reproș față de șoferul mașinii (un polițist de 58 de ani) sau de cel al pasagerilor adulți (mama, respectiv fratele victimei) nu-și au rostul, pentru că răul deja s-a produs, și este ireversibil.

Într-un interviu acordat postului ProTV, fratele victimei a declarat: „[n.r. Șoferul] a deviat de la drum, a vrut să întoarcem și într-o fracțiune de secundă am fost loviți. Noi în față n-am avut nimica, am avut centură. Toți din spate nu au avut centură, a fost o greșeală mare.'

Știm că se poate muri din senin, poate să-ți cadă ghiveciul de pe pervaz fix când treci pe sub el, poți să fii trăznit, sunt multe moduri în care fatidicul ne poate schimba sau înceta viața. Însă asta nu trebuie să ne facă mai puțin prevăzători. Centura de siguranță este obligatorie prin lege dar, mai important, este salvatoare de vieți.

Iar viețile celor mici sunt în mâinile noastre, ale adulților. Ei au încredere în noi și în tot ce facem noi și nu se întreabă dacă nu cumva lipsa centurii crește riscul unei tragedii.
Pentru asta ești tu acolo, adultul. Șoferul. Responsabilul.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #558 : 19.Feb.2020, 10:22:41 a.m. »
Eu am mari probleme cu adulții pe care-i mai iau in spate si care nu vor sa-si puna centura. Eu totdeauna mi-o pun cand merg in spate.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky